Kinuski

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 11/2016
Tautitestattu: 6/2019 + 8/2020

2.11.2020
Kinuski sai kodin Espoosta.

17.10.2020
Ihana Kinuski nauttii elämästään kotihoidossa. Kinuski on ihmisrakas ja luottavainen tyttö, joka etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Kinuski ehtii asua tarhalla yli kolme vuotta. Siitä huolimatta se on solahtanut kotikoiran elämään kuin ei tarhavuosia välissä olisi oikeastaan ollutkaan. Kotihoitaja kertoo Kinuskin kuulumisia näin:

Kotihoidossa on viime aikoina harjoiteltu Kinuskin kanssa istumista, tassun antamista, luokse tulemista ja hihnassa kävelyä ja ne kaikki alkavat sujua jo oikein hyvin. Aluksi Kinuskia jännittänyt kynsien leikkaaminen on myös alkanut sujua ongelmitta. Peseminen kuitenkin vielä kauhistuttaa Kinuskia, joten sitä täytyy sen kanssa vielä rauhallisesti harjoitella. 

Vastaantuleville ihmisille ja koirille haukkuminen on vähentynyt selvästi. Kinuski suhtautuu kuitenkin yhä varauksella toisiin koiriin ja siksi ne on parempi kiertää pienen etäisyyden päästä. Yksinolot sujuvat Kinuskilta edelleen oikein hyvin, ja yksin ollessaan Kinuski lähinnä nukkuu. Kinuski on tuttujen ihmisten seurassa leikkisä tyttö, jonka mielestä vinkulelut ovat ihan parhaita!

Kinuski on hyvin ihmisrakas tyttö, jonka voi nähdä tuoreesta videostakin:

Viipurin koirat - Kinuski

2.10.2020
Kinuski on tutustunut kotikoiran elämään viikon verran. Aikuisperhe rauhallisella alueella olisi Kinuskille ihanteellisin vaihtoehto. 

Kotioloissa Kinuski on toistaiseksi ollut rauhallinen ja keskittynyt enimmäkseen nukkumiseen. Kaaottisten ja stressaavien tarhavuosien jälkeen uni rauhallisessa hoitopaikassa ainoana koirana maittaakin varmasti hyvin. Hoitoperheen ihmisiin Kinuski suhtautuu luottavaisesti ja iloisesti. Lyhyet yksinolot ovat sujuneet hyvin ja Kinuski on ollut alusta saakka sisäsiisti.

Tarhalla aina niin ihmisrakas Kinuski on kuitenkin suhtautunut pelokkaasti uusiin tapaamiinsa ihmisiin. Voi olla, että suhtautuminen muuttuu vielä stressitasojen laskettua ja kotiutumisen edettyä, mutta toistaiseksi tutustuminen vieraisiin vaatii aikaa. Hoitotoimenpiteet, kuten pesu ja kynsien leikkuu, ovat Kinuskin mielestä epämiellyttäviä asioita, joita tulevan kodin kannattaa varautua harjoittelemaan positiivisen vahvistamisen avulla. 

Kinuski lenkkeilee mielellään, mutta se vetää melko paljon vielä. Vastaantulevia koiria Kinuski ei niin noteeraa, mutta ihmisiin se suhtautuu varauksella ja saattaa haukahtaa, jos joku kävelee liian läheltä. Tämä korostuu varsinkin pimeällä.

Kinuskin yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

24.9.2020
Voi Kinuski, mikä onnen päivä! Ihmisrakas Kinuski pääsi viimein Suomeen ja etsii omaa kotia nyt hoitopaikasta käsin.

12.8.2020
Koska Kinuskin tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Kinuskilla positiivinen.

28.2.2020
Kinuski on helppo kuvailla muutamalla adjetiivilla: ikiliikkuja, ihmisrakas ja ihastuttava!

Aktiivinen Kinuski kärsii selvästi aktiivisena koirana suljetussa tilassa asumisesta. Se on kuitenkin kestänyt sen yllättävän hyvin, mutta kun se saa vieraita, sillä menee pitkä tovi, ennenkuin se pystyy rauhoittumaan edes hetkeksi. Kun se omassa kodissa saa säännöllisesti liikuntaa ja aktiviteetteja, se varmasti rauhoittuu, mutta pelkästään sohvalla makoilemaan siitä ei ole. Se pääsi aktiiviemme kanssa lenkille ja siitä kyllä huomaa, että se on ennenkin lenkkeilyt, joskin se tulee tarvitsemaan paljon lisätreeniä.

Kinuski on ihmisrakas koira ja se olisikin varmasti onnellisimmillaan, kun se saisi kulkea oman ihmisen kanssa ja haistella tienvarsia. Kinuskin on hyvin kaunis ja sirorakenteinen koira, jonka kauneutta on mahdotonta kuvata sanoin tai kuvin, se pitää itse nähdä ja kokea. 

21.8.2019
Punaturkkinen Kinuski on varsin ihana ihmisrakas koira. Tämän tytön tuurin toivoo kääntyvän kohti omaa kotia.

Kinuski jaksaa ilahtua ihmisten näkemisestä yhä edelleen, vaikka ihmisrakkaan koiran odotus tarhalla on ihan turhan pitkä omaan kotiin pääsemisessä. Onnellisimmillaan Kinuski olisi varmasti oman rakkaan ihmisen luona. Aktiivinen ja ulkoilusta pitävä koti olisi molemmin puolinen lottovoitto. Kinuskista tulee saamaan säänkestävän lenkkikaverin. Varmastikin lököttely kainalossa ja rapsuttelut olisivat myös Kinuskin mieleen.

Tarhalla lenkille päästyä Kinuski keskittyy haistelemaan tien pientareita ja seurustelemaan ihmisten kanssa. Ympärillä vapaana ja hihnoissa liikkuvat koirat eivät niinkään kiinnosta. Rapsuttelut ja silitykset tuntuvat selvästi Kinuskista ihanilta.

Kinuski on hyvin reippaan oloinen ja on nähnyt myös tarhan ulkopuolista maailmaa, tyttö voisi pärjätä myös vilkkaammalla asuinseudulla. Kinuskilla on ollut aitauskaverina lähinnä uroskoiria, narttujen kanssa Kinuskilla tuppaa tulemaan nokka pokkaa. Reipas Kinuski sopisi joko ainoaksi lemmikiksi tai jonkin sopivan uroskoiran kaveriksi.

25.6.2019
Viipurin Koirat testasi Kinuskilta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Kinuskilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon se on aloittanut nyt Advocate-lääkityksen. Aplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ja babesioosi olivat negatiivisia.

17.6.2019
Kinuski pääsi kävelylle ja puroon kahlaamaan. Kävelylenkin kohokohta kuitenkin Kinuskille oli, kun tienlaidasta löytyi tennispallo! Sen kanssa Kinuski olisi leikkinyt vaikka kuinka pitkään. 

Katso uusi video:

Viipurin koirat - Kinuski 15.6.2019

20.4.2019
Katso uusi video Kinuskista!

Viipurin koirat - Kinuski 20.4.2019

26.3.2019
Lähes kaksi vuotta on vierähtänyt siitä, kun Kinuski päätyi tarhalle. Ilo ja ihmisrakkaus ovat kuitenkin yhä tallella ja Kinuski haluaisi palavasti löytää jo oman ihmisen.

Voi Kinuskia, se on tyystin unohtunut tarhalle. Tarhalla asuminen on Kinuskille rankkaa, sillä mitä ihmisrakkaimpana tyttönä Kinuski ei mitään muuta haluaisi kuin seurustella ja viettää aikaansa ihmisten parissa. Nauttia lenkkeilystä ja rapsutuksista kainalossa pötkötellen. Kinuski elää kuitenkin tällä hetkellä yksin omassa aitauksessaan, sillä se ei aina tule muiden koirien kanssa niin hyvin toimeen, varsinkaan narttujen. Elo aitauksessa on Kinuskille epäilemättä varsin stressaavaa ja ankeaa, ja se viettää kaiken aikansa yksin vailla kunnollista tekemistä.

Kinuski meinaakin lähes haljeta liitoksistaan, kun se silloin tällöin pääsee hihnakävelylle. Tyttö on niin onnellinen ja mennä nuuskuttaa hajujen perässä häntä iloisesti liehuen. Kinuski on reipas tyttö eikä se juuri korviansa lotkauta autojen huristellessa tiellä. Hihnassa Kinuski ei juuri reagoi muihin koiriin elleivät ne tule ihan iholle. Silloinkin Kinuski korkeintaan vähän nostaa ylähuultaan viestiksi, ettei lähemmäs kannata tulla.

Reippaassa ja ihmisrakkaassa Kinuskissa olisi paljon potentiaalia kotikoiraksi. Vaikkei Kinuski ihan niin paljon arvostakaan koirakavereita, on siinä kuitenkin paljon hyviä puolia. Kinuski päätyi tarhalle nuorena aikuisena ja pikkupentuvaiheen eli tärkeimmän sosiaalistumiskautensa se on todennäköisesti viettänyt jossain muualla kuin tarhaolosuhteissa. Muutakin maailmaa on siis tullut nähtyä ja koettua. Ihmisiä kohtaan Kinuski on äärimmäisen luottavainen, avoin eikä se yksinkertaisesti tiedä parempaa kuin ihmiset.

Kinuski olisi ihan valmis jo omaan kotiin. Asuinympäristön suhteen Kinuski ei ole turhan ronkeli vaan reippaana tyttönä se voisi hyvinkin pärjätä vilkkaallakin seudulla. Vaikka toisenlaisissa olosuhteissa Kinuski voisikin pärjätä joidenkin koirakavereiden kanssa, etsimme sille silti varmuudeksi kotia ainoana koirana. Kinuski on vielä nuori ja sillä riittää intoa lenkeille, joten toiveissa on koti joka yhtä lailla nauttii ulkoilusta ja liikkumisesta. Koska Kinuski on asunut tarhalla jo lähemmäs pari vuotta eikä sen menneisyydestä ole tarkkaa tietoa, on tulevan omistajan oltava valmis treenaamaan erilaisia kotikoirantaitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksinoloja. 

Kuka huomaisi Kinuskin?

Viipurin koirat - Kinuski 22.3.2019

2.6.2017
Kinuski-rukka löytyi kovin laihana kadulta. Sen luonne on kuitenkin täyttä kultaa, joten toivottavasti Kinuski pääsee pian kuntoutumaan omaan kotiin.

Kinuski odottaa omaa kotia Irinan tarhalla. Sen tiedossa oleva tarina on lyhyt: se löytyi Viipurin liepeiltä kuljeskelemasta laihana ja heikkokuntoisen näköisenä. Onneksi se on kuitenkin ihmisrakas tyttö, ja se saatiin kuljetettua tarhalle. Vaikkei tarhakaan ole ihanteellinen asuinympäristö millekään koiralle, on se sentään parempi paikka kuin vaarallinen katu, jossa on vaarana liikenne ja taistelut ravinnosta.

Kinuski on kurjasta menneisyydestään huolimatta hyvin luottavainen ja ystävällinen tyttö. Se tulee iloisesti tervehtimään ja jää mielellään nauttimaan silityksistä ja varsinkin herkuista. Sen syliin nostaminen oli varsin helppoa, sillä eihän se rukka paina juuri mitään. Olisikin ihanaa, jos Kinuski löytäisi jo pian oman kodin, missä se saisi laadukasta ravintoa ja sen kuntouttaminen voitaisiin hoitaa huolellisesti.

Vielä Kinuski on varsin rauhallinen tyttö, mutta kunhan sen kunto paranee, voi vauhtiakin alkaa löytyä kiitettävästi enemmän. Joka tapauksessa Kinuski on liikuttavan sydämellinen ja kiva tyttö, jonka onnen toivoisi pian kääntyvän ja kutsun omaan kotiin käyvän!

Kinuski tuskin kasvaa enää pahemmin korkeutta, mutta massaa sille tulee vielä reilusti lisää. Täysikasvuisena Kinuski lienee sopivan keskikokoinen tyttö - ei mikään tuulenpuuskan vietävä, mutta kuitenkin tarvittaessa vaikkapa autoon nostettavissa oleva. Kinuski toivoo löytävänsä mukavan omistajan, joka haluaa ottaa Kinuskin hyvinvoinnin ja hyvän elämän vakavasti. Selllaisen omistajan, joka ymmärtää, että koiran pitää saada olla koira, mutta että koira tarvitsee myös opetusta ja ohjausta, jotta se oppii elämään ihmisten maailman odotusten mukaisesti. Kinuski lupaa olla kympin oppilas, jos sinä lupaat olla yhtä hyvä opettaja?

Viipurin koirat - Kinuski 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.