Nikke

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 21 kg)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 2/2020, 8/2020 & 1/2021

16.9.2021
Nikke sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

16.5.2021
Komealle Nikelle lisättiin uusia kuvia sekä video. 

Viipurin koirat - Nikke kotihoidossa, toukokuu 2021

23.3.2021
Nikelle on lisätty uusi video. 

Viipurin koirat - Nikke kotihoidossa 21.3.2021

21.3.2021
Nikestä on alun ujostelun jälkeen alkanut paljastua uusia puolia. Sohva on maailman paras paikka ja sinne on haalittava kaikki lelut mitä vain löytyy. 

Yleensä sohvalle ilmestyy yön aikana kaikenlaista muutakin tavaraa, kuten kenkiä ja hiusharjoja. 

Nikke tulee toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa, miehet ja pienemmät lapset ovat vielä vähän pelottavampia mutta heidänkin kanssaan se uskaltaa jo olla samalla sohvalla rapsutettavana ja käydä herkkuja hakemassa. Kotihoitajan tullessa töistä vastassa on iloinen pikkumies, joka juoksee sohvaa edestakaisin onnellisuushepuleissaan! 

Ulkoilu on Nikestä vielä pelottavaa ja vaikeinta siinä on lähteminen sekä valjaiden pukeminen. Pelko unohtuu kuitenkin, kun mukaan lähtee reipas koirakaveri, ja kun lenkki suuntautuu rauhalliseen ympäristöön. 

Koirakaveri on Nikelle tärkeä, ja Nikke tulee tarvitsemaan koirakaverin tukea ja esimerkkiä myös tulevassa kodissaan. Se tarvitsee myös arkoja koiria ymmärtävän omistajan. 

9.3.2021
Nikke on tutustunut kotikoiran elämään omasta turvallisesta pedistään nyt vähän yli viikon ajan.

Kaikki on vielä uutta ja pelottavaa, mutta esimerkiksi harjaamista on jo harjoiteltu hyvällä menestyksellä. Niken anturat ovat kuivat ja halkeilleet, mutta poika antaa kiltisti rasvata niitä ja selvästi tykkää paljon ihmisen kosketuksesta ja rapsutuksista kunhan kaikki tapahtuu rauhallisesti.

Nikke on tykästynyt erityisesti perheen teini-ikäiseen tyttöön, jolle heiluttaa häntää ja nostaa tassua maha-rapsutusten toivossa. Miehet ja muut koirat vielä vähän jännittävät, ja Nikke saakin tutustua kaikkeen rauhassa koiraportin takaa seuraillen.

Nikke etsii kotia rauhalliselta alueelta ja toivoo omalta ihmiseltä ymmärrystä aran koiran sielunelämästä. 

27.2.2021
Nikke pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Lahden seudulla.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Niken rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Myös Niken tautitestit uusittiin.

1.11.2020
Nikellä on kiikarissa koirakaverillinen koti, joka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä.

10.8.2020
Koska Niken tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin, ja lisäksi tutkittiin vielä kaksi uutta tautia. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

12.2.2020
Nikke testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Niken testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Niken rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Voihan seinäruusu sentään! Harmaa ujo Nikke yrittää hipsiä huomaamattomana. Tälle ujopiimä pojalle kodin löytyminen on erityisen tärkeää.

Kotielämä reipastuttaisi Nikkeä ihmisiä kohtaan, sillä nyt kun ujopiimää on lorahtanut poikaan, on erityinen tärkeää löytää koti. Nikke yrittää hipsiä ja väistellä, muttei siinä kuitenkaan ihan kokonaan onnistu. Syliin nostaminen hämmentää poikaa, muttei aiheuta sen kummempaa reaktiota. Siinä olla nököttää Nikke sylissä hiukan kangistuneena, kunnes pääsee jälleen vapaaksi. Tuttu Olga saa Niken unohtamaan ujostelun ja Olgaa vasten voi ihan hyvin nousta rapsuteltavaksi.

Useita pentuja hylätään vuosittain datšoille eli venäläisille kesämökkialueille. Viipurissa on venäläisiä vapaaehtoistyötä tekeviä eläinsuojelijoita, jotka etsivät sekä noutavat ilmoitettuja kodittomia koiria ja kissoja. Sisarukset Nikke ja Nilka löytyivät datšalta ja pääsivät Olgan koiratarhalle turvaan. Siellä on saatu asianmukaiset madotukset, ulkoloishäädöt sekä rokotukset. Nilka ja Nikke ovat syöneet hyvin ja saaneet olla tekemisissä ihmisten kanssa. Nyt on aika löytää omat kodit.

Ujo Nikke kaipaa kotia rauhallisemmalta alueelta kotia, jossa reipas koirakaveri olisi odottamassa. Nikke vaikuttaa varsin sympaattiselta ja mukavalta pojalta, sellaiselta, josta voisi tulla vallan mainio lenkkikaveri säänkestävine turkkeineen. Hihnakävely, sisäsiisteys, yksinolo ja muut tavanomaiset kotikoiran taitojen opettelut Nikke aloittaa ihan alusta pitäen. Luultavimmin Nikelle kukaan ei ole aiemmin näistä asioista jutellut. Rauhallisella ja palkitsevalla opettamisella Nikke varmasti osaa taidot sisäistää. Jos sydämessäsi on paikka hieman ujolle Nikelle, ilmoitathan itsestäsi. Harmaa seinäruusu puhkeaa kukkaan oman kodin turvallisessa ympäristössä.

Viipurin koirat - Nikke 3.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.