Freddie

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 10/2015
Sijainti: Jyväskylä, Suomi

16.9.2020
Freddie sai pysyvän kodin hoitopaikastaan. Onnea Freddie ja perhe!

4.5.2020
Freddie on 4,5-vuotias ystävällinen, kotioloissa rauhallinen ja rapsutuksia rakastava vieressä köllöttelijä. Freddie etsii uutta kotia omakotitalosta ja perheestä, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Freddielle joudutaan etsimään uutta kotia, sillä omakotitaloelämään tottunut poika ei pärjännyt omistajan elämäntilanteen muuttuessa kerrostalossa. Freddielle löydettiin onneksi hoitopaikka, missä poika on asustellut nyt vähän yli kolmisen viikkoa. Freddie on sopeutunut hienosti uuteen ympäristöön, taloudessa asuviin koirakavereihin ja ihmisiin. Freddie asuu tällä hetkellä aikuisperheessä, mutta se on tottunut myös lapsiin eikä pelkää niitä. Freddie saattaa tutustua uusiin ihmisiin alkuun hiukan varoen, mutta ei mene kauaa että siitä saa kaverin.

Freddie lenkkeilee reippaasti niin metsän rauhassa kuin vilkkaammilla kaduillakin. Hihnassa vetämättä kävely vaatii kuitenkin harjoittelua. Freddie olisi kovin mielellään hakeutumassa ihmisten luokse. Vastaantulevia koiria kohtaan Freddie on epävarma eikä oikein tiedä kuinka sen tulisi niihin suhtautua. Välillä pistetään haukkua pystyyn, mutta toisaalta välillä tekisi mieli myös leikkiä. Isompien koirien kohtaamisessa käytös korostuu, pienemmät koirat eivät aiheuta Freddiessä niin voimakasta reaktiota. Ohitukset tulevatkin vaatimaan harjoittelua.

Freddie on kastroitu ja sisäsiisti. Pojan lempipaikka on ehdottomasti sohvalla, missä se rakastaa ottaa rapsutuksia vastaan ja muutenkin kodin elämän seuraaminen sieltä käsin on mukavaa touhua. Ikkunasta Freddie on myös rauhallisesti katsellut ohi kulkevia autoja, hevosia, ihmisiä ja koiria eikä ole niitä haukkunut. Sisällä poika tykkää ottaa rennosti ja turha häseltäminen on jätetty pentuikään.

Freddiellä on eroahdistusta ja yksin jäämisen taitoa harjoitellaan hoitopaikassa. Freddie tulee tarvitsemaan ihmisen, joka on valmis panostamaan yksinolojen treenamiseen. Freddie on elänyt koko elämänsä toisten koirien kanssa ja lajitovereiden seura on auttanut sitä pärjäämään lyhyitä aikoja yksin. Freddietä ei luovuteta ainoaksi koiraksi.Freddietä ei luovuteta kerrostaloon eikä rivitalokaan kovin ihanteellinen vaihtoehto ole. Omakotitalo omalla aidatulla pihalla sekä sitoutunut ihminen olisi kovasti ihmisrakkaan Freddien toiveissa.

9.4.2020
Freddie jatkaa oman kodin etsintää uudesta hoitopaikasta käsin.

24.2.2020
Freddie muutti omaan kotiin yli 3 vuotta sitten, mutta joutuu nyt etsimään itselleen uuden kodin. Freddie toivoo omaa kotia omakotitalosta, missä sitä odottaisi koirakaveri tai useampi.

Asiat eivät aina mene niin, kuin niiden suunnitteli tai toivoi menevän. Hyväntuulinen ja ihmisrakas Freddie muutti omaan kotiinsa yli kolme vuotta sitten, mutta perheen elämäntilanteen muututtua, etsii 55- senttinen ja 20- kiloinen Freddie nyt uutta kotia tai kotihoitopaikkaa.

Freddien perhe on muodostunut ihmisisästä, -äidistä ja kahdesta lapsesta ja se on tullut moitteetta kaikkien kanssa hyvin toimeen. Lapsista Freddie tykkää, tälläkin hetkellä sen laumaan kuuluu taaperoikäinen lapsi. Vaikka se on ihmisrakas, vieraat miehet tarvitsevat enemmän aikaa. Kun Freddie saa rauhassa ja omaan tahtiinsa heihin tutustua, kelpaa näidenkin rapsutukset nyt noin neljä ja puolivuotiaalle Freddielle oikein hyvin.

Freddie on aina asunut koirien kanssa, joten se puhuu hyvin koiraa ja tulee muiden koirien kanssa toimeen. Se hallitsee hihnakävelyn mallikkaasti, mutta nähdessään muita koiria, se saattaa innostua. Sitä sen kanssa voisi kyllä harjoitella.

Freddie on aloittanut suomalaisen koiraelämänsä omakotitalossa, mutta nyt se on muuttanut kerrostaloon. Tämä on aiheuttanut sen, että se reagoi rapun ääniin vahvasti ja on alkanut haukkumaan näille äänille. Muutos on myös aiheuttanut sille eroahdistusta, minkä seurauksena se yksin jäädessään on hajottanut paikkojakin jonkun verran.

