Baloo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2011

1.3.2020
Baloo sai kodin labbistyttöjen kaverina!

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Baloon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Baloo testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Baloon testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

Viipurin koirat - Baloo 29.1.2020

11.12.2019
Baloo on noin 8-vuotias labradorinnoutaja, joka on asunut Elenan tarhalla Svetogorskissa jo yli 1,5 vuotta. Löytäisikö iloinen ja ihmisrakas Baloo vielä omaan kotiin?

Baloon tarina on surullinen. Toissa talvena se putosi heikkoihin jäihin. Sivulliset ihmiset pelastivat veden varassa räpiköineen Baloon ja ottivat pojan talteen. He toimittivat Baloon Elenan luokse, joka yritti löytää sen omistajaa somen ja puskaradion avulla. Loppujen lopuksi omistaja löytyi, mutta hän totesi ettei oikeastaan enää tarvitse koiraa, kun lapsetkin ovat jo niin isoja. Niin useita vuosia kodissa asuneesta Baloosta tuli yksi asukas lisää Elenan yli satapäiselle koiratarhalle. 

Baloo on onneton näky aitauksessaan. Tällä hetkellä sen kanssa samassa pienessä aitauksessa asuu kaksi narttua. Toinen nartuista pitää tiukkaa komentoa eikä Baloo uskalla oikein tulla ulos kopistakaan ihmisiä moikkaamaan. Kun Elena kutsuu poikaa, se tulee häntä heiluen kopista mutta komennetaan samantien sinne takaisin. Baloo otetaan hetkeksi ulos aitauksesta hihnaan tarhan ulkopuolelle, missä siitä kuoriutuu ihan eri koira. Se on valtavan innoissaan kaikesta ja kaikista, merkkailee ja potkiskelee alla olevaa heinikkoa kunnon mörinöiden ja örinöiden saattelemana. Baloo on melko tuhdissa kunnossa ja painoa onkin varmaan lähemmäs 40 kg - tai enemmän. Se puhkuu intoa ja energiaa, eikä ihme. Onhan Baloo aktiivinen poika vaikka ei ihan nuori enää olekaan. Yli 1,5 vuotta samassa pienessä aitauksessa. Ei hihnalenkityksiä eikä kummoisempaa seurustelua ihmisten kanssa. Baloon elämä on melko yksinäistä ja onnetonta.

Baloo sai kaksi kertaa kodin Venäjältä, mutta palautui molemmista kodeista nopeasti. Ensimmäisellä kerralla syy oli kuulemma se, että koira oli liian aktiivinen ja harrasti tavaroiden pureskelua. Toisella kerralla perheen pienempi koira ei pitänyt uudesta tulokkaasta.

Baloo etsii itselleen reipasta ja sitoutunutta kotia, missä koiran kanssa ollaan valmiita liikkumaan ja puuhastelemaan. Baloo on voimakas ja innokas poika, joka ei taatusti tiedä kauniista hihnakäytöksestä mitään. Onkin tärkeää, että uusi omistaja jaksaa paneutua myös Baloon koulutukseen, jotta arki ja yhdessä ulkoilu olisi sujuvaa ja mukavaa molemmille osapuolille. Elenan mukaan Baloo ei tule toimeen toisten urosten kanssa, mutta narttujen kanssa ei ole ollut ongelmia. Niinpä Baloo voisi ilahtua kivasta tyttökaverista, mutta koirakaveri ei ole pakollinen. Baloo toivoisi löytävänsä liikunnallisen ja ymmärtäväisen omistajan, jolla riittää positiivista asennetta ja huumorintajua tälle ihmisrakkaalle pojalle.

Viipurin koirat - Baloo

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.