Beth

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019
Tautitestattu: 11/2019
Sijainti: Helsinki, Suomi

1.5.2020
Ihana Beth löysi oman kodin Raumalta.

19.3.2020
Beth on sopeutunut Suomeen niin hienosti, että se alkaisi olla valmis muuttamaan jo ihan ikiomaan kotiin.

Beth on hellyydenkipeä tyttö, joka haluaisi olla jatkuvasti tuttujen ihmisten lähellä maharapsutuksia kerjäämässä. Päivähoitopaikassakin sitä kuvaillaan sanalla 'kainalokoira'.

Lapset olivat aluksi kauhean jännittäviä, mutta kun niihin on päässyt vähän tutustumaan ja tottumaan, on Beth huomannut että lapset ovatkin ihan mukavia pieniä ihmisiä. Myös kaikki koirat ovat kavereita, jopa hihnassa räksyttäjillekin pitää varovaisesti vähän heiluttaa häntää. Muista eläimistä Beth ei juuri välitä, ulkona juoksevat jänikset eivät juuri kiinnosta, ja pieniä lemmikkejä Beth lähestyy ainoastaan luvan kanssa. Lenkillä Beth kulkee vetämättä ihmisen vierellä, pelkäämättä uusia paikkoja.

Bethille ei ensimmäisinä viikkoina edes yritetty opettaa mitään käskyjä, mutta tyttö olikin niin fiksu että oppi pelkkää puhetta kuuntelemalla useampia sanoja! Beth nauttisi omassa kodissaan varmasti tottelevaisuuskoulutuksesta tai muusta harrastuksesta, jossa pääsisi käyttämään aivonystyröitään. Yksinolot sujuvat kerrostalossa välillä hyvin, ja välillä vähän huonommin. Koirakaverin kanssa yksin jäädessä ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa.

Beth on kotioloissa rauhallinen koira, joka toki pentumaisesti välillä innostuu ja saa pieniä ilohepuleita! Vieraita ihmisiä kohtaan Beth on alkuun varovainen ja sillä kestää hetki totutella uusiin tuttavuuksiin. Beth etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä reipastumista pääsisi jatkamaan rohkean koirakaverin vanavedessä. Ainoaksi koiraksi Beth ei siis halua. Beth on jäämässä mukavan keskikokoiseksi tytöksi. Korkeutta sillä on nyt n. 50 cm ja painoa vähän alle 20 kg.

Bethin yhteyshenkilönä toimii Ayla.

19.2.2020
Bethin kuulumisia kotihoidosta:

"Ensimmäiset päivät nurkassa piileskellyt Beth on lähtenyt kotioloissa reipastumaan kovaa vauhtia!

Beth on vähän ujo tyttö, joka tarvitsee oman aikansa luottaakseen uuteen ihmiseen. Kun sen kanssa kuitenkin ystävystyy, tulee siitä esiin ihana hellyydenkipeä hassuttelija. Beth tykkää seurasta, ja pötköttelee mielellään ihmisen kainalossa sohvalla. Se on varovaisuudestaan huolimatta ollut alusta asti helppo koira, jonka kanssa kaikki hoitotoimet sujuvat ongelmitta. Yksinoloharjoituksia Beth ei stressaa, ja ainakin lyhyemmät yksinolot sujuvat jo hyvin.

Ulkoilu on vielä jännittävää, ja ovesta lähtiessä alkaakin pieni tärinä. Se kuitenkin unohtuu hetken päästä, kun onkin niin kovasti haisteltavaa ja ihmeteltävää. Hihnassa kävely alkaa sujua hyvin, vaikka äänekkäät vastaantulijat välillä pelottavatkin. Tarpeet Beth tekee mieluummin ulos kuin sisälle, ja osaa hienosti pidätellä seuraavaan ulkoiluun asti. Yksittäisiä autoja se ei ainakaan pelkää, mutta jännityksen vuoksi vältelläänkin vielä vilkkaampaan aikaan ulkoilua.

