Milda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 12/2016

3.2.2020
Milda sai kodin Helsingistä.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Mildan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katsi video näytteenotosta:

Milda - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

10.5.2019
Mildalla tulee pian kaksi vuotta täyteen tarhalla asumista. Kaksi pitkää vuotta ihmisrakas Milda on odottanut, että oma koti viimein löytyisi.

Noin puolivuotiaana tarhalle päätynyt Milda oli saapuessaan hyvin laihassa kunnossa. Hintelästä ja onnettoman näköisestä Mildasta on kasvanut hyvin kaunis ja upea koira. Luonteeltaan Milda on edelleen yhtä ihmisrakas tyttö kuin saapuessaankin. Se ei tiedä mitään parempaa kuin ihmiset, ja heittäytyy jokaisella tapaamisella maahan retkottamaan huomion ja rapsutusten toivossa.

Mildan menneisyydestä ei ole tietoa, mutta se on asunut ison osan elämästään tarhalla. Ei kuitenkaan pikkupennusta lähtien, onneksi. Niinpä reippaalla ja ihmisrakkaalla Mildalla olisikin varmasti vielä hyvät edellytykset tavalliseksi kotikoiraksi, kunhan vain sopiva koti osuisi vastaan. Milda on saanut harjoitella useamman kerran hihnakävelyä, mikä sujuu ihan mallikkaasti jo. Eräänä toukokuisena päivänä Milda tosin oli tarhan ulkopuolella hieman levoton ja sen oli vaikea rauhoittua aloilleen, mikä saattoi johtua epätavallisesta ihmispaljoudesta ja kovasta härdellistä ympärillä. Sellainen 20 hengen toimelias talkooporukka saattaa hiukan aiheuttaa pientä ihmetystä osassa koirista.

Milda elää tällä hetkellä kahden nartun ja yhden uroksen seurassa. Se on joskus ollut hieman valikoiva suuressa laumassa narttujen suhteen, mutta ainakin näiden kahden nartun kanssa se tulee hyvin juttuun. Varsinkin tarhan ulkopuolella Milda hakee kovasti tukea tyttökaveristaan. Milda ei varmasti pahastuisi mikäli tulevassa kodissa odottaisi kiva koirakaveri. Reippaasta koiraystävästä olisi varmasti myös hyötyä alun sopeutumisessa ja se voisi olla tärkeä tuki uusien ja jännittävien asioiden kohtaamisessa.

Ihmisrakkaan ja iloisen Mildan elämä valuu hukkaan tarhalla. Nuoren ja aktiivisen koiran kuuluisi nauttia elämästään oman ihmisen kanssa touhuten ja liikkuen. Koirakavereiden kanssa remuten ja juosten, väsyneenä ja tyytyväisenä sohvan päädyssä rötköttäen. Jo lähes kahden vuoden ajan jokaisella tarhakäynnillä Mildan ilosta ja toiveikkuudesta loistavalle katseelle on täytynyt kääntää lopuksi selkänsä ja jättää se yksinäisenä tarhalle odottamaan sitä päivää, että joku ihana ihminen vihdoin suuresta koirien merestä sen huomaisi ja haluaisi omakseen.

Viipurin koirat - Milda 4.5.2019

1.5.2019
Ihmisrakkaalle Mildalle lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Milda 7.4.2019

6.9.2018
Kuukaudet ovat vierineet, mutta Mildan rakkaus ihmisiin pysynyt ennallaan. Tämä tumma kaunotar ei luovu toivosta, oman ihmisen on vielä löydyttävä. Eikö niin?

Milda-raukka, sääliksi käy kun näinkin ihmisrakas koira joutuu kuluttamaan päivänsä vailla mitään ihmisten kanssa seurustelua. Työntekijöistä ei juuri ole Mildan ihmiskaipuuta tyydyttämään, sillä aitausten siivoamisen tai ruoan ja veden jaon lomassa ei koirien kanssa seurusteluun jää aikaa. Eikä siihen toisaalta taida olla haluakaan. 

Milda elää tällä hetkellä pienessä ulkoaitauksessa ja sen aitauskaverit koostuvat eri ikäisistä uroksista ja nartuista. Nykyisellä kokoonpanolla näyttäisi menevän hyvin, mutta muiden narttujen kanssa Milda ei välttämättä aina tule niin saumattomasti juttuun. Toki tarhaelämä on nuorelle ja aktiiviselle koiralle äärimmäisen turhauttavaa ja stressaavaa, mutta varmuudeksi Milda toivoo itselleen kotia joko kodin ainoana koirana tai uroksen kaverina. 

Alkuun niin heiveröinen Milda on kuukausien saatossa kasvanut, voimistunut ja kerännyt hyvän massan. Langanlaihasta luuviulusta ei ole enää tietoakaan. Mikäli kodissasi ja elämässäsi olisi tilaa nuorelle ja iloiselle, aktiiviselle sekä äärimmäisen ihmisrakkaalle mustalle kaunottarelle, odottaa Milda kovasti yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Milda 30.8.2018

3.6.2017
Kaunis Milda löytyi laihana kadulta kuljeskelemasta. Se on ystävällinen tyttö, joka laittaa nyt toivonsa Suomeen ja odottaa kutsua omaan kotiin.

Irinan tarhalle päätyi samaan aikaan kaksi hyvin laihana löytynyttä tyttökoiraa. Tietääksemme Milda ja Kinuski eivät ole sukua toisilleen, mutta yhteistä niille on, että molemmat oli jätetty pahasti heitteille. Milda ei menneisyyttään kuitenkaan murehdi, vaan se suhtautuu iloisesti ja ystävällisesti kaikkiin uusiin tuttavuuksiin.

Milda asuu isossa nuorten koirien laumassa. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa olematta kuitenkaan turhan varovainen. Kun jossain jotain tapahtuu, on Milda takuulla ensimmäisten joukossa katsomassa tilannetta. Se ei kuitenkaan vaikuta turhan räksyttäjältä, vaan enemminkin uteliaalta nuorelta tytöltä, joka haluaa osallistua kaikkeen mahdolliseen.

Milda on vielä sellainen sopivan energinen tyttö - ei mikään kova sählääjä, vaan reipas ja iloinen osallistuja. Se on kuitenkin vielä turhan laiha ja lihakseton, joten saattaa olla, että sen kuntoutuessa myös virtaa alkaa löytyä enemmän. Milda etsii siis omistajaa, joka haluaa ja jaksaa tarjota riittävästi aktiviteettia tälle nuorelle tytölle. Milda lupaa näyttää sinulle lähimetsien parhaat polut, jännimmät ojan varret ja kenties myös tutustuttaa sinut koko naapuruston koirakavereihin!

Reipas Milda viihtyy todennäköisesti niin maalla kuin kaupungissakin. Uuden omistajan asuinmuodolla ei siis ole merkitystä, vaan tärkeintä on vakaa sitoutuminen tytön hyvään hoitamiseen. Aluksi se tarkoittaa tytön kuntouttamista aiemmasta huonosta hoidosta, ja samalla myös tapakasvatuksen ja joka koiran perustaitojen opiskelua. Mildalla tuskin on kokemusta kotiin yksinjäämisestä, eikä sille varmaankaan ole opetettu sisäsiisteyttä tai hihnassa kävelemistä. Milda on kuitenkin nuori ja kiva tyttö, joten eiköhän se opi tarvittavat taidot varsin vikkelästi.

Viipurin koirat - Milda 26.10.2017

Viipurin koirat - Milda 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.