Siri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Siri muutti omaan kotiin Turkuun.

10.8.2020
Koska Sirin tautitesteistä on kulunut aikaa, kaikki testit uusittiin. Tulokset olivat samat kuin marraskuussa:

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Sirillä positiivinen.

26.11.2019
Siri testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta.

Sirillä olivat negatiivisia anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), hepatozoonoosi ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Sirillä positiivinen.

Viipurin Koirat testasi Sirin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

31.10.2019
Ihana ja ystävällinen Siri odottaa omaa kotia. Siri on päässyt useasti nauttimaan hihnakävelystä.

Siri sterilisoitiin tarhalla vähän aikaa sitten ja se on muuttanut asumaan pikkupentujen kanssa samaan aitaukseen.

Viipurin koirat - Siri 30.10.2019

19.10.2019
Kaunis Siri poimittiin syksyllä talteen Viipurin laitamilta, missä se jolkotteli vapaana toisen narttukoiran kanssa. Tytöt korjattiin talteen Irinan tarhalle.

Koirat olivat hätyytelleet jonkun paikallisen ihmisen hanhia ja niistä haluttiin eroon. Viesti kantautui Irinalle, joka otti koirat suojiinsa ennen kuin ne ehdittiin ampua. Vanhemman nartun, jonka oletettiin olevan Sirin emo, huomattin pian olevan tiineenä. Narttu päätettiin sterilisoida nopealla aikataululla, jotta kokonaisen kodittoman pentueen ei tarvitsisi syntyä tarhalle vaikeisiin olosuhteisiin. Suureksi suruksemme narttu kuitenkin menehtyi todennäköisin syin leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Ja niin Siri, jolle vanhempi narttu oli iso turva ja tuki, jäi tarhalle yksin.

Ensitapaamisella Siristä ei saanut kauheasti irti. Se oli hämmentynyt joutumisestaan tarhalle, mutta lähti reippaasti kuitenkin hihnakävelylle. Ulkona ohi ajavat autot ja muut liikkujat eivät saaneet Siriä juuri korviansa lotkauttamaan, joten jonkin verran maailmaa tämä tyttö on kyllä nähnyt. Hihnassa kulkeminen ei vaikuttanut ensikertalaisen touhulta eikä Siri muutenkaan erityisesti jännittänyt vieraita ihmisiä. Ehkäpä joskus, edellisessä elämässä joku on yrittänyt parhaansa mukaan pitää Siristä huolta. 

Sirin jäätyä yksin tarhalle se ei onneksi ole ihan lohduton näky. Se tulee ystävällisesti tervehtimään ja ihan pieni ilonpilkahduskin silmissä näkyy. Sillä on tällä hetkellä kavereinaan vauhdikas duo, uros ja narttu, joiden kanssa se tulee toimeen. Tai pikemminkin Siri pysyttelee poissa niiden tieltä, sillä kaaosmaiseen huomionhakuun ja kilpailuun se ei lähde mukaan. Siri ja aitauskumppanit pääsevät hihnalenkille ja unohtamaan kurjan tarhaelämänsä edes pieneksi hetkeksi. Siri kulkee hihnassa nätisti ilman turhaa kiskomista eikä reagoi ulkona vapaana tallusteleviin koiriin tai satunnaisiin pihalta louskuttajiinkaan.

Ennen aitaukseen palaamista Siri pääsee hetkeksi pitämään sadetta auton takakontin suojiin, ja liikutuksen määrä omassa sydämessä kasvaa entistä suuremmaksi tytön painaessa päänsä syliin silmät ummessa. Kun vielä tuntee sen syvän ja huojentuneen hengityksen itseään vasten samalla kun katselee sen etutassujen venyttelyä ja rentoutumista parempaan asentoon, ainoa ajatus on: kuinka sen voi enää viedä takaisin kurjaan aitaukseensa. Ei ketään rapsuttelemassa, ei ketään kehen nojata huojentuneena.

Meillä ei ole tarkempaa tietoa Sirin menneisyydestä. Voi olla, ettei sillä ole kokemusta esimerkiksi sisätiloissa asumisesta ja monet kotikoirantaidot voivat olla sille tuntemattomia. Niinpä Sirin toiveissa on sitoutunut ja motivoitunut omistaja, joka haluaa sille mahdolliset puuttuvat taidot opettaa. Siri on nuori tyttö ja ikää sillä on arviolta noin 1-1,5 vuotta. Toistaiseksi Siri on tarhalla melko rauhallinen, mutta rauhallisuus saattaa johtua tarhalle joutumisesta. Ahdistavasta ja stressaavasta ympäristöstä pois pääseminen muuttaa varmastikin asiaa. Huskynsukuinen Siri toivoo, että tulevassa kodissa sitä odottaisi reipashenkinen omistaja ja kiva koirakaveri.

Viipurin koirat - Siri 22.9. & 12.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.