Liina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 11/2021

8.12.2021
Liina sai kodin Helsingistä.

28.11.2021
Pieni Liina on iloinen ja sosiaalinen pentu, joka nauttii sekä ihmisten että muiden koirien seurasta.

Kotihoitolaisen elämää on takana vasta vajaa vuorokausi, mutta siinä ajassa Liina on ehtinyt valloittaa söpöydellään kaikki kadulla vastaantulevia myöten. Paikallaan ei oikein pysytä, kun koko ajan on niin paljon asioita, joihin Liina haluaisi tutustua. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkuu sujuvat hyvin. Ulkona on kävelty vasta lyhyitä matkoja, mutta remmissä kulkeminen on ainakin toistaiseksi sujunut reippaasti ja ongelmitta.

Painoa Liinalla on tällä hetkellä 11 kg ja säkäkorkeutta vajaa 40 cm.

26.11.2021
Pikkuinen Liina pääsi Suomeen! Liina odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Tampereella.

22.11.2021
Liinan rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Liina tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

27.10.2021
Kunpa herttaiselle Liinalle voisi jo kuiskata ilouutisen omasta kodista tai hoitopaikasta. Vielä sellaista ei ole, mutta toivottavasti Liina saisi käpertyä jonkun kotiin pehmoiselle pedille vielä ennen talven tuloa.

Sisarukset Liina, Louna ja Lalli saapuivat Snezhannan tarhalle syyskuun alussa Leningradin aluetta kiertävän liikkuvan sterilointiklinikan kyydissä. Kyytiin kolmikko oli napattu Pesotšnojen kylästä (ent. Inoniemi) Poljanyn maalaiskunnasta (ent. Uusikirkko). Tullessaan pennut olivat hyvin matoisia ja joutuivat käymään läpi rankan matokuurin, mutta nyt ne ovat jo toipuneet iloisiksi ja vilkkaiksi töttiäisiksi. Pennut varhaissterilisoitiin liikkuvan klinikan toimesta.

Snezhannan mukaan Liina on tarhaoloissa osoittanut olevansa sosiaalinen ja reipas pentu, ja se on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyn alkeita vapaaehtoisten kanssa tarhan ulkopuolelle. Samalla Liina on saanut nautiskella ihmisten kanssa seurustelusta, niin aikuisten kuin lastenkin, mikä on tarhalla kasvavalle pennulle äärimmäisen tärkeää. Suloinen Liina kaipaa omaa ihmistä ja kotia, missä koirasta pidetään huolta kenen tahansa perheenjäsenen tapaan. Paljonkaan tästä maailmasta tyttö ei vielä tiedä ja arjessa eteen saattaa tulla asioita ja tilanteita, joihin tottumisessa voi mennä aikaa. Liina haluaakin löytää sellaisen ihmisen, joka ymmärtää tämän ja antaa koiran sopeutua sen omassa tahdissa turhia kiirehtimättä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.