Butch

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 2014

16.4.2020
Butchin adoptio varmistui sen jälkeen, kun sen molemmat jalat saatiin leikattua. Butch sai kodin Tampereen seudulta.

16.8.2019
Butchilla todettiin molemmissa polvissa patellaluksaatio. Butch aiotaan leikata ja sille kerätään varoja leikkausta varten.

4.7.2019
Butch muutti Suomeen ja jatkaa kodin etsimistä sijaiskodissa pääkaupunkiseudulla.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Butchin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Butchilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Butchilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

1.5.2019
Butch löytyi kadulta hylättynä. Se on persoonallinen pikkukoira, joka vähän ujostelee vieraita, mutta kotihoitajaansa se on kovin kiintynyt.

Irinan ystävä huomasi aivan tammikuun alussa kadulla yksinään juoksevan koiran. Hänellä ei ollut sydäntä jättää pientä koiraa pakkasen armoille, joten pieni koira pääsi auton kyytiin ja naisen kotiin odottamaan joko omistajan löytymistä tai uutta kotia.

Omistajaa ei koskaan ilmaantunut, joten nyt tämä Butchiksi nimetty poika etsii uutta kotia. Butch asuu edelleen kotihoitopaikassa, joten se ei ole joutunut tarhalle. Pienikokoiselle koiralle se olisikin hyvin rankkaa, joten olemme Butchin puolesta erittäin iloisia, että se saa odottaa kotia kotioloissa.

Kotihoitaja kuvaa Butchia helläksi ja ystävälliseksi pojaksi. Kotihoitopaikassa se on tullut toimeen myös kissojen ja lasten kanssa. Kun Butch tuotiin tarhan edustalle tapaamaan yhdistyksen aktiiveja, oli se varsin peloissaan. Se ei ole kuitenkaan mikään ihme, olihan se varmasti ensimmäinen kerta, kun Butch haistoi tarhan oudot hajut ja kuuli kymmenien koirien haukunnan. Varovasti Butch uskaltautui haistelemaan uusien ihmisten käsiä, mutta sen enempää kontaktia se ei halunnut ottaa.

Koska Butch on hieman ujo poika, etsii se pitkäjänteistä ja koiria ymmärtävää omistajaa, joka osaa ja haluaa antaa Butchille aikaa sopeutumiseen. Saattaa olla, että Butch reipastuu nopeastikin, mutta saattaa myös olla, että se jää aina varsinkin vieraisiin ihmisiin varoen suhtautuvaksi koiraksi. Ja vaikka Butch nyt asuu talossa sisällä, täytyy uudessa kodissa varautua siihen, että sisäsiisteyden ja yksinjäämiseen tottumisen eteen voi joutua tekemään töitä. Butch on arvioitu noin 4-5 vuotiaaksi. Butch on tällä hetkellä turhan tuhdissa kunnossa, joten myös laihdutuskuuriin ja Butchin painonhallintaan jatkossa tulee uuden omistajan olla sitoutunut.

Viipurin koirat - Butch 7.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.