Helmi

Erityisadoptio
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 2014-2015
Sijainti: Helsinki, Suomi

21.4.2020
Helmi muutti omaan kotiin.

15.4.2020
Helmillä on kotiehdokas eikä siitä oteta toistaiseksi kyselyitä vastaan.

7.4.2020
Ystävällinen ja pieni Helmi jatkaa yhä sopivan kodin etsintää Helsingin hoitopaikastaan käsin. Helmi etsii rauhallista kotia aikuisperheestä ainoana koirana.

Helmi on asustanut Suomessa jo lähes seitsemän kuukautta. Arviolta n. 5-6-vuotias Helmi on eloisa viipottaja, joka rakastaa ulkoilua ja mielenkiintoisia lenkkipolkuja. Vastaantuleviin koiriin ja ihmisiin Helmi suhtautuu ystävällisesti, välillä jopa innokkaasti.

Helmi nauttii tällä hetkellä rapsutuksista hoitopaikan ainoana koirana. Helmin hoitopaikassa asui aiemmin toinenkin vanhempi pikkukoira, mutta se jouduttiin lopettamaan vaikeiden sairauksien ja kunnon romahtamisen vuoksi. Hoitopaikassa on sen jälkeen vieraillut koirakavereita. Helmi on tullut omassa kodissa muiden koirien kanssa toimeen, mutta sisällä koiraseurassa se on kuitenkin jostain syystä enemmän käpertyneenä kuoreensa. Nyt kun Helmi on saanut olla ainoana koirana, on sen olemus muuttunut paljon rennommaksi. Helmi etsiikin sellaista kotia, missä pääsisi olemaan kodin ainokainen prinsessa, sillä niin Helmi olisi varmasti onnellisimmillaan.

Helmin hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, mutta jalkavaivaisen Helmin ei tarvitse kulkea portaita. Helmin tulevan asuinmuodon olisi tärkeää olla sellainen, ettei portaita juurikaan ole tai sitten Helmi kulkee ne sylissä. 

30.1.2020
Pehmeän pyylevä, iloinen pikkuneiti. Muun muassa näillä sanoilla voisi kuvailla kertakaikkisen hurmaavaa Helmiä.

Tilanne oli toinen silloin, kun Helmi saapui kotihoitoon. Se oli arka ja allapäin. Helmin häntä oli jatkuvasti jalkojen välissä ja ryhti kumara. Turvallisessa ja lämpimässä ympäristössä vietetty aika, sekä aiemmin kipuja aiheuttaneiden hampaiden huoltaminen on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja Helmi on puhjennut kukkaan. Helmin silmät tuikkivat heti aamusta alkaen ja jokainen päivä pitääkin aloittaa samalla koreografialla: Helmi vääntelehtii ja kääntelehtii saadakseen rapsutuksia joka puolella. Tämä läheisyystankkaus pitkän yön jälkeen saisi Helmin puolesta kestää vaikka kuinka kauan tahansa, ja liian nopea sessio saakin Helmin nostamaan korvansa hölmistyneenä ilmaan ja tuijottamaan ihmistä epäuskoisena kuin kysyen: "Siinäkö kaikki?"

Helmi on hiljainen koira, joka haukahtaa ainoastaan, jos kerrostalon rappukäytävästä kuuluu sen mielestä jotain perinjuurin omituista. Tavallisiin käytävän tai elämän ääniin Helmi ei reagoi, eikä myöskään vastaa haukkuville koirille kadulla tai kotoa käsin.

Helmi - kuten moni rescue-kollegansa - rakastaa ruokaa. Piirre on hyvä, koska herkkujen avulla Helmin on saanut oppimaan nopeasti erilaisia käskyjä, kuten istuminen ja maahan käymisen. Helmi myös ahkerasti tarjoaa tassua, vaikka sitä ei ole edes opeteltu! Helmi on koira, joka voisi nauttia vaikkapa jonkinlaisista tottelevaisuusharjoituksista - kunhan palkka vaan olisi riittävän herkullinen!

Helmi pitää lähtökohtaisesti kaikista koirista. Ulkona sen häntä alkaa vipattaa suuresti heti, kun karvakollega saapuu sen näkökenttään. Helmi haluaisi leikkiä kaikkien vastaantulijoiden kanssa - ainoastaan aivan minimaalisen pienet pennut ovat Helmin mielestä tylsiä ja ne se ohittaa monesti suomatta niille vilkaisuakaan.

Ulkoilu on muutenkin parasta, mitä Helmi tietää. Helmin koko rauhallinen olemus muuttuu ilosta sykkyräiseksi sen päästessä ulos juoksemaan ja jahtaamaan lehtiä sekä hajuja. Hihnakäyttäytymistä Helmin kanssa pitää vielä hioa, mutta on vaikea olla hymyilemättä, kun seuraa ulkoilijan ajoittain kaistapäistäkin onnea.

