Sinok

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 15 kg)
Syntymäaika: 11/2019
Tautitestattu: 10/2020
Sijainti: Lahti, Suomi

10.11.2020
Sinokille järjestyi kotihoitopaikka Suomesta. Sinok jatkaa nyt kodinetsintää Lahdessa.

Sinok testattiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

9.11.2020
Ystävällinen Sinok odottaa pääsyä ikiomaan kotiin, mistä löytyisi mukava koirakaveri näyttämään esimerkkiä ja antamaan tukea tarhalla varttuneelle pojalle.

Sinok päätyi Snezhannan tarhalle viime vuoden lopulla. Se oli heikossa kunnossa, mutta Snezhannan avustuksella selvisi ja elämä voitti. Ehdimme tavata Sinokin ennen rajojen sulkeutumista muutamia kertoja, kun se oli vielä yhdellä kädellä syliin nostettava ei minkään painoinen rääpäle. Pikkupentuna Sinok oli hyvin reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas, joka pienestä koostaan huolimatta ei jäänyt muiden jalkoihin. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.