Lexus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (12 kg)
Syntymäaika: 7/2019
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Vihti, Suomi

20.10.2021
Lexus sai kodin Espoosta.

26.9.2021
Iloisella ja ihmisrakkaalla Lexuksella on alku sujunut hyvin hoitopaikassa.

Lexus on pienehkö keskikokoinen poika, jolla tuntuu olevan pilkettä silmäkulmassa sekä hieman terrierin ulkonäköä. Lexus matkusti hoitopaikkaan rauhallisesti autossa omassa häkissään eikä matkapahoinvointia ollut. Hoitopaikassa peseminen onnistui hyvin, vaikka poikaa hieman jännittikin outo tapahtuma.

Lexus on tottunut hihnakävelyyn ja se kulkee kuin vanha tekijä. Intoa tosin on jonkin verran, ovathan tienvarret täynnä uusia kiinnostavia tuoksuja. Lexus on tavannut kissan pikaisesti ja suhtautunut siihen neutraalisti. Rappukäytävässä kulkeminen oli alkuun pelottanut, mutta Lexus oli kuitenkin tottunut siihen muutaman kulkukerran jälkeen. Mukava Lexus odottaa ikioman kodin kutsua Vihdissä.

23.9.2021
Lexus pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Lexuksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Lexus tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Lexuksella positiivinen. 

30.8.2021
Töpöhäntäinen nappisilmä Lexus on vilkas ja innokas poika! Mistä löytyisi Lexukselle oma koti?

Pojan tie vei tarhalle noin puolivuotiaana. Perhe oli sitä mieltä, että pentu oli kasvanut liian suureksi pidettäväksi sisällä kerrostaloasunnossa, ja niinpä se kiikutettiin tarhalle. Aikuiseksi varttuessaan Lexus on jäänyt hieman keskivertoa tarhakoiraa pienikokoisemmaksi. Tämän eloisan pojan suonissa virtaa mahdollisesti terrieriverta.

Jo kaksi talvea Lexus on odottanut Margaritan tarhalla onnensa kääntymistä. Lexuksen tapaiselle lyhytkarvaiselle koiralle talvet tarhalla ovat ankaria. Jos Lexus osaisi toivoa, se laittaisi varmasti kaikki tassut ristiin siinä toivossa, että sille löytyisi oma koti Suomesta ennen tulevan talven pakkasia.

Vaikka Lexuksella on pikkupentuna ollut koti, tulevan omistajan on varauduttava siihen, että erilaisten kotikoiran taitojen opettelu on aloitettava aakkosista alkaen. Kärsivällisellä ja pitkäjänteisellä opastamisella sisäsiisteys, yksin oleminen ja muut kotielämässä tarvittavat taidot kuitenkin varmasti alkavat sujua.

Lexus on kastroitu tarhalla Viipurin koirien tuella.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.