Reeta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 8/2021

1.10.2021
Reeta sai kodin Vantaalta.

7.9.2021
Ihana Reeta on nyt reilun viikon tutustellut kotikoiran elämään hoitopaikassaan.

Kotihoitaja kertoo, että Reeta on hyvin lempeä, rauhallinen ja kuuliainen tyttö. Reeta viihtyy oman ihmisensä lähellä, nukkuu jaloissa tai muuten lähistöllä. Mikään turhan haukkuja tämä tyttö ei ole. Koirakaverien kanssa Reeta tulee erinomaisesti toimeen, ei vahdi ruokiaan ja herkutkin syödään koko lauman kanssa sulassa sovussa. Kotihoitopaikassa on myös kissoja ja kanoja, joiden kanssa Reeta on täysin sinut. Suhtautumisesta lapsiin ei ole tietoa.

Reetan kotihoitopaikka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä maaseudulla. Pihalla Reeta viihtyy koloja kaivellen ja vesilätäkössä polskien. Monet asiat ovat Reetalle kuitenkin vielä uusia ja ihmeellisiä, esimerkiksi autot ja liikenne arastuttavat. Kaupungin hulinaan Reeta ei siis halua muuttaa, vaan ihanne olisi rivitalo tai omakotitalo kohtalaisen rauhallisella alueella. Reetaa jännittää muutenkin oman kodin ja pihan ulkopuolella, varsinkin ilman koirakaveria. Siksi Reetan tulevassa kodissa olisi oltava toinen keskikokoinen tai suurehko koira odottamassa.

Reeta on oppinut jo lähes sisäsiistiksi, mutta pientä hiomista taidossa vielä on. Pentumaiseen tapaan Reeta on yksin ollessaan hiukan maistellut sohvanjalkaa ja kynnyslistaa, mutta mitään isompia tuhoja se ei ole tehnyt. Kotihoitaja kehuu Reetaa kaikin tavoin hyvin kiltiksi ja lempeäksi tytöksi.

Reeta painaa tällä hetkellä noin 20 kg ja säkäkorkeus on 55 cm.

27.8.2021
Reeta pääsi Suomeen hoitopaikkaan jatkamaan kodinetsintää.

Reeta testattiin Suomeen tuloa 8 vektorivälitteisen taudun varalta. Kaikki testit (anaplasmoosi, ehrlichioosi, hemoplasmoosi, hepatozoonoosi, amerikkalainen sydänmato, ihomato ja leishmania) olivat negatiivisia.

22.5.2021
Reeta sterilisoitiin.

1.5.2021
Reeta on vähän persoonallisen näköinen tyttö, mutta luonne sillä on kovin iloinen ja kultainen.

Reeta ja sen kuusi sisarusta löytyivät aivan pieninä roska-astiasta. Ne olivat lähes vastasyntyneitä, joten oli todellinen onni, että ne saatiin pakkasten armoilta nopeasti turvaan. Samasta roskalaatikosta oli löytynyt vain puoli vuotta aiemmin edellinen hyvin samannäköinen pentue, joten on erittäin todennäköistä, että sama ihminen oli jälleen hylännyt sinne pentuja. Mutta koska kukaan ei tiedä kuka tämä ihminen on, ei pentujen emoakaan päästä steriloimaan.

Reeta ja sen sisarukset ovat vahvistuneet ja varttuneet ensin pienemmässä paikassa, kunnes ne vähän aikaa sitten siirrettiin Snezhannan tarhalle etsimään koteja. Pulloruokinta on tehnyt pennuista sosiaalisia ja ne ilahtuvat kovasti saadessaan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Sivuiltamme löytyvät sisaruksista loputkin: RafaelRuno, RenateRainerRokka ja Ruusa.

Iloinen Reeta etsii aktiivista kotia, jossa sillä olisi kiva koirakaveri seurana ja näyttämässä mallia kotikoiran elämästä. Reeta ei ole asunut koskaan kodissa, joten sille tulee olla valmis opettaa kaikki taidot alusta alkaen: sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen, yksinjääminen ja niin edelleen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Reeta 2.5.2021

Viipurin koirat - Reeta 1.5.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.