Pluha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: isohko keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 1/2017

19.12.2020
Pluha pääsi omaan kotiin.

15.3.2020
Pluha sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

14.2.2020
Ihastuttavasta ja ystävällisestä Pluhasta ei heti uskoisi, että sillä on takanaan niin surullinen menneisyys. 

Pluha on arviolta noin 3-vuotias tyttö, joka päätyi Elenan tarhalle Svetogorskiin kodista. Pluhan edelliset omistajat eivät valitettavasti kohdelleet sitä kovin hyvin vaan pitivät koiriaan kerrostaloasuntonsa parvekkeella vailla mitään ulkoilutusta. Lisäksi Pluha oli laiha ja se oli synnyttänyt yhden pentueen. Paikalliset vapaaehtoiset eläinsuojelijat saivat heidät suostuteltua luopumaan Pluhasta, kun toinen omistajista sairastui. Niinpä Pluha sitten muutti 9. kerroksen parvekkeelta koiratarhalle pieneen aitaukseen viime kesänä. Vaikka elintila ei juurikaan kasvanut, on Pluhalla nyt sentään mahdollisuus parempaan elämään ja rakastavaan, kunnolliseen kotiin.

Tammikuun lopulla Pluha pääsi kanssamme hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle. Vaikka Pluha oli tuskin päässyt aikoihin ulkoilemaan, kulki se todella nätisti hihnassa. Lähistöllä vapaana jolkottelevat koiratkaan eivät saaneet Pluhaa korviansa lotkauttamaan vaan hajut ja ihmiset olivat tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Pluhan huono kohtelu ei mitä ilmeisemmin ollut jäänyt vain nälässä ja parvekkeen vankina pitämiseen, sillä kun pyysimme sitä istumaan käsimerkkiä apuna käyttäen, pelästyi tyttö nousevaa kättä niin paljon, että heittäytyi maahan silmät pelkoa huokuen. Pluha-raukka. 

Rauhallisen jutustelun ja rapsuttelun myötä Pluha huomasi kuitenkin pian, ettei mitään pelättävää ole. Sen olemus muuttui täysin ja yhtäkkiä alkoi hillitön hepuli hihnassa, kun tyttö paljasti itsestään leikkisämmän puolen. Rapsutuksiakin pyydeltiinkin sitten lisää tassulla lätkien.

Pluha on kooltaan isohko, mutta edelleen hoikka. Pitkänmallisen Pluhan geeneissä virtaa myös todennäköisesti iso annos saksanpaimenkoiraa, joten kotiutumisen myötä esiin voi tulla ominaisuuksia, joita tarhalla ei näy, esim. vahtiviettisyys. Pluha tulee hyvin toimeen samassa aitauksessa elävien narttujen kanssa, joten tulevan kodin koirakavereiden suhteen tyttö ei ole valikoiva. Myös ainoaksi koiraksi reipasta Pluhaa voidaan ajatella, kunhan tulevalla omistajalla on mahdollisuus panostaa huolellisesti yksinolojen harjoitteluun. Pluhan kuonossa/suun pielissä ja korvissa iho on ärtyneen punertavaa ja on mahdollista, että vaiva on allergiaperäinen.

Pluha steriloidaan lähiaikoina.

Ihminen on aiheuttanut paljon kurjuutta Pluhalle sen entisessä elämässä, mutta uskomme ja toivomme, että ihastuttavalle Pluhalle löytyy vielä lämminsydäminen ihminen, joka haluaa tehdä siitä vielä onnellisen koiran.

Viipurin koirat - Pluha 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.