Eric

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2020

28.11.2020
Reipas Eric löysi oman kodin Raisiosta.

17.11.2020
Ericistä ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

10.11.2020
Eric sai kotihoitopaikan Suomesta ja jatkaa nyt kodinetsintää Tampereen seudulla.

Eric testattiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

3.11.2020
Eric päätyi kesällä tarhalle ja odottaa nyt omaa, koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Sisarukset Endi, Eric ja Emma päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Tarhalle ne pääsivät liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä, joka ei vielä parikuisia pentuja leikannut. Eric on tarhaoloissa Snezhannan mukaan iloinen, reipas ja sosiaalinen pentu, joka tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Hihnassakin Eric on saanut jo kulkea ja se sujuu hyvin.

Ericillä on selässään persoonallinen karvaharjanne. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.