Tesla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2019

17.11.2020
Tesla sai kodin Tampereelta.

12.10.2020
Reipas Tesla on viettänyt nyt vähän yli kaksi viikkoa hoitopaikassa ja kotikoiran elämä on lähtenyt sujumaan varsin mallikkaasti.

Tesla on mutkaton tyttö, joka suhtautuu kaikkeen uuteen innokkaalla uteliaisuudella. Tesla pitää yli kaiken ihmisistä ja osaa ottaa ilon irti saamastaan huomiosta. Tästä johtuen Tesla onkin varsin lyhyessä ajassa ehtinyt hurmaamaan koko hoitopaikan naapuruston.

Myös muiden koirien kanssa Tesla tulee pääsääntöisesti toimeen, etenkin hoitopaikan nuori uros on kiva leikkikaveri. Silloin kun koirakaveri ei jaksa leikkiä, Tesla koittaa hakea hoitopaikan kissoja leikkiin. Yritys on välillä niin kova, että Teslaa joutuu hieman rauhoittelemaan ja hiljalleen Tesla onkin oppinut jättämään kissat rauhaan.

Ihmiset on Teslan mielestä niin ylivoimaisen ihania, että se tunkisi mielellään aina väliin ajamaan muita koiria kauemmas, kun hoitopaikan omat koirat saavat huomiota. Vahtikäytös lienee stressiperäistä ja vähenee ajan kanssa, kunhan Tesla pääsee kotiutumaan paremmin, lepäämään stressitasoja pois ja sitä palkitaan rauhallisesta suhtautumisesta muihin koiriin. 

Tesla kävelee hihnassa pääsääntöisesti nätisti ja satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta Tesla on sisäsiisti. Nuoren koiran tapaan Teslalla on paljon energiaa. Tesla kaipaa aktiivista kotia, joka jaksaa huolehtia riittävästä ulkoilusta ja toiminnasta. Tesla kyllä keksii oma-aloitteisesti tekemistä, jos sitä ei ole ollut ohjatusti tarpeeksi. Innokuutensa ja oppivaisuutensa ansiosta Teslasta voisikin saada hyvän harrastuskoiran esim. agilityyn. Riistaviettiä Teslalta löytyy jonkin verran. Lenkillä vastaan tulevat rusakot ja kauriit saavat Teslassa aikaan kunnon hepulin, mutta jäljistä se ei ole toistaiseksi ollut kiinnostunut.

Teslan hoitopaikka sijaitsee omakotitaloalueella. Tesla vahtii innokkaasti naapurien ja ohikulkijoiden liikkeitä ja ilmoittaa niistä haukkumalla. Tämä voi olla ohimenevä ilmiö ja jonkin verran Tesla onkin johdonmukaisella treenaamisella oppinut haukkumisesta pois, mutta varmuudeksi Teslaa ei luovuteta kerrostaloon.

Tesla päätyi Snezhannan tarhalle vuodenvaihteessa ainakin yhden sisaruksen kanssa, eli se on elänyt koko lyhyen ikänsä koiraseurassa. Nykyisessä hoitopaikassa sillä on seuranaan myös muita koiria eikä se ole tottunut olemaan yksin ilman koiraseuraa. Reipasta Teslaa voisi mahdollisesti ajatella ainoaksi koiraksi, mutta huolelliseen yksinoloharjoitteluun on voitava panostaa. Teslaa voisi sanoa ihan valmiiksi, ikäisensä mukaisesti käyttäytyväksi kotikoiraksi, jolta vain vielä puuttuu se oma koti.

Tesla on sterilisoitu kesäkuussa tarhalla. Korkeutta sillä on nyt n. 50 cm ja painoa vähän alle 20 kg.

Tesla on testattu kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Teslan yhteyshenkilönä toimii Saila.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.