Mymmeli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 2010

3.1.2020
Mymmeli muutti omaan kotiin Joensuuhun.

10.10.2019
Voi ihanaa Mamma-Mymmistä! Mymmeli on ollut kotihoidossa jo muutaman kuukauden ja hyvässä hoidossa Mymmeli on reipastunut hienosti.

Vapiseva pieni koira on muuttunut iloiseksi, omaa ihmistä rakastavaksi kainalokaveriksi. Vaikka ikää Mymmelillä on jo arviolta yhdeksän vuoden verran, ei Mymmeli ole suinkaan vielä mikään ikäloppu vaan Mymmelin arkipäivään kuuluu nykyään 5-15 km lenkit. Mymmelistä on tullut oikein mukava lenkkeilykaveri ja Mymmeli lenkkeileekin häntä iloisesti viuhuen tutulla rauhallisella alueella. Lenkkeily tuleekin tarpeeseen, sillä tarhalla Mymmelille oli kertynyt muutama lisäkilo, mutta kotihoidossa Mymmis on alkanut jo hienosti hoikistumaan. Kiloja on vielä tiputettavana ja tulevan kodin tuleekin sitoutua jatkamaan Mymmiksen kevennysprojektia.

Mymmeli on päässyt vierailemaan myös eläinlääkärillä hammaskiven putsauksessa ja nykyään hampaita harjaillaan säännöllisesti. Alkuun uudet ihmiset, varsinkin miehet, ovat Mymmelistä jännittäviä, mutta hetken päästä Mymmeli saattaa tulla jopa rapsutettavaksi. Lapset pelottavat Mymmeliä kovasti ja Mymmeli etsiikin kotia ainoastaan aikuisperheestä rauhalliselta alueelta. Mymmeli tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Mymmeli toivookin, että tulevassa kodissa olisi mukava (ehkäpä uros) koirakaveri seurana. Vaikka Mymmeli onkin tarhaoloista päästyään reipastunut, tarvitsee se itselleen ihmisen, joka ymmärtää herkkää ja arkaa koiraa ja on valmis etenemään tämän ehdoilla ja rakastamaan sitä ehdoitta loppuun saakka.

31.7.2019
Arkaa Mymmeliä kohtasi melkoinen onnenpotku, sillä se muutti sijaiskotiin Keuruun seudulle.

25.6.2019
Viipurin Koirat testasi Mymmeliltä rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Mymmeliltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon se on aloittanut nyt Advocate-lääkityksen. Aplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ja babesioosi olivat negatiivisia.

5.5.2019
Pienen Mymmelin elo ei ole ollut helppoa. Mymmeli on asunut jo yli vuoden tarhalla ja toivoisi, että jostain löytyisi varovaista pikkukoiraa ymmärtävä koti.

Mymmeli saapui Irinan tarhalle syksyllä 2017 kahden muun pikkukoiran kanssa. Ne olivat peräisin eräältä vanhalta rouvalta, joka auttoi seudun hylättyjä koiria. Koirakatraan hoitamisessa oli iso työ eikä rouvan voimavarat enää riittäneet kaikista huolehtimiseen. Niinpä hän pyysