Nelle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 14 kg)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Joensuu, Suomi

25.9.2021
Ihana Nelle löysi kodin Joensuun seudulta.

10.9.2021
Nyt myös Nelleä onnisti ja se matkusti hoitopaikkaan Joensuuhun. Nelle odottaa innokkaana hakemuksia!

9.9.2021
Nelle pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Nelle testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Nelle jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

15.6.2021
Nelle sterilisoitiin.

13.5.2021
Sievä Nelle on elämäniloinen tyttö, joka niin kovasti haluaisi päästä valloittamaan maailmaa - tai ainakin Suomea!

Nelle ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, ja nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Nelle ja sen sisarukset NikosNapero, Nuuk, Nura, Neppari, Nalle ja Nacho!

Nelle on reipas ja sosiaalinen tyttö, joka häntä vipattaen haluaa tehdä tuttavuutta. Se ei taida tietää tällä hetkellä mitään parempaa kuin edes pieni hetki ihmisten seuraa. Pentusisarukset ovat sille tärkeä tuki, mutta nyt olisi silti oikea hetki muuttaa omaan kotiin opettelemaan kotikoirana elämistä.

Nellestä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Nellestäkin kasvaa aktiivinen koira. Nelle ei siis etsi paikkaa pelkkänä sohvankoristeena, vaan reippaana lenkkikaverina ja miksei myös kivana harrastuskaverina koiramaisissa menoissa!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.