Helmi myös herättää huomiota niin julkisissa kulkuneuvoissa kuin kaduillakin, ja monet ohikulkijat ovatkin ihastelleet Helmin kauneutta. Julkisissa kulkuneuvoissa Helmi kulkee suunnattoman rauhallisesti, maisemia sylissä katsellen. Jos Helmin ottaa syliin istumaan ihmismäiseen "vauva-asentoon", saattaa matkan aikana tulla unikin.

Kun kotiin tulee vieraita, rientää Helmi välittömästi tervehtimään kaikkia. Uljaan tuuhea häntä heiluu pontevasti, kun saa uusia ystäviä, joiden viereen voi hypätä sohvalle, ja hyvin harvinaisissa tapauksissa jopa änkeä syliinkin asti.

Lapsia Helmi vierastaa ja pelkää, liekö taustalla jotain rankkoja kokemuksia. Pelko näyttäytyy perääntymisenä, pieneksi tekeytymisenä ja murisemisena. Lapsiperheeseen Helmiä ei täten luovuteta. Kuka ikinä sympaattisen, suloisen ja suunnattoman kauniin ja kiltin Helmin loppuelämän koiraksi saakaan, voi olla varma siitä, että tästä tytöstä tulee rakastettava ja tärkeä perheenjäsen.

23.1.2020
Helmi etsii kotia erityisadoptiokoirana. Helmin kulukorvaus on alennettu ja Viipurin Koirat kattaa osan sen maahantuontikuluista. 

Lokakuussa Helmin huomattiin ontuvan ja kipuilevan, joten se vietiin tutkimuksiin ortopedille. Helmillä todettiin asteen 1 patellaluksaatio ja sen lisäksi se kipuili toista olkapäätään. Polvilumpion luksaatio ei ole uusiutunut lokakuun jälkeen ja ortopedin mukaan sitä ei ole tarvetta leikata. Etujalan kipuilun syy ei kuitenkaan selvinnyt röntgenkuvissa. Helmi ontuu edelleen etujalkaa ajoittain ja se tarvitsee kipulääkitystä. Helmi päätettiin palauttaa takaisin etsimään kotia, mutta se on vaivansa vuoksi erityisadoptiokoira.

Helmi on kotihoidossa ollessaan käynyt fysioterapiassa, hammaskivenpoistossa ja hammasröntgenissä. Sen raajat on röntgenkuvattu. Helmin kotiehdokkailla on mahdollisuus tutustua kuviin ja laskukopioihin/lausuntoihin.

2.11.2019
Helmillä todettiin toisessa takajalassa patellaluksaatio ja se odottaa leikkaukseen pääsyä.

3.10.2019
Helmistä ei oteta tällä hetkellä hakemuksia vastaan.

16.9.2019
Helmi pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Helsingissä.

10.9.2019
Ihmisrakas Helmi-emo päätyi kesällä tarhalle kahden pienen pentunsa kanssa. Pennut löysivät kodit Viipurista, mutta ihana Helmi odottaa kotia löytyväksi Suomesta.

Helmi on ystävällinen ja iloinen pikkukoira. Se asui alkuun erillisessä aitauksessa pentujensa kanssa, mutta niiden muutettua omiin koteihinsa siirtyi Helmi muiden koirien kanssa asumaan. Tällä hetkellä Helmi jakaa saman aitauksen pentujen ja pienikokoisten aikuisten koirien kanssa. Se tuntuu tulevan sekalaisessa laumassa hyvin juttuun muiden kanssa eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta tai päällemäsmäriltä. Ihmisiin Helmi on suhtautunut tähän mennessä hyvin luottavaisesti ja viihtyy mainiosti rapsuteltavana. Tarha-alueen ulkopuolella Helmi tepsuttaa reippaasti hihnassa, mikä vaikuttaisi olevan sille tuttua puuhaa. Mikä lie mahtaakaan olla Helmin tarina. Sen se varmasti kertoisi meille, jos osaisi. Helmin kaltainen ihmisrakas pikkukoira ei kovin kauaa ole katuja talsinut, mutta mysteeriksi jää miksi Helmistä tuli koditon.

Toivottavasti pieni Helmi löytäisi pian kunnollisen loppuelämän kodin Suomesta. 250 koiran tarha on haastava ja rankka ympäristö elää ja pärjätä eikä pikkukoirien elo siellä ole erityisen turvallista. Helmillä on epäilemättä joskus ollut omistaja, mutta emme voi varmuudella tietää millaisessa ympäristössä se on aiemmin elänyt. Niinpä tulevan omistajan täytyy olla valmis opettamaan puuttuvia kotikoirantaitoja Helmille, kuten sisäsiisteyttä ja yksinolemista. Reipas ja melko hiljainen Helmi voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen. Helmin todellista ikää ei varmuudella tiedä kukaan, mutta se on arvioitu 4-5-vuotiaaksi. Helmin hampaat ovat melko hyvässä kunnossa, mutta ylhäältä siltä puuttu yksi etuhammas.

Helmi on valmiiksi tautitestattu. Siltä testatut anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. Helmillä todettiin Dirofilaria repens -tartunta, jota vastaan se aloitti Advocate-lääkityksen.

Viipurin Koirat testasi Helmiltä myös rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Viipurin koirat - Helmi 13. & 17.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.