Emma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2020

29.11.2020
Emma sai kodin Espoosta.

21.11.2020
Emmasta ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

15.11.2020
Iloinen Emma on viikossa oppinut jo paljon, mutta vielä riittää opittavaa.

Ihmiset ovat Emmasta ihania, niin tutut kuin tuntemattomatkin. Se ei jännitä miehiä eikä lapsia, vaan viihtyy kaikkien rapsuteltavana. Emma kiintyykin ihmisiin nopeasti, eivätkä yksinolot ole sen mielipuuhaa. Niitä harjoitellaan kuitenkin pikkuhiljaa, ja jo viikossa on tullut kehitystä.

Emma lenkkeilee reippaasti ja osaa tehdä tarpeet myös ulos, jos sitä vaan sattuu käyttämään ulkona juuri oikeaan aikaan. Toistaiseksi se ei kuitenkaan ole ihan sisäsiisti. Lenkillä Emma jännittää vieraita koiria ja saattaa murista niille jo kaukaa. Turvallisella pihalla se leikkii kuitenkin mielellään ja nauttii muiden koirien seurasta. Emma ei ole vielä ulkoillut kovin vilkkaaseen aikaan, mutta ainakaan yksittäisiä autoja tai pyöriä se ei pelkää. Ohikulkevia ihmisiä pitäisi tietysti päästä häntä heiluen moikkaamaan.

Emma viihtyy ihmisten vieressä ja se löytää nopeasti paikkansa sohvalta kainalosta. Oma peti on sille kuitenkin myös tärkeä, ja väsyessään se osaa rauhoittua omiin oloihinsa. Pentumaiseen tapaan kaikki pureskeltava on Emman mieleen, niin luvallinen kuin luvatonkin. Emman ruokahalu on hyvä, ja se on helposti herkuilla motivoitavissa. Resurssiaggressiivisuutta eli tavaroiden tai ruuan vahtimista ei ole ilmennyt, myös toisen koiran kanssa samasta kupista syöminen näyttäisi sujuvan.

Emma ei varsinaisesti nauti hoitotoimenpiteistä, mutta se antaa kuitenkin kiltisti tehdä pesut ja kynsienleikkuut ilman ongelmia. Yleisesti se on hirmuisen kiltti, hellyydenkipeä ja leikkisä pentu, joka kaipaa omaa kärsivällistä ja rakastavaa omistajaa.

10.11.2020
Emma sai kotihoitopaikan Suomesta ja jatkaa nyt kodinetsintää Helsingissä.

3.11.2020
Emma etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Sisarukset Endi, Eric ja Emma päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Tarhalle ne pääsivät liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä, joka ei vielä parikuisia pentuja leikannut. Emmaa Snezhanna kuvailee ystävälliseksi ja iloiseksi pennuksi. Emma on saanut harjoitella hihnakävelyä tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.