Huurre

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

24.2.2020
Huurre sai kodin Naantalista.

19.2.2020
Huurre testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Huurteen testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

5.11.2019
Huurre sterilisoitiin liikkuvan klinikan toimesta.

Viipurin koirat - Huurre 16.1.2020

10.10.2019
Huurre antaa ensin vaikutelman vähän kainosta tytöstä, mutta päästessään pois ahdistavasta aitauksesta vapautuu se täysin eikä sitä meinaa edes tunnistaa samaksi koiraksi.

Kopin suulta kurkkii kaunis mantelisilmä, joka tarkkailee tiiviistä ympäristöä ja muiden koirien puuhia. Mieli tekisi tulla kovasti ihmisten luokse, mutta riehakkaat ja toistensa päälle pomppivat pennut ympärillä ajavat Huurteen taaemmas eikä se halua kilpailla niiden kanssa huomiosta. Huurretta ei oikein pääse lähestymään aitauksessa rauhassa, sillä koko ajan väliin on puskemassa joku innokas hännänheiluttaja. 

Huurre pääsee muutaman muun pennun kanssa kokeilemaan hihnakävelyä tarhan ulkopuolelle. Kuinka jännittävää! Alkuun Huurre vain istuu paikoillaan ihmetellen. Sitten pari kipitysaskelta ja stoppi. Sen jälkeen tyttö pinkaisee eteenpäin tykinkuulan lailla saaden villejä ilohepuleita ja niiden välissä heittäytyy aina vuorollaan jokaisen ihmisen syliin. Kukaan ei voi katsella sen touhuja nauramatta. Muutenkin Huurre vaikuttaa paljon rennommalta kuin aitauksessa ja uskaltaa tulla rohkeasti ihmisten luokse nojailemaan ja hakemaan rapsutuksia. Aitauksessa muiden koirien läsnäolo saa Huurteen pysymään sivummalla, vaikka todellisuudessa Huurre nauttii suuresti kun pääsee ihmisten lähelle. Voi pientä.

Huurteesta on kasvamassa keskikokoinen koira. Sen katse on tavattoman kaunis ja olemus mitä ihastuttavin. Vaikka Huurteen menneisyydestä ennen tarhalle saapumista ei ole tietoa, on selvää että tyttö on ihmisiin tottunut. Mikään valmis kotikoira Huurre tuskin kuitenkaan on, ja tulevan omistajan on varauduttava opettamaan sille erilaisia taitoja sisäsiisteydestä yksinolemiseen. Huurre on saanut pientä tuntumaa hihnassa kävelyyn, mutta voi olla että lokakuinen kävelyhetki on ollut sen ensimmäinen. Niinpä hihnassa kulkeminenkin voi vaatia vielä paljon opettelua. Huurre toivoisi kovasti, että oma ihana ihminen löytyisi pian. Edessä on muuten pitkä talvi Viipurissa, josta eivät kaikki edes selviä.

Viipurin koirat - Huurre 22.9. & 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.