Pepi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2019

4.4.2020
Pepi sai kodin Vantaalta.

12.3.2020
Pepi on nyt saanut reilu 1,5 kuukauden verran tutustua suomalaiseen elämänmenoon ja alkaa näyttää siltä, että Suomi on ihan jees.

Pepi saa kotihoitopaikassaan hoitajan täyden huomion ainoana koirana eikä tunnu siitä kärsivän, joten se saattaisi olla mielissään, jos saisi tulevassa kodissaankin ihmistensä jakamattoman rakkauden. Ei sillä, ei se taatusti olisi pahoillaan, vaikka siellä koirakaverikin olisi.

Ihan ison kaupungin keskustaan siitä ei välttämättä ole, sen verran vielä jännittää tai sitten sillä tulisi olla erinomaisen reipas koirakaveri oppaana ja vetoapuna. Kun Pepi saa vieraita sisätiloissa, se hiukan jännittää, mutta muuten on reipas koira, jolle maailma on mahdollisuus. Ulkona erityisesti vieraat ihmisetkin ovat ihan ookoo. Koirakaverit sen sijaan ovat oikein ookoo aina.

Pepin kotihoitaja kertoo Pepistä:

"Pepi on rauhoittunut näiden viikkojen aikana ja energiaa sillä on nykyään sen verran, että kolmesta neljään ulkoilulla päivässä pärjää hyvin, jotta se malttaa kotona olla rauhassa. Kotosalla oleminen on nykyään helpompaa ja rauhallisempaa. On ollut hienoa seurata Pepin kehitystä kotikoiraksi. Enää se ei itke kylpyhuoneessa eikä säikähdä astianpesukonetta, vaan ymmärtää, että elämään kodissa kuuluu ääniä.

Pepi alkaa ymmärtää myös rentoutumisen päälle ja on löytänyt sohvalta lempipaikan, jossa hän meitä odottelee aina kotiin tullessamme.. Vaikka puruleluja tuhoutuu hyvään tahtiin, huonekalut, kengät tai vastaavat eivät ole kärsineet ollenkaan, josta ollaankin niin hyvillään. Ruokarutiini on löytynyt ja Pepin vatsa näyttää paljon paremmalta, vaikka koirapuuroa vielä välillä annetaankin aamupalan mukana. Sisäsiisti tämä herra onkin ollut onneksi ihan alusta asti.

Koirien tapaaminen ulkona on Pepin mielestä erittäin kiva juttu ja hän vetää kyllä aika tomerasti aina, kun koira on näköpiirissä. Vierailu kotiin, jossa on jo koira, onnistuu myös, kunhan alkujännityksestä ollaan puolin ja toisin päästy. Pepistä saakin itselleen varmasti aina hyväntuulisen ja lenkille valmiin ystävän, joka ei pistä pahakseen iltoja sohvallakaan. "

Pepin yhteyshenkilönä toimii Mira.

23.1.2020
Pepi pääsi Suomeen ja odottelee yhteydenottoja sijaiskodissaan Vantaalla.

30.10.2019
Pepin babesioositesti oli Imidocarb-kuurin jälkeen negatiivinen ja Pepi palaa etsimään kotia.

Pepin tulevan kodin on sitouduttava suojaamaan se punkeilta aina punkkikaudella sen koko loppuelämän ajan.

1.10.2019
Pepiltä testatut anaplasmoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja Bartonella spp. olivat negatiivisia. 

Pepin babesioositesti oli positiivinen.

26.9.2019
Viipurin Koirat testautti Pepin rabiesvasta-ainetasot Suomeen pääsyn toivossa ja sen arvot ylittivät tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.9.2019
Pienen Pepin seikkailuista ennen tarhalle joutumista ei ole tietoa, mutta toivottavasti ihana Pepi jatkaisi seikkailujaan pian Suomessa oman perheen kanssa.

Pepi ja Pöpi. Siinä vasta ihana kaksikko. Sisarusten elämän alkutaival on hämärän peitossa eikä tiedossa ole kuinka monen ja millaisen mutkan kautta ne ovat Irinan luokse päätyneet. Pepi jakaa saman aitauksen siskonsa ja monen muun pennun kanssa. Ne ovat vasta vähän aikaa sitten siirtyneet Irinan kotipihan aitauksesta tarhalle, ja uusi ympäristö satoine koirineen hiukan hämmentää. Vieraiden astuessa sisään aitaukseen pienet kuratassut lämähtävät samantien vasten reisiä. Pepin kauniin ruskeat silmät tuikkivat aamupäivän auringossa, kun poika katselee onnellisesti sitä rapsuttamaan tulleita ihmisiä. Pepin mielestä ihmiset ovat parhaita eikä se sylissä oleminenkaan erityisemmin jännitä. Pepi vaikuttaakin oikein reippaalta ja sosiaaliselta koiranalulta, joten toivottavasti tarhan kurat karistetaan pian pojan jatkaessa matkaa kohti Suomea!

Vaikka sisarusten menneisyys on tuntematon, ovat ne hyvin ihmisrakkaita ja melko reippaita tapauksia. Onkin hyvin luultavaa, että jonkinnäköinen tausta ihmisten parissa elämisestä löytyy, mutta sen tarkempaa tietoa tulemme tuskin koskaan saamaan. Paikalliset vapaaehtoiset ovat antaneet sisaruksille vähän esimakua hihnassa kävelemisestä eikä pieni päiväkävely näyttänyt sujuvan yhtään hullummin. Tulevan omistajan täytyy kuitenkin ymmärtää, että Pepi tulee varmasti tarvitsemaan kärsivällistä opastusta monien eri taitojen harjoittelussa. 

Pepi on melko siro, joten siitä ei kasva aikuisena mitään jättiä. Siro keskikokoinen vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä veikkaukselta. Pepi on kastroitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Pepi 25.8.2019

Viipurin koirat - Pepi ja Pöpi hihnakävelyllä 25.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.