Koirakaverista on Bethille paitsi turvaa, myös hirmuisesti iloa. Se vikisee onnellisena ystävän nähdessään, ja riehuu sellaista vauhtia että matot lentelevät lattioilta. Toisen koiran kanssa uskaltaa vähän tutustua jo vieraisiinkin, ja käydä uusissa paikoissa. Bethin kannalta olisikin ihanaa, että uudessa kodissa olisi toinen koira vähän näyttämässä mallia!"

6.2.2020
Bethiä onnisti ja se matkusti hoitopaikkaan reipastumaan. Beth on tavattavissa Helsingissä.

11.1.2020
Lyhytkarvainen Beth palelee tarhalla. Beth on varovainen tyttö, joka etsii koirakaverellista kotia tai hoitopaikkaa.

Beth pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä ja tutustumaan tarhan ulkopuoliseen ympäristöön. Olihan se hihna jännittävä asia ja alkuun Beth oli kovin peloissaan, mutta pikkuhiljaa senkin häntä alkoi ujosti heilua ja mielenkiinto herätä. Bethin paikka ei ole tarhalla ja sen pitäisi päästä pian pois kotioloihin reipastumaan ennen kuin se muuttuu vielä varovaisemmaksi.

Viipurin koirat - Beth 9.1.2020

6.12.2019
Beth testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi.

Viipurin Koirat testasi myös Bethin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

9.11.2019
Kiiltävän mustalla turkki varustettu Beth on kaunis ja iloinen pentu. Se on ihmisrakas ja eloisa tyttö, joka haaveilee omasta kodista ennen pahimpia pakkasia.

Kolme kaunista sisarusta, Beth, Brenda ja Blanka, päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Mustat siskokset Beth ja Brenda on reippaita ja ihmisrakkaita, ja valkoinen Blanka taas on vähän varovaisempi. Yhtä kaikki, koko kolmikko on perusluonteeltaan iloisia ja eläväisiä pentuja, joilla on tarhaolosuhteita ajatellen harmillisen ohut turkki. Siksi toivomme kovasti, että tytöt pääsisivät Suomeen ennen kovien pakkasten alkamista.

Beth ei taida olla mikään prinsessa, vaan enemmän sellainen supermimmi, joka menee eikä meinaa. Se temmeltää pentuaitauksessa sellaista vauhtia, että menoa ei voi katsoa naurahtamatta. Välillä Beth tulee hyppimään vasten ja hakemaan rapsutuksia, ja sitten pian taas se aloittaa leikit kavereiden kanssa. Beth vaikuttaa siis varsin mutkattomalta ja reippaalta tytöltä.

Sylissä nököttäminen kuvaamisen ajan oli Bethistä vähän jännittävää, mutta siitä huolimatta se sopeutui tilanteeseen kiltisti. Kun tassut tavoittivat taas maan, palasi Beth hyppimään vasten ja hakemaan lisää huomiota, eli taisi se sylissä oleminen kuitenkin olla enemmän mukavaa kuin pelottavaa.

Bethistä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Beth kaipaa sellaista kotia, jossa halutaan tarjota koiralle niin perustaitojen opettamista kuin paljon kainalossa köllöttelyäkin - monipuolista liikuntaa unohtamatta. Uuden omistajan tulee ymmärtää se, että alkuaika tarhalla kasvaneen pennun kanssa voi tuntua työläältä, onhan sillä niin valtavan paljon uutta opeteltavana. Se ei ymmärrä hihnassa kävelemisen lainalaisuuksista, se ei tiedä, että tarpeet olisi suotavaa tehdä ulos, eikä se voi ymmärtää, miksi se jätetään yksin. Kaikki nämä kuitenkin alkavat sujua, kunhan niiden kouluttamiseen hieman paneudutaan ja ennen kaikkea osataan antaa pennulle aikaa sisäistää se kaikki uusi ja ihmeellinen, mihin se uudessa kodissa ja ympäristössä törmää.

Viipurin koirat - Beth 22.9. & 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.