Deana

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019

1.3.2020
Deana muutti omaan kotiin Vantaalle.

13.2.2020
Deana matkusti sijaiskotiin pk-seudulle ihmettelemään kotikoiran elämää.

12.2.2020
Deana testattiin oman kodin toivossa sitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Deanan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Deanan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

5.1.2020
Kultainen Deana tervehtii iloisesti jokaista tulijaa. Se on avoin ja sosiaalinen pentu, joka haaveilee omaan kotiin muutosta enne talven pahimpia pakkasia.

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin Casimir, Isak, Micky, Maunu, Esta, Elida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Deana on kovin suloinen pentu. Se tulee aina yhtä iloisesti tervehtimään eikä sen riemulla ole rajaa, kun se huomaa, että sitä ehditään huomioida vähän tavallista enemmän. Koiratarhalla ihmisten huomiota riittää usein vain niin pieni hetki koiraa kohden, että pienikin lisäaika saa pennut ratkemaan riemusta.

Sylissä oleminen on Deanalle selvästi vähän outoa puuhaa, mutta tyyneydellä tyttö selviää siitäkin. Hampaat saa tutkia rauhassa ja silityksistäkin se taitaa siinä vähän nauttia. Kun tassut ovat taas tukevasti maan kamaralla, ei Deana kuitenkaan halua lähteä kauemmas, vaan häntä heiluen se tulee taas hyppimään vasten. Ihanat ihmiset ovat selvästi Deanan mielestä parasta maailmassa!

Deana elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Deana on kooltaan sisaruksiaan pienempi, joten se saa asua nyt sisaruksiaan nuorempien pentujen kanssa. Ja siinä porukassa Deana pärjääkin mainiosti.

Deanasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä sen tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Deanalla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Deanalle pitkäjänteisesti ja maltilla, niin se oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Deana 3.1.2020

Viipurin koirat - Deana 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.