Rona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2015

2.3.2020
Ronan kodinetsintä lopetetaan ja se saa jäädä hoitopaikkaansa asumaan.

18.7.2017
Rona on herkkä tyttö, joka tulee erinomaisesti toimeen monenlaisten eläinten kanssa. Rona haaveilee kovasti omasta kodista! Ronaa pääsee tapaamaan Vihdissä.

Ronan kotihoitaja kertoo:

"Rona, tuttavallisemmin Rolle, on omassa porukassa jo suht reipas, se tulee pääsääntöisesti nykyään ulkonakin luokse kutsuttaessa. Jos ympäristössä tapahtuu jotain jännää tai epäilyttävää, se pysyy pihalla. Samoin jos on vieraita, Rona pysyttelee tarhassa. Rona pelkää valojen heijastuksia seinillä, auringon varjoja, autojen valoja jne. ehkä koska ei ymmärrä mitä ne on. On aina pelännyt.

Sisällä saattaa nykyisin käydä moikkaamassa vieraita varovasti, joitakin ei mene lähellekkään vaan hakeutuu piiloon, ihan sama onko miehiä vai naisia. Ulkona vahtii kovasti ja osaa käyttää ääntään. Karkaa tarhasta hyppäämällä tai kiipeämällä, vaatii siis korkeat ja kunnolliset aidat. Ei mene kauas vaan ihan riittää että pääsee aidan yli, ei tule tällöin luokse mutta koirien luokse aina ja ilosena niiden mukana kotiin. Rona on kiltti mutta ei mikään tossukka toisten koirien kanssa. Rakastaa juoksemista ja kaivamista. Edelleen on arka uusiin asioihin, esimerkiksi sisälle ei välttämättä voi tulla koska lattialla on pesusta tullut matto eli vieras haju.

Rona on kaikista epäluuloistaan huolimatta mukava koira. Se kävelee hihnassa nätisti, se ei riko eikä tuhoa paikkoja. Lenkillä voidaan pysähtyä juttelemaan ihmisille ja se on ok jos nämä eivät lähesty koiraa, silloin Rona väistää. Ronan kotona on kissoja ja koiria, pienten koirien kanssa osaa olla nätisti sisällä, ulkon vauhtia on välillä niin paljon että pienemmät jää jalkoihin. Ronan kotona on ehdottomasti oltava reipas ja kiva koirakaveri."

28.9.2016
Rona kävi steriloitavana.

13.3.2016
Rona on kiltti, mutta vähän hitaasti lämpeävä tyttö. Se ei välttämättä lähesty vieraita ihmisiä oma-aloitteisesti, vaan tarkkailee mieluummin tilannetta vähän kauempaa. Ronalla meneekin aikaa uusiin asioihin totuttelemisessa.

Ronan hoitopaikassa on paljon muita eläimiä, mm. koiria, kissoja ja minipossu. Rona tulee hyvin toimeen kaikenlaisten eläinten kanssa. Samankokoisten koirien kanssa Rona leikkii mielellään. Kovin isot koirat vielä vähän jännittävät sitä.

Rona on hoitajan mukaan herkkäsieluinen tyttö, joka kuuntelee tarkasti hoitajan sanomisia. Hoitajan seurassa Rona hakeutuu syliin ja rapsuteltavaksi. Luonteessa vaikuttaisi kuitenkin olevan laumanvartijaroduille tyypillistä itsenäisyyttä. Kooltaan Rona ei kuitenkaan vaikuta kasvavan kovinkaan suureksi. Tällä hetkellä Ronan korkeus on alle 50 cm.

Herkkä Rona etsii kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta. Koska Ronassa on luultavasti tiibetinmastiffia, etsii se omistajaa, jolla on aiempaa kokemusta tämän tyyppisistä koirista. Mukava koirakaveri kodissa odottamassa olisi Ronan mielestä varmasti huippu juttu!

24.1.2016
Rona-kaunokainen on ihmisrakas pentu, joka ei aikuisena aio jäädä ihan kukkakepiksi. Rona odottaa sopivia kotiehdokkaita Vihdissä.

Rona ja sen kolme siskoa ja veli löytyivät metsästä emonsa kanssa. Olivatko ne syntyneet kuusen alle vai oliko joku hylännyt koiraperheen vasta myöhemmin – sitä emme tiedä. Joka tapauksessa pennut palelivat ulkona pitkälle syksyyn ennen kuin niitä huomattiin ja ne pelastettiin Olgan tarhalle vasta talven tultua. Vajaan parin kuukauden jälkeen koko sisarusparvi muutti Olgan tarhalta suomalaisiin sijaiskoteihin.

Rona on pentueen keskikastia kooltaan, mutta selvästikään se ei aio jäädä miksikään pikkukoiraksi aikuisena. Muutkaan pennut - Roza, Riika, Rada, Roi - eivät ole ihan pieniä ja voisikin päätellä, että niistä kasvaa aikuisina keskikokoista suurempia, tai ainakin suhteellisen vantteria. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emon ulkonäöstä voi valokuvien perusteella arvuutella, että sen perimässä saattaa olla tiibetinmastiffia. Se on kuitenkin kooltaan huomattavasti matalampi, jopa alle 50-senttinen. Mahdollisen laumanvartijaperimän vuoksi näille sisaruksille etsitään varmuuden vuoksi koteja, jotka pärjäävät niiden kanssa siinäkin tapauksessa, että ne päättävät isoiksi kasvettuaan alkaa vartioida pihaa ja perhettään, eivätkä toivota vieraita noin vain tervetulleiksi. Koska rotutaustaa ja taipumuksia voidaan kuitenkin vain arvailla, saattaa toisaalta yhtä hyvin käydä niin, etteivät nämä sisarukset vahtikoiriksi ryhdykään. Emme kuitenkaan sijoita näitä pentuja kerrostaloon emmekä ensimmäisiksi koiriksi.