Ruu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 1/2021

12.3.2021
Ruu sai kodin Haminasta.

28.2.2021
Ruusta ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

12.2.2021
Reipas Ruu on totutellut kotikoiran elämään nyt kahden viikon ajan ja uusi elämä on alkanut sujumaan mallikkaasti.

Ruu on energinen tyttö, joka tykkää kovasti ulkoilusta. Lenkillä tyttö tutkii innokkaasti uusia paikkoja. Lumileikit ja koirapuistossa juokseminen on kovasti Ruun mieleen. Ruu suhtautuu ihmisiin ja toisiin koiriin uteliaan ystävällisesti. Sisällä Ruu tykkää leikkiä leluillaan, mutta myös yhteiset kollöttelyhetket sohvalla ovat sen mieleen. Ruulla on kotihoidossa koirakaveri seuranaan, mutta reippaana tyttönä se voisi pärjätä myös ainoana koirana.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Ruun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

29.1.2021
Sympaattinen Ruu pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää. Ruu odottelee omaa kotia Kotkassa.

28.1.2021
Ruu pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Ruulta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Ruulla positiivinen.

22.1.2021
Ruu sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

17.11.2020
Suloinen Ruu odottelee kovasti pääsyä Suomeen. Omaan kotiin, missä ei tarvitsisi palella eikä tassut olisi yltä päältä mudan peitossa. 

Ruu päätyi kesällä ison pentukatraan kanssa Snezhannan tarhalle, minne ne kuskasi liikkuva sterilointiklinikka. Pennut olivat vielä liian pieniä leikattavaksi, mutta Snezhanna sterilisoi ja kastroi ne ennen mahdollista muuttoa Suomeen. Snezhannan mukaan Ruu on sosiaalinen tyttö, mutta tarvitsee hetken aikaa tutustuessaan uusiin ihmisiin. 

Ikänsä ja rokotustensa puolesta Ruu on valmis matkustamaan, kunhan sopiva koti löytyy. Se sterilisoidaan ja tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.