Draco

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 8/2021

9.9.2021
Draco löysi oman kodin Salosta.

27.8.2021
Draco muutti Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Pälkäneellä.

Dracon tautitestit uusittiin ennen Suomeen tuloa, koska niistä ehti vierähtää pari kuukautta. Kaikki testit olivat edelleen negatiivisia.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Dracon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Draco tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Dracolta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Draco kastroitiin.

4.5.2021
Hurmaava Draco on iloinen ja sosiaalinen pentu, joka päätyi Snezhannan tarhalle lähikylästä.

Ihmisiin selvästi tottuneen Dracon menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta noin kolmikuinen poika vaikuttaa Snezhannan kertoman ja videoiden perusteella varsin uteliaalta ja luottavaiselta miehenalulta. Draco on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä eivätkä panta ja hihna näytä sitä pahemmin ahdistavan. Enemmän pähkäiltävää Dracolle näyttää aiheuttavan ympärillä olevat ihmiset, joiden kaikkien luona ei voi samaan aikaan olla hellittävänä ja upottamassa pieniä naskalihampaita hanskoihin. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Draco 2.5.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.