Safia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

2.1.2020
Safia sai kodin Turusta.

20.11.2019
Safialle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Safialta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Safialta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis

5.11.2019
Safia sterilisoitiin liikkuvan klinikan toimesta.

8.9.2019
Suloinen Safia etsii kotia tositarkoituksella? Olisiko sydämessäsi paikka tälle kauniille mustavalkoiselle tytölle?

Safia ja sen sisko Serafina päätyivät Irinan tarhalle loppukesästä. Ne löydettiin vaeltelemasta Goncharovon kylästä (ent. Kähäri). Tytöt korjattiin talteen ja tuotiin Irinan tarhalle, sillä elämä katukoirana olisi ollut vaarallista selviytymistä päivästä toiseen. Nyt ihanilla siskoksilla on mahdollisuus löytää omat kodit, jotka ne todellakin ansaitsevat.

Safia on reipas ja sosiaalinen tyttö, joka tulee tutustumaan jokaiseen tulijaa iloisesti häntä heiluen. Se on pentumaisen vilkas ja sydämellinen tyttö, joka nauttii joka solullaan, kun saa ihmisiä seurakseen. Tarhaoloissa ihmisten seura on aina kovin rajallista, joten koirat oppivat pian tekemään kaikkensa, että saavat sitä edes hetken. Safia ei tee tästä poikkeusta, ja siksi on ihanaa, että pystymme edes vierailuillamme ilahduttamaan sitä viettämällä aikaa sen ja sen pentukavereiden aitauksessa.

Safia tulee sujuvasti juttuun muiden pentujen kanssa. Se nauttii leikkimisestä ja nujuamisesta, mutta osaa myös hienosti rauhoittua, jos pentukavereita ei juuri nyt huvita leikkiä. Välillä lelut saavat myös kyytiä, ja ne kestävätkin harmillisen vähän aikaa innokkaiden pentujen hampaissa. Safia haaveileekin omasta kodista, jossa olisi niin paljon leluja, että joka päivä saisi leikkiä ainakin viidellä eri lelulla!

Sosiaalisena tyttönä Safia sopeutunee monenlaiseen kotiin. Merkittävin asia on, että uusi omistaja haluaa sitoutua Safian sopeuttamiseen ja ymmärtää, että tarhalla kasvaneelle pennulle suurin osa meille arkisista asioista on kovin uusia ja ihmeellisiä. Se tarkoittaa, että Safia haluaa tutustua niihin omaan tahtiinsa, kunnes ne eivät enää aiheuta ihmetystä. Joskus se vie enemmän aikaa, joskus vähemmän. Fiksuna tyttönä Safia kuitenkin varmasti tottuu vielä hyvin kotikoiran elämän asioihin - sitä helpommin, mitä nopeammin kutsu omaan kotiin kävisi.

Safiasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se etsii omistajaa, joka haluaa reippaan lenkkeilykaverin ja joka ei kauhistu, vaikka Safia joskus keksisi pentumaisia temppuja. Safia voisi hyvin innostua vaikka jostain mukavasta harrastuksestakin. Koirakaveri odottamassa olisi aina kiva juttu, mutta Safia voi harkita myös ainoaksi koiraksi muuttamista!

Viipurin koirat - Safia 25.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.