Sirre

Erityisadoptio
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (nyt n. 16 kg)
Syntymäaika: 4/2019
Tautitestattu: 11/2019
Sijainti: Lahti, Suomi

26.4.2020
Sirre sai kodin Helsingistä.

5.1.2020
Sirre olisi ihan valmis valloittamaan oman kodin ja ihmiset! Sirre on tavattavissa Lahdessa.

Reipas Sirre on oppinut paljon kotikoiran taitoja. Sirre on iloinen ja energinen pentu, joka rakastaa yli kaiken juoksemista (ja ruokaa). Se on myös hyvin reipas tyttö, joka ei juurikaan ihmettele uusia asioita. Sirre on esimerkiksi matkustanut bussissa ja henkilöautossa, ja se kulkee rohkeasti vieraissakin paikoissa eikä säiky hissiä tai liukuovia. Vieraita ihmisiä Sirre aluksi väistää, mutta kun se saa rauhassa tutustua uusiin tuttavuuksiin, tottuu se niihin nopeasti.

Toisista koirista Sirre innostuu kovasti ja lenkeillä se jääkin välillä vähän vinkumaan kivanoloisen kaverin perään. Hoitopaikassa Sirrellä on kissa- ja koirakaverit, joiden kanssa se on tullut hyvin toimeen, tosin Sirre on paljon kiinnostuneempi leikkimään kissan kanssa kuin kissa sen kanssa. Sirre myös änkeää heti väliin, kun toista koiraa silittää, eikä se innostuksissaan varo mihin hyppii. Hyvähermoinen koirakaveri olisi suotavaa! 

Sirre luultavasti pärjäisi myös ainoana koirana, kunhan yksinjäämistä malttaa harjoitella. Sirre on jo tottunut siihen kun ihminen lähtee kodista, mutta koirakaverin lähtiessä Sirren pitää hiukan luritella perään. 

Sirre on nyt muutaman viikon ollut kokonaan sisäsiisti ja se osaa ilmoittaa, jos on pakko päästä ulos. Sirre on varsin perso ruualle ja muutenkin fiksu tyttö, joten se on varmasti helposti koulutettavissa teini-iän myllerryksistä huolimatta.

Tuttujen ihmisten kanssa Sirre nautti kovasti silityksistä: Sirreä kun silittää, se ummistaa silmät ja hellästi nuolee kättä, ja siinä nopeasti unohtuu tämän innokkaan sukkavarkaan riehumiset. Sirre on sopivan siro keskikokoinen koira, joka painaa nyt n. 16 kg.

Harmillisesti kuitenkin Sirren vasen etutassu on pentuaikana murtunut ja luutunut hieman vinoksi. Vamma ei kuitenkaan Sirren vauhtia hidasta, vaikka se hiukan ontuukin. Sirre on käynyt ortopedin tutkimuksessa, jossa jalka kuvattiin ja todettiin, että tässä vaiheessa paras hoito on hyvä, niveliä tukeva ruoka mahdollisen nivelrikon ennaltaehkäisemiseksi sekä liikunta vaihtelevassa maastossa. Mikäli nivelrikkoa kehittyy ja Sirre alkaa kipuilla, saattaa olla tarpeen amputoida siltä yksi varvas. Agilitykoiraa Sirrestä ei siis kannata haaveilla, mutta tavallisen kotikoiran elämää se todennäköisesti pystyy hyvin viettämään vioittuneesta tassusta huolimatta. Vamman vuoksi Sirrelle etsitään kotia erityisadoptiona alennetulla kulukorvauksella.

Viipurin koirat - Sirre 22.9.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.