Aikaisemmin, asuessaan omakotitalossa, Freddie pärjäsi useamman tunnin yksinään, mutta muuton myötä stressi on alkanut kumuloitumaan ja Freddiestä on tullut levoton muutoin, kuin ihmisen seurassa. Se tarvitsee siis kodin tai kotihoitopaikan, jossa sen yksinoloa voitaisiin harjoitella ajan kanssa ja pieniä pätkiä kerrallaan tai missä se ei joudu olemaan yksin. Kerrostaloon se ei myöskään sovi, joskin ääniin sitä olisi silti hyvä harjoittelemalla siedättää. Sisäsiistinä Freddie on pysynyt stressistä huolimatta. Freddie on kastroitu.

Vaikka Freddiellä onkin nyt muutama juttu, joita sen kanssa täytyy työstää ja jotka vaativat kodilta tai kotihoitajalta erityishuomiota, se on edelleen ihmisrakas, kiltti ja kaikkien kanssa toimeentuleva koirapoika parhaassa iässä. Siksi sille soisikin niin kovasti paikan, missä se saa etsiä nyt hiukan kadoksissa olevan sisäisen tasapainonsa ja olla taas rennosti.

Olisiko sinun elämässäsi ja kodissasi Freddien mentävä aukko?

25.9.2016
Freddie muutti omaan kotiin Haapajärvelle.

10.8.2016
Häntänsä loukannut Freddie matkasi Suomeen hoitopaikkaan. Ujosta Freddiestä kuoriutuikin kotioloissa samantien rapsutuksia rakastava sylivauva!

Freddie sai kesällä pahan puremahaavan häntäänsä. Hoitopaikka Suomesta järjestyi pian ja poika pääsi lääkäriin. Nyt antibioottikuuri on takana päin ja haava jo liki täysin umpeutunut. Freddieen pääsee tutustumaan Tampereella.

Freddien kotihoitaja lähettää terveisiä:

"Freddie on kotiutunut hyvin eikä sitä enää tarhakuvauksen koiraksi tunnista! Suloinen Freddie tervehtii kaikki vieraat ihmiset häntä heilujen ja pusujen kera, on hirmuisen seurallinen ja osallistuu kaikkeen mitä teen.

Freddie on kovin ystävällinen, rauhallinen ja lempeä poika, urokselle tyypillistä omapäisyyttäkin löytyy mutta kaiken kaikkiaan helppo koira. Freddie nukkuu edelleen omalla pedillään mutta päivisin kömpii mielellään sohvalle viereen (tai syliin asti) kellimään. :)

Leppoisa Freddie nauttii rennoista kävelyistä ja kodin askareisiin osallistumisesta, silloin tällöin pitää tietysti nuoren koiran saada leikkiäkin, mutta mikään höslä tämä kaveri ei ole. Freddiellä ei ole ilmennyt vahti- tai riistaviettisyyttä, kulkee hienosti niin hihnassa kuin vapaana lähellä ja luoksetulokin alkaa jo sujua. Tulee hyvin toimeen lasten ja kissojen kanssa, vieraita koiria vähän pelkää mutta tuttujen kanssa on oikein hyvää pataa.

Kokoa pojalla on 55 cm ja 20 kg eli keskikokoinen. Ulkonäön ja luonteensa puolesta on mahdollista, että tässä mixissä on ainakin sharpeita mukana, jonka puolesta puhuu myös Freddien kaksivärinen kieli.

Hoitotoimepiteet Freddie antaa tehdä hienosti ja on täysin sisäsiisti. Uusia kovia ääniä säikkyy jokseenkin, palautuu kyllä nopeasti ja toisella kerralla ei enää pelota. Yksinolemista pitää vielä harjoitella ja pöydiltä saattaa varastella jos silmä välttää - ei siis mitään mistä ei saisi pienellä vaivalla opetettua pois."

2.3.2016
Pieni Freddie haluaisi kovasti tulla tutustumaan, mutta sen rohkeus ei ihan riitä. Ujolle Freddielle olisikin oikea lottovoitto päästä pian omaan kotiin reipastumaan.

Freddie joutui vuoden alussa kodittomaksi tuntemattomasta syystä ja asustaa nyt Irinan tarhalla. Tarhavieraiden lähestyminen kohti pentutaloa saa kymmenet pikkuruiset korvat pystyyn ja hännät vispaamaan tuhatta ja sataa innostuksesta. Vaikka Freddie vieraita ujosteleekin, uskaltaa se silti riemuita muiden pentujen kanssa aidan toisella puolella. Kun aitaukseen astuu sisälle, painelee Freddie kiireesti lähelle turvallista koppia ja kuikuilee sieltä ujosti vieraita. Vaikka poikaa jännittää kovasti, saa sen kuitenkin helposti nostettua syliin ja siinä totinen pikku herra sitten nököttääkin.

Koska Freddie on ujo pentu, tarvitsee se rauhallisen ja kärsivällisen omistajan, jolla riittää aikaa ja taitoa pojan rohkaisuun. Rauhallinen ympäristö varustettuna reippaalla koirakaverilla olisi Freddien mieleen. Mistähän löytyisi ihminen, joka saisi pienen pojan otsarypyt katoamaan ja täyttämään huolestuneet silmät ilolla ja onnella?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.