Casimir

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020 + 7/2020

22.4.2021
Casimir eli Cassu sai pysyvän kodin tutusta hoitopaikastaan.

1.2.2021
Casimirille lisättiin video ulkoiluhetkestä.

Viipurin Koirat - Casimir 19.1.2021

6.1.2021
Casimir on reipastunut hienosti kotihoidossa vietetyn ajan myötä. Sille etsitään kotia, jossa olisi reipas koirakaveri odottamassa.

Casimir on tehnyt valtavasti töitä päästäkseen arkuudestaan yli. Pienten onnistumisien myötä se on saanut itsevarmuutta ja rohkeutta niin, että tavallinen kotikoiran elämä sujuu jo melko hyvin. Casimiria ei kuitenkaan luovuteta kerrostaloon tai perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Sisätiloissa Casimir on vielä arka ja säikky. Se saattaa edelleen säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä. Se ei myöskään pahemmin tykkää liikkua sisätiloissa, vaan viihtyy turvalliseksi kokemallaan alueella. Hoitopaikan koirien ja kissojen kanssa se tulee hyvin toimeen. Myös säännöllisesti hoitopaikassa vieraileva mies ja lapset ovat Casimirin mielestä ihan kivoja, kunhan sille annetaan tarpeeksi tilaa ja aikaa. Vaikka sisätilat poikaa kovasti jännittävätkin, Casimir on käynyt parissa paikassa onnistuneesti kyläilemässäkin.

Ulkoillessa Casimir unohtaa olevansa arka ja se olisikin aina valmis lähtemään lenkille. Ulkoilu on niin kivaa, että alkumatkasta Casimirilla on melkoinen vauhti päällä, kun se yrittää ehtiä joka paikkaan yhtäaikaa, hakea kotihoitajaa leikkimään ja etsiä ne kaikista suurimmat kepit retuutettaviksi. Nykyään se pystyy lenkkeilemään mihin kellonaikaan tahansa, eikä ole edes alueesta enää niin tarkka. Metsäpolut ovat parhaita, mutta myös kadunvarsilla kävely onnistuu. Se ohittaa ihmiset sujuvasti, eikä pelkää enää vastaantulijoita. Se uskaltautuu myös varovasti tervehtimään vieraita ihmisiä. Vieraat koirat kiinnostavat Casimiria nykyään paljon ja se olisi häntä heiluen menossa tervehtimään jokaista. Lumi on Casimirista niin mahtavaa, että edes ohi viilettävä maastopyöräilijäjoukko ei saa sitä lopettamaan hangessa piehtarointia.

Casimir pysyy varmasti koko elämänsä säikkynä ja varautuneena. Sen rohkeus kuitenkin varmasti vielä kehittyy, kunhan sillä on mahdollisuudet edetä omaa tahtiaan. Casimir etsii kotia, missä ollaan valmiita tukemaan sen kehitystä. Uudet asiat pitää tarjota sille vähän kerrallaan, tarpeeksi pieninä palasina, jotta se selviytyy niistä. Jokaisen selviytymisen myötä se on valmis ottamaan isompia askelia. Casimirille olisi unelma päästä rauhalliseen, ulkoilua harrastavaan aikuiskotiin reippaan koirakaverin seuraksi.

29.10.2020
Casimir on viettänyt nyt reilun kuukauden hoitopaikassaan Suomessa ja on edelleen kovin arka poika. Casimir luovutetaan vain rauhallisella alueella sijaitsevaan koirakaverilliseen kotiin.

Casimir ei sovellu kerrostaloon, tai perheeseen jossa on kouluikäisiä lapsia. Ensimmäiset viikot Casimir pysyi visusti eteisen nurkassa yrittäen tehdä itsestään näkymättömän. Aamuisin se painoi päänsä piiloon ja pysyi samaan asentoon jähmettyneenä niin kauan, että asunto hiljeni taas yötä vasten.

Hiljalleen, reippaan koirakaverin rohkaisemana, Casimir on kuitenkin alkanut ottamaan varovaisia askelia kohti kotikoiran elämää. Ensin hoitopaikan ihmiset muuttuivat siedettäviksi, sitten jopa ihan kivoiksi tapauksiksi. Nykyään Casimir tervehtii tuttuja ihmisiä häntä villisti heiluen ja ilosta vingahdellen. Hoitopaikan häsläävä koiralauma saa Casimirin väistymään taka-alalle, mutta näihinkin tilanteisiin se on kehittänyt tavan tulla huomatuksi. Se ottaa tiukan katsekontaktin, ojentaa toisen etutassunsa varpaat harottaen korkealla ilmaan ja alkaa urista matalalla äänellä. Äkkinäiset liikkeet ja yllättävät tilanteet kuitenkin säikyttävät pojan helpolla ja silloin tuttukin ihminen on jotain minkä suhteen täytyy olla varuillaan.

