Olga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 12/2021

29.12.2021
Olga sai kodin Espoosta.

20.12.2021
Muutaman päivän hoitopaikassa viettänyt Olga lähettää tuoreita terveisiä joulukuusen katveesta!

Kotioloissa Olga on rauhallinen ja nukkuu tai makoilee suurimman osan ajasta. Hoitopaikan toisen koiran kanssa se tulee hyvin toimeen, ja tutustelun jälkeen leikkimäänkin on vähän uskaltauduttu. Olga pitää hiukan vahtia omasta ruuastaan ja vähän yrittää myös omia kaverin ruokia portin toiselta puolelta. Luita ja leluja ei ole vielä pidetty samassa tilassa.

Lenkillä Olga kulkee yksin ollessaan nätisti, mutta kaverin kanssa lenkkeillessä vauhti tuppaa kiihtymään ja Olga hieman vetää. Vastaantulevat koirat ohitetaan nätisti. Rusakko oli hiukan kiinnostavampi kun muut koirat, mutta unohtui pian, kun tytön kiinnostuksen sai kiinnitettyä muuhun. Olgaan saa myös aika nopeasti kontaktin, vaikka pihalla kuuluisi muitakin ääniä.

Olga vaikuttaa pelkäävän nopeita liikkeitä kädet ylhäällä. Myös hihnojen ja valjaiden pukeminen on hiukan jännittävää, mutta ei enää niin pelottavaa kuin ensimmäisinä päivinä. Muut hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin: Olga antoi pestä itsensä nätisti ja kynnetkin on leikattu ongelmitta, kun samaan aikaan sai nautiskella rapsutuksista. Sisäsiisteys vaikuttaa olevan jo hyvällä mallilla, ja tyttö on tehnyt hienosti pihalle tarpeensa.

17.12.2021
Reipas Olga pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

Olga tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Olgan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

25.9.2021
Sosiaalinen ja kaunis Olga odottaa kärsimättömästi matkalippuaan Suomeen!

Olga on arviolta noin kolmen ikävuoden paikkeilla ja on lyhyen elämänsä aikana ehtinyt nähdä elämää myös tarhan ulkopuolella. Se löytyi alkuvuodesta haahuilemasta Viipurista panta kaulassaan – sillä on siis joskus todennäköisesti ollut omistaja. Olgan onneksi siihen kuitenkin suhtauduttiin ystävällisesti ja alueella asuneet ihmiset huolehtivat siitä, että se sai ruokaa syödäkseen. Kukaan ei kuitenkaan etsinnöistä ja kyselyistä huolimatta tätä ilosilmäistä tyttöä tunnustanut omakseen. Niinpä Olga korjattiin talteen tarhan suojiin – pois kadun vaarojen ja riskien ulottuvilta.

Olga on vielä nuori tyttö, joka nauttii kovasti ihmisten seurasta. Onnekkaana tyttönä se on päässyt viettämään aikaa ihmisten kanssa paikallisten vapaaehtoisten toteuttamien yhteiskävelyiden muodossa ja silloin on Olgalla koiramainen hymy herkässä. Hihnassa käveleminen onkin sille tuttua puuhaa ja Snezhannan mukaan sujuu jo vallan mallikkaasti. Olga jakaa aitauksensa yhden nuoren nartun ja yhden uroksen kanssa eikä yhteydenottoja ole ilmennyt. Sosiaalinen Olga onkin Snezhannan mukaan tullut tarhalla ollessaan hyvin juttuun muiden koirien kanssa.

Olga on Snezhannan mukaan todella kiltti ja hellä koira. Se olisi kovin valmis valloittamaan sydämiä Suomessa kauniilla silmillään ja aina niin iloisella olemuksellaan. Emme tiedä, millaisia kokemuksia Olgalla on entisessä elämässään ollut. Se on todennäköisesti ollut jonkun oma, sen verran voimme kaulapannasta arvailla. Sen sijaan emme tiedä, onko se esimerkiksi saanut asua sisällä kotona vai onko kodin virkaa toimittanut aitaus tai koppi pihalla. Kodiltaan Olga toivookin ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja halua harjoitella kotikoiran taitoja yhdessä.

Olga on steriloitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.