Toby

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 10/2021

28.11.2021
Toby muutti omaan kotiin Ouluun.

6.11.2021
Katso videolta, miten hienosti reippaalta Tobylta sujuu kulkeminen kerrostalon portaikossa:

Viipurin koirat - Toby 31.10.2021

29.10.2021
Iloinen Toby pääsi Suomeen! Ennen lähtöä Viipurin Koirat testasi Tobyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Toby tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

1.10.2021
Toby sai videon sivuilleen:

Viipurin koirat - Toby 25.9.2021

25.9.2021
Tarhaan astuttaessa syliin kaivautuu kovasti häntää heiluttava ja pusuja jakava ilopilleri – tämä ihmisiä kovasti rakastava, sosiaalinen ja aina niin iloinen poika on nimeltään Toby!

Noin vuoden ikäinen Toby on mitä todennäköisemmin entinen kotikoira, joka on kuitenkin syystä tai toisesta joutunut hylätyksi. Toby löytyi metsästä tämän vuoden elokuussa, eikä kukaan etsinnöistä huolimatta poikaa kaivannut.

Hylkääminen ei kuitenkaan onnistunut romuttamaan Tobyn uskoa ihmisiin, sillä pojan mielestä ihmisten seura on yksinkertaisesti ihan parasta. Toby kiintyykin helposti ihmisiin ja kaipaa paljon huomiota sekä hellyyttä. Harmillisesti tarhalla ollessa ihmisten kanssa vietetty aika tuppaa kuitenkin jäämään vähäiseksi. Nyt Toby olisikin valmis kääntämään uuden sivun elämässään ja hyppäämään rekkaan kohti Suomea – oman ihmisen yltäkylläisen huomion keskipisteeksi.

Reipas ja aktiivinen Toby on tarhalla ollessaan nauttinut suuresti kävelyistä vapaaehtoisten kanssa – saahan silloin edes pienen hetken nautiskella ihmisten seurasta ja kaupan päälliseksi pääsee vielä nuuhkimaan uusia hajuja. Nuori Toby etsiikin aktiivista kotia, missä pojan kanssa jaksetaan temmeltää ja lenkkeillä. Oman ihmisen kainalossa loikoilu kelpaa Tobylle varmasti metsäretken päätteeksi ja vastineeksi Toby saattaa livauttaa poskelle pusun, jos toisenkin.

Koska Tobyn taustasta ei ole tietoa, tulee tulevan kodin varautua siihen, että Toby ei välttämättä ole koskaan oppinut sisäsiistiksi tai harjoitellut yksinoloa. Kotikoiran perustaitojen harjoitteluun tuleekin varata aikaa ja kärsivällisyyttä – pitkäjänteisellä ja kärsivällisellä opastuksella Toby oppii ne varmasti. Tästä vilpittömästä, keskikokoisesta koirapojasta saa oikeanlaisen opastuksen avulla varmasti lojaalin ystävän.

Toby on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.