Sinok

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 15 kg)
Syntymäaika: 11/2019
Tautitestattu: 10/2020

26.12.2020
Sinok sai kodin Oulusta.

2.12.2020
Pieni kippurahäntä Sinok on reilun kolmen viikon ajan saanut ihmetellä kotikoiran elämää hoitopaikassaan Lahdessa.

Sinok asuu yhden aikuisen, kahden koiran ja yhden kissan taloudessa. Elo perheen omien nelijalkaisten kanssa sujuu hyvin. Oma ihminen on Sinokista ihana ja rapsutukset kelpaavat aina. Syliinkin oltaisiin kipuamassa aina kun se vaan olisi mahdollista. Kotona Sinok puuhailee ihan normaaleja nuoren koiramiehen askareita, joihin kuuluu välillä juoksuhepulit ympäri asuntoa, puruluiden järsiminen ja keittiön ovella kärkkyminen. Enimmäkseen Sinok on kotioloissa rauhallinen, mutta usein se keksii itselleen jotain pientä järsittävää, joten saa olla tarkkana mitä haluaa sen ulottuville jättää. Sisäsiisteyttä Sinok vielä harjoittelee. 

Sinok on hoidossa kerrostalossa, mutta etsii kotia omakoti- tai rivitalosta, sillä se kommentoi reippaasti pihalta ja rapusta kuuluvia ääniä. Sinokin asuinalue on kohtuu rauhallinen, joten ihan vilkkaimman kaupungin vilinään Sinok ei halua muuttaa. Ulkona Sinok kulkee pääasiassa reippaasti eikä välitä vähäisestä liikenteestä. Hajujen nuuskiminen on ihan ehdottomasti Sinokin lempipuuhaa ulkona eikä poika meinaa juuri mitään muuta huomatakaan kun seuraa nenäänsä. Jotkin uudet asiat jännittävät sitä ulkona, esimerkkinä mainoskyltti. Ihmisiä Sinok saattaa ihmetellä, vieraista koirista se on kiinnostunut. 

Sinokin hoitopaikassa ei ole vielä käynyt vieraita ihmisiä kylässä. Naispuoliseen vieraaseen ihmiseen ulkona Sinok suhtautui hyvin ystävällisesti ja luottavaisesti, mutta vierasta miestä Sinok varoi eikä uskaltanut jäädä siliteltäväksi. Sinokista kiinnostuneiden onkin hyvä pitää mielessä, että luottamuksen rakentaminen miespuolisten henkilöiden kanssa vaatinee aikaa ja kärsivällisyyttä. Lapsiin Sinok ei ole tottunut. 

Sinok on kasvanut pienestä pennusta aikuiseksi tarhaoloissa ja se on elänyt koko elämänsä koiraseurassa. Sinokilla on hoitopaikassa seuranaan koiria, joten emme tiedä kuinka Sinok pärjäisi ainoana koirana. Sinokille etsitään ensisijaisesti koirakaverellista kotia.

Viipurin koirat - Sinok kotihoidossa 12/2020

10.11.2020
Sinokille järjestyi kotihoitopaikka Suomesta. Sinok jatkaa nyt kodinetsintää Lahdessa.

Sinok testattiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

9.11.2020
Ystävällinen Sinok odottaa pääsyä ikiomaan kotiin, mistä löytyisi mukava koirakaveri näyttämään esimerkkiä ja antamaan tukea tarhalla varttuneelle pojalle.

Sinok päätyi Snezhannan tarhalle viime vuoden lopulla. Se oli heikossa kunnossa, mutta Snezhannan avustuksella selvisi ja elämä voitti. Ehdimme tavata Sinokin ennen rajojen sulkeutumista muutamia kertoja, kun se oli vielä yhdellä kädellä syliin nostettava ei minkään painoinen rääpäle. Pikkupentuna Sinok oli hyvin reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas, joka pienestä koostaan huolimatta ei jäänyt muiden jalkoihin. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.