Esta

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019

21.3.2020
Esta sai kodin Turun seudulta.

26.2.2020
Ihana ihmisrakas Esta pyrähti hoitopaikkaansa Kouvolan seutuville. Alkupäivinä Estalla on ollut monta uutta asiaa hämmästeltävänä.

Estan elämä heitti kuperkeikkaa muutaman tunnin automatkan jälkeen Viipurista Kouvolan seudulle. Uusia asioita on tullut kummasteltavaksi aika tavalla ja eipä ihme, kun alussa on hieman pientä koiraa jännittänyt. Esta on kuitenkin päässyt mukavasti alkuun uudessa seikkailussa elämässään ja rohkeasti lähtenyt uusiin asioihin tutustumaan.

Hoitopaikan 3-vuotiaaseen narttukoiraan tutustuminen sujui todella mutkattomasti ja kissoihin on suhtautuminen ollut positiivista. Sohvakin on jo löydetty, siinä ihmisen vieressä ollut mukava olla rapsutettavana. Estaan on helppo saada kontaktia ja namit ovat superherkkua, joiden avulla on ollut hyvä aloittaa koulutusta.

Hihnassa kävely on vielä vierasta, mutta hetkittäin Esta unohtaa jo jännittää outoja varusteita, joihin ei ollut tarhalla tottunut. Ulkoillessa on keskitytty myös haisteluun tai esimerkiksi pajun oksien pureskeluun. Tarpeensa Esta on tehnyt hienosti ulos. Esta on hurmaava persoona ja hyvin ihmisrakas. Olisiko sinulla Estan mentävä paikka sydämessäsi?

20.2.2020
Ihastuttava Esta matkusti sijaiskotiin Kymenlaakson seudulle.

12.2.2020
Esta testattiin oman kodin toivossa sitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Estan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Estan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

5.1.2020
Esta-kaunokainen on iloinen, ihmisrakas ja ihastuttava tyttönen! Häntää hurjasti heiluttaen se tulee tutustumaan, on tulija sitten ennestään tuttu tai aivan uusi tuttavuus.

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin Casimir, Isak, Micky, Maunu, Esta, Elida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Ihana tummasilmäinen Esta on varsinainen kaunotar. Sen suuret silmät loistavat ystävällisyyttä ja se näyttääkin rakastavan ihmisiä koko pienestä sydämestään. Ihmisseura on koiratarhalla aina kovin hetkittäistä, joten Esta tekee kaikkensa, että se saisi niistä hetkistä mahdollisimman paljon itselleen.

Esta on aina etunenässä, kun aitaukseen tulee uusia ihmisiä. Esta on selvästi mutkaton ja seurallinen tyttö, joka haluaa luottaa jokaiseen ihmiseen. Kunpa vain Esta löytäisi pian itselleen sen oman ihmisen, joka olisi kaiken sen luottamuksen arvoinen.

Esta elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Esta rakastaakin vauhdikkaita juoksu- ja painileikkejä, joiden tiimellyksessä tarhan usein tylsät päivät kuluvat sutjakkaammin.

Estasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä sen tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Estalla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Estalle pitkäjänteisesti ja maltilla, niin se oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Esta 3.1.2020

Viipurin koirat - Esta 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.