Luke

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi (nyt n. 20 kg)
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 3/2021

10.4.2021
Reipas Luke muutti omaan kotiin Kuopioon.

26.3.2021
Luke pääsi kotihoitoon! Luke on hoidossa samassa paikassa velipoika Lukaksen kanssa.

Poikien hoitopaikka on kahden aikuisen ja yhden alakouluikäisen koti maaseutumaisessa ympäristössä. Seuranaan pojilla on hoitopaikan kolme omaa koiraa.

Ennen Suomeen tuloa Luke tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Lukelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Viipurin Koirat testasi myös Luken rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Luken yhteyshenkilönä toimii Heidi K.

13.3.2021
Luke kastroitiin.

3.3.2021
Lukelle kävi kurjasti. Se ehti jo kertaalleen saada kodin Viipurista, mutta palautui takaisin tarhalle kun perheen vanhempi koira ei sopeutunut pentuun.

Tarhanpitäjä Snezhanna kuvailee Lukea sisarustensa tavoin sosiaaliseksi, ihmisrakkaaksi ja reippaaksi pennuksi. Hihnakävelyä Luke on päässyt treenaamaan kodissaan ja tarhalla. Nyt Luke ei voi muuta kuin toivoa, että sille löytyisi jostain oma koti tai hoitopaikka eikä kohtalona olisi tarhalle jämähtäminen.

Luke ja sen viisi sisarusta syntyivät ladossa Perovon (suom. Suurpero) kylässä Viipurin itäpuolella kotikoiralle. Emon omistaja halusi pennuista eroon, ne eivät olleet toivottuja. Pennut haettiin Snezhannan tarhalle ja emo sterilisoitiin. Luken sisaruksia ovat Lina, Lilu, Lana, Luna ja Lukas.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.