Asmo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 10/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.11.2020
Asmo sai kodin Tampereen seudulta.

1.11.2020
Asmo testattiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

7.2.2020
Miten liikuttava Asmo. Asmo on edelleen varovainen pentu, mutta sekin pääsee muiden aitauskavereidensa tapaan ensimmäistä kertaa ihmettelemään hihnakävelyä.

Asmo-rukka tärisee jännityksestä ja kylmästä. Kaikesta varovaisuudesta huolimatta Asmolta löytyy kuitenkin pikkuriikkisen uteliaisuutta kasvojen nuuhkaisuun ja pikaiseen pusuun. Asmo tarvitsisi kiireellisesti oman kodin tai hoitopaikan, jotta se pääsisi reipastumaan kun siihen on vielä mahdollisuudet.

Viipurin koirat - Asmo 31.1.2020

30.12.2019
Asmo on ujo poika, joka katselee uusia ihmisiä varovaisesti. Uteliaisuus kuitenkin voittaa pojan ja se tulee pyörimään jalkoihin, vaikkei ihan silitettäväksi asti itse uskallakaan.

Loppuvuodesta Snezhannan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Asmo on pentujoukon pojista ujoin. Se selvästi haluaisi olla ihmisten seurassa ja tutustua, mutta varovaisuus voittaa sen mielen vielä suurimmaksi osaksi. Asmo tulee kyllä luokse ja jää jalkoihin haistelemaan ja pyörimään, mutta silitettäväksi asti se ei oma-aloitteisesti uskalla vielä tulla.

Kun Asmo otettiin kuvattavaksi syliin, mukautui se tilanteeseen mukisematta. Sen ilme kertoi, että jännittävää on, mutta silti se nököttää kuvaamisen ajan kiltisti paikoillaan. Ehkä se oli lopulta sitä mieltä, että sylissä oli ihan mukavaa, olihan siinä lämmintä ja sai olla rauhassa muiden pentujen riekkumiselta.

Asmo on tottunut elämään isossa pentulaumassa, jossa se tuleekin sujuvasti kaikkien kanssa juttuun. Koska Asmo on ujo poika, etsii se sellaista kotia, jossa sillä olisi reipas koirakaveri jo valmiina odottamassa. Asuinympäristön tulisi myös olla rauhallinen.

Emme tiedä, missä Asmo ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen!

Viipurin koirat - Asmo 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.