Bonja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012
Tautitestattu: 8/2021

25.8.2021
Bonja sai kodin Parikkalasta.

27.4.2021
Bonja asuu tätä nykyä sijaiskodissa Viipurissa. Sillä on siellä mukavammat oltavat kuin tarhalla, mutta paikka ei ole pysyvä.

Bonja on saanut tottua lisää ihmisten kanssa elämiseen. Se ulkoilee jo tottuneesti hihnassa ja vaikuttaa tutuilla kävelyreiteillä varsin rennolta. Sisällä Bonja on melko huomaamaton, vähän sellainen seinäruusu. Koskettaminen on sen mielestä edelleen jännittävää, mutta se antaa kuitenkin hoitajan tehdä mitä vain - sitä saa silittää ja vaikkapa kuivata tassuja. 

Bonjalla on ollut pieniä terveysongelmia: sen vatsa on ollut sekaisin ja sen suu oli hoitamaton. Lopulta ruokakaan ei oikein maistunut. Viipurin Koirat lupasi sponsoroida Bonjalle hammaslääkärikäynnin, jossa hammaskivet poistettiin. Vatsaongelmien syyksi paljastui krooninen haimatulehdus. Bonja aloittaa nyt entsyymilääkityksen ja sen ruokavalio muutetaan.

24.1.2021
Bonja on arviolta 9-vuotias koirarouva, joka on asunut tarhalla jo pitkään. Rauhallinen ja hiukan vetäytyvä Bonja pääsee vasta nyt koettamaan onneaan kodin etsinnässä.

Bonja ei pärjää kovin hyvin rohkeampien aitauskaveriensa joukossa ja se on saanut niiltä hampaasta monet kerrat. 

Pari vuotta sitten Bonjaa kohtasi onnenpotku, kun tarhalla vapaaehtoisena käyvä nuori tyttö kiinnitti siihen huomionsa. Kainosta Bonjasta tuli Dianan lempikoira, jota Diana opetti sitkeästi kävelemään hihnassa, totutti tarhan ulkopuoliseen maailmaan ja vei jopa kotiinsa tutustumaan kotielämään. Alkuun Bonja pelkäsi lähes kaikkea, mutta nykyään se ulkoilee tutulla alueella mielellään ja tutkii kiinnostuneena ympäristöään. Bonja lähtee todella mielellään aitauksesta pois ja kävelylle, jos siihen vain tarjoutuu mahdollisuus.

Muutaman päivän mittaisella vierailulla Dianan kotiin Bonja käyttäytyi nätisti, oli sisäsiisti, ei haukkunut ja suhtautui kiltisti kaikkiin perheenjäseniin pikkusisaruksia ja kissaa myöten. Tällä vierailulla se sai totutella myös hiukan vilkkaammalla asuinalueella ulkoiluun sekä autossa matkustamiseen. Dianan harras toive on, että Bonjalle löytyisi hyvä koti Suomesta.

Menneisyys ei pyyhkiydy noin vain mielestä ja Bonja on edelleen arka koira. Se säpsyy äkkinäisiä liikkeitä, kovia ääniä ja arastelee vieraita ihmisiä. Siksi sille etsitäänkin kotia, jossa olisi koirakaveri ja joka olisi rauhallisessa ympäristössä. Bonjan perheen täytyy totuttaa sitä rauhallisesti kotikoiran elämään ja ymmärtää, ettei siitä luultavasti tule koskaan sellaista koiraa, joka ryntää hakemaan rapsutuksia kotiin tulevilta vierailta tai jonka kanssa voisi lenkkeillä kaupungin ytimessä. Mitä parhaimman ystävän siitä kuitenkin mitä todennäköisimmin saa, kun vain kärsivällisesti opastaa.

Viipurin Koirat - Bonja 31.1.2021

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.