Casimir ei vieläkään mielellään liiku asunnossa, vaan viettää aikaa eteisessä. Talon äänin se on tottunut jo hyvin, mutta kaikki esineet ovat arveluttavia. Casimir totuttelee pelottaviin esineisiin hiljalleen niin, että ne jätetään eteiseen yöksi, jolloin poika saa tutkia niitä omaa tahtiaan. Hoitopaikan kissat ovat olleet alusta saakka Casimirille yhdentekeviä. Ne eivät pelota, mutta eivät toisaalta kiinnostakaan poikaa.

Lenkkeily on Casimirin ehdotonta lempipuuhaa. Valjaiden laitto on vielä vähän jännittävää, mutta muuten se rohkeus riittäisi lähteä vaikka raamit kaulassa pihalle. Casimir suuntaa höyryjunan voimalla ja päättävyydellä kohti lähimetsää. Välillä se saa kunnon ilohepulin ja sinkoilee hihnassa joka suuntaan. Metsään päästyään Casimir muuttuu varsin salonkikelpoiseksi talutettavaksi. Se kulkee rennosti ja ryhdikkäästi, häntä pystyssä komeana purjeena. Toistaiseksi Casimirin lenkit sijoittuvat varhaiseen aamuun, jolloin omakotitaloalueella sijaitsevan hoitopaikan naapurusto ja sitä ympäröivät lenkkipolut ovat hyvin hiljaisia. Iltaisin naapuruston äänet ja ihmiset pelottavat Casimiria vielä niin paljon, ettei lenkkeily ole mahdollista. Edelleen poika lähtee mielellään ulos ja yrittää suunnata metsään, vielä rohkeus ei kuitenkaan riitä, vaan kotiin pitää palata. Yritykset ulottuvat kuitenkin joka kerta vähän pidemmälle.

Ulkona Casimir ei pahemmin säiky ääniä, eikä liikennettä. Autot jännittävät hieman, mutta niiden ohi päästään ongelmitta. Ihmiset sen sijaan ovat todella pelottavia. Vastaan tuleva ihminen saa pojan lähes pakokauhun valtaan. Casimirin onneksi se on tavannut ulkona eläinrakkaita, rauhallisesti käyttäytyviä ihmisiä. Sille on annettu tilaa, vaikka ihmiset ovatkin halunneet jäädä siitä kyselemään. Kotihoitajan ja vieraan ihmisen rauhallinen keskustelu saa pojan lopettamaan hihnassa riuhtomisen. Ihminen on edelleen pelottava, mutta samalla myös vähän kiinnostava.

Casimir etsii rauhallista aikuiskotia, missä sitä odottaa reipas koirakaveri. Todellinen lottovoitto olisi koti missä on kokemusta aroista koirista. Casimir kotiuttaminen vaatii rauhallisuutta ja pitkäjänteisyyttä ja silti tulevan kodin on tiedostettava se, ettei Casimirista tule koskaan sitä reippainta koiraa. Kodin on myös varauduttava siihen, että reipastumisen myötä Casimirista voi kuoriutua ihan uusia puolia, sekä hyviä että haastavia. Rapsutuksia ja halauksia rakastavasta pojasta joku onnekas saa kuitenkin varmasti mitä rakkaimman ja uskollisimman ystävän itselleen.

24.9.2020
Onnekas Casimir sai jättää tarhan taakseen ja muutti hoitopaikkaan harjoittelemaan kotikoiran elämää.

Casimirista on varttunut arka poika ja sille etsitään siksi koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä. Casimirista tulee lisätietoja kunhan se on saanut vähän kotiutua.

10.8.2020
Koska Casimirin tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin, ja lisäksi tutkittiin vielä kaksi uutta tautia. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

25.6.2020
Casimir kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

12.2.2020
Casimir testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Casimirin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Casimirin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Casimir - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

5.1.2020
Puuttuuko elämästäsi hurjaa hännän heilutusta? Casimir lupaa, että talo täyttyy iloisesta menosta, jos Casimirin kelkkaan vain hyppäät!

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin Casimir, Isak, Micky, Maunu, Esta, Elida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Casimir on saanut nyt kasvaa Olgan tarhalla kolme kuukautta. Se on sinä aikana vankistunut, kasvanut korkeutta ja saanut paljon vauhdikasta energiaa. Siitä on kasvanut hulvaton nuori mies, joka haluaisi päästä valloittamaan koko maailmaa.

Aitaukseen astuessa on Casimir etunenässä tekemässä tuttavuutta. Se haluaa aina osansa huomiosta ja siitä voikin olla varma, että Casimir yrittää kiivetä syliin ja päästä nuolaisemaan poskea. Ja häntäkin vispaa niin lujaa, että koko pentu vispaa hännän mukana. Casimir vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja ihmisrakkaalta pojalta, joka epäröimättä haluaa tervehtiä jokaista uuttakin ihmistä.

Casimir elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Casimir selvästi nauttiikin, kun se saa temmeltää ja touhuta muiden pentujen kanssa.

Casimirista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä pojan tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Casimirilla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Casimirille pitkäjänteisesti ja maltilla, niin poika oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Casimir 3.1.2020

Viipurin koirat - Casimir 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.