Marius

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Espoo, Suomi

27.3.2020
Ihana Marius muutti omaan kotiin Porvooseen.

9.2.2020
Marius on ihmisrakas ja ihana poika, joka matkusti reilu viikko sitten Suomeen hoitopaikkaan yhdessä veljensä Miikon kanssa. Marius on tavattavissa pk-seudulla.

Marius siskoineen ja veljineen hylättiin aivan pieninä taapertajina syksyn koleuteen Viipurissa. Ne elivät ensimmäiset kuukautensa pienessä aitauksessa tarhanpitäjä Irinan kotipihalla. Pennut sinnittelivät ja matka jatkui lopulta tarhalle muiden pentujen sekaan. Mariuksen sisaruksia ovat Miiko, Maivi ja Marla.

Mariuksen ankea tarhaelämä päättyi reilu viikko sitten, kun se matkasi sijaiskotiinsa pk-seudulle yhdessä veljensä kanssa. Siihen nähden, että lähes koko pieni elämä on kulunut pienen pienessä aitauksessa eikä siihen ole sen ihmeempää sosiaalistamista mahtunut, ei alku ole yhtään hullummin lähtenyt käyntiin. Jo tarhalla Marius oli mahdottoman ihmisrakas pentu, joka pyöri kuin väkkärä sylissä ja jakeli pusuja minkä ehti. Sellainen poika on edelleen. Se on alusta lähtien suhtautunut hyvin luottavaisesti hoitokodin aikuisiin ja lapsiin. Marius on ehtinyt tapaamaan myös muutamia vieraita ihmisiä, ja voi kun tämä poika se lähtisi ihan jokaisen matkaan häntäänsä huolettomasti heilutellen.

Mariuksen hoitopaikassa asustaa useampia aikuisia koiria ja kaikkien kanssa poika tulee hyvin juttuun. Myös kissaan Marius on päässyt tutustumaan, ja suhtautuminen on aika lailla sellaista kuin pieneltä pennulta voi odottaa. Häntä heiluu ja kovasti nuuhkutellaan, jonka jälkeen istahdetaan vähän matkan päähän tarkkailemaan omituista kehrääjää.

Toistaiseksi Mariuksen ulkoilut ovat keskittyneet rauhalliseen lähimetsään ja sen alueelle, sillä hihna oli vielä viikko sitten täysin uusi asia sille eikä sitä maailmaakaan kovin paljon ole vielä nähty. Marius tykkää lähteä ulos ja uusissakin paikoissa se on tepsutellut varsin rohkeasti. Vaikka jokin asia sitä alkuun jännittäisi, on Marius perusluonteeltaan niin utelias, että pian se jo suunnistaa ottamaan vieraasta asiasta selvää.

Marius on hoidossa omakotitalossa rauhallisella alueella ja ainakin toistaiseksi poika ilmoittaa sen verran kuuluvalla äänellä talon ulkopuolelta kantautuvista äänistä, että omakotitalo tulevanakin asuinmuotona olisi paras vaihtoehto. Marius ilahtuisi varmasti koirakaverista, mutta saattaisi reippaana pentuna sopeutua myös ainoaksi koiraksi kunhan yksinoloharjoituksiin ollaan valmiita panostamaan.

Marius on laiha eikä sillä ole juuri lihasmassaa. Ikää Mariuksella on tällä hetkellä arviolta n. 5-6 kk ja painoa n. 12 kg, kun oikeasti kiloja kuuluisi olla vähintään 15. Sisäsiisteyttä Marius vielä harjoittelee, mutta tähtää hienosti aina pissa-alustalle.

Tarhalla Mariuksen takajalkojen asennon huomattiin olevan vähän omituinen ja Suomessa poika pääsi ortopedin tutkittavaksi. Mariuksen kyynärnivelet, lonkat ja lanneranka kuvattiin, mutta mitään rakenteellista vikaa ei löytynyt vaan vastaavaa takajalkojen ulkokierteisyyttä tavataan tietyn rotuisilla koirilla. Hiukan kieroista takajaloistaan huolimatta Mariuksella pitäisi olla edessään siis valoisa tulevaisuus.

Ennen Suomeen saapumista Mariukselta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testasi myös Mariuksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Marius 9.1.2020

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.