Ponni

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 6/2020

28.11.2020
Ponni löysi oman kodin Kirkkonummelta.

15.11.2020
Ponnista ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

10.11.2020
Onnekas Ponni löysi kotihoitopaikan Suomesta ja kodinetsintä jatkuu nyt pääkaupunkiseudulla.

Ponni painaa tällä hetkellä n. 18 kg.

9.11.2020
Suloinen Ponni etsii itselleen koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Snezhanna sai kesällä huolestuneen yhteydenoton. Kamenkan kylässä sotilasalueella eleli koiraperhe, joka uhattiin hävittää. Pennut löytyisivät kuulemma hukutettuina joesta ellei niitä haettaisi heti pois. Viisi pikkuruista pentua ja niiden emokoira Masha saatiin pelastettua ja ne tuotiin Snezhannan tarhalle. Pennuista kolme sai kodit Viipurista ja kaksi jäljelle jäävää tyttöä, Ponni ja Polly, etsivät koteja Suomesta.

Masha-emosta Snezhannalla on vain hyvää sanottavaa. Masha on Snezhannan mukaan ystävällinen, fiksu ja kiltti koira, joka nauttii ihmisten huomiosta. Snezhanna ei tiedä onko Mashalla koskaan ollut kotia, mutta se saattaa olla mahdollista. Masha on steriloitu tarhalla Snezhannan toimesta eikä se tule saamaan enää milloinkaan ei-toivottuja pentuja. Alla muutama kuva myös mustasta emokoira Mashasta.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.