Zora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 63 cm, 26 kg)
Syntymäaika: 4/2015
Sijainti: Vantaa, Suomi

24.5.2020
Zora löysi uuden kodin.

14.5.2020
Zoralla on kotiehdokas eikä siitä toistaiseksi oteta hakemuksia vastaan.

15.4.2020
Kaunis Zora on nyt puolisen vuotta elänyt talouden ainoana koirana ja sille on hyvin sopinut rauhallisempi elämä ilman remuavaa koirakaveria.

Yksikseen viihtyvällä Zoralla sujuu kohtuullisen pituiset yksinolotkin hyvin, mutta mieluisampaa on tietysti viettää aikaa oman ihmisen kanssa. Koti on ehdottomasti tämän neidin mielestä paras paikka, mutta metsälenkit tulevat hyvänä kakkosena. Koirapuistot ja muut sellaiset paikat, joissa liikkuu paljon tuntemattomia ihmisiä ja koiria, saavat epävarman Zoran ahdistumaan ja jännittämään, minkä takia paras asuinalue olisi sellainen, jossa voisi olla omassa rauhassa.

Hihnassa Zora kävelee kauniisti, mutta epävarmana koirana ohitustilanteissa voi olla haastetta. Remmiräyhääjäksi sitä ei kuitenkaan voi kutsua, vaan enemmänkin kyse on yrityksestä päästä pois epämiellyttävästä tilanteesta. Zora jännittää uusia ihmisiä ja ääniä, joten ensisijaisesti Zoralle etsitään kotia omakoti-, pari- tai rivitalosta.

Muiden koirien kanssa Zora tulee toimeen, mutta eniten miellyttää rauhalliset leikkitoverit. Zora ei ala haastaa riitaa koiraporukassa tai ole tarkka resursseistaan, vaan ennemmin väistää ja yrittää välttää konflikteja. Tuttujen koirien kanssa Zora saattaa jopa saada hieman enemmän itseluottamusta ja esimerkiksi uusien asioiden kohtaaminen voi olla helpompaa silloin, kun tuttu koirakaveri on tilanteessa tukena. Zora voisikin viihtyä joko kotona viihtyvän aikuisperheen ainoana koirana tai sitten rauhallisen tukikoiran kaverina. Vaikka Zora on varautunut uusien ihmisten kanssa, siitä kuoriutuu iloinen, innokas ja sydämellinen tyttö kunhan luottamus on saavutettu. 

1.7.2019
Herkkä ja kaunis Zora etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen takia. Zora on tavattavissa Vantaalla.

Kiltti Zora rakastaa omia ihmisiään, mutta pelkää helposti uusia koiria ja ihmisiä, minkä takia Zoralle paras koti olisi rauhallinen aikuistalous. Zora viihtyy parhaiten kotioloissa, mutta nauttii kuitenkin ulkoilusta rauhallisessa ympäristössä. Tämä tyttö kävelee hihnassa melko mallikkaasti eikä varsinaisesti kaipaa riehumishetkiä koirapuistoissa, mutta pienet leikkihetket turvallisen ja tutun koirakaverin kanssa ovat Zoran mieleen.

Jännittävissä tilanteissa Zora turvautuu haukkumiseen, joten ensisijaisesti kotia etsitään omakoti- tai rivitalosta rauhalliselta alueelta. Zora asuu tällä hetkellä vilkkaan uroksen kanssa, mutta parempi vaihtoehto voisi olla toinen rauhallinen, mutta rohkea, koirakaveri, joka näyttäisi mallia jännittävissä tilanteissa. Zora pärjännee myös ainoana koirana, jos ympäristö ja kotiolot ovat riittävän turvalliset.

Zoralla ei ole ollut terveysongelmia, mutta osa hoitotoimenpiteistä pelottaa, joten uuden kodin tulee panostaa aikaa niiden totutteluun. Zora on hyvin motivoitavissa herkuilla.

Jos sinulla on tarjota rauhallinen ja ymmärtäväinen koti kultaiselle Zoralle, tutustu adoptioehtoihin ja täytä adoptiohakemus. Zoraa pääsee tapaamaan Vantaalla.

3.9.2015
Zora sai kodin Helsingistä.

22.7.2015
"Missä ihmiset, siellä minäkin", tuntuu pikkuinen Zora ajattelevan. Zora hylättiin kesän alussa tarhalle siskojensa kanssa.

Kaikki ovat kuulleet seitsemästä veljeksestä, mutta entäs kahdeksasta uskomattoman suloisesta koirasiskoksesta? Kesän alussa Irinan tarhalle kiikutettiin kahdeksan pientä pentua. Pennut olivat aivan liian pieniä selvitäkseen tarhalla, ja niiden onneksi hoitopaikka löytyi Viipurista. Nyt siskokset ovat varttuneet ja vahvistuneet, ja ne ovat valmiita oman kodin valloitukseen. Pennut saivat nimekseen ZeraZoeZamira, Ziva, Zaida, Zora, Zia ja Zoya. Tästä kahdeksikosta ei tyttöpoweria puutu!

Zora on siskonsa Zamiran kanssa kuin kaksi marjaa. Toistaiseksi tytöt erottaakin parhaiten siitä, että Zora on siskoaan reippaampi ja samantien valmis tutustumaan uusiin ihmisiin. Pienet tassut sipsuttaen Zora tulee iloisesti luokse rapsuteltavaksi. Tytön saa helposti nostettua syliin eikä aikaakaan kun Zora paljastuukin varsinaiseksi pusumaakariksi!

Pentueen onni oli, että ne saivat viettää kodissa lähes kaksi kuukautta saaden arvokkaita uusia kokemuksia ennen kuin joutuivat takaisin tarhalle. Uuden kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että vastassa on vielä monenmoista uutta opeteltavaa. Kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi, tulee Zora tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja mielekästä tekemistä, huolenpitoa ja koulutusta sekä kärsivällisyyttä ja rakkautta.

Zorasta kasvanee keskikokoinen koira aikuisena ja se on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa.

Viipurin koirat - Zora 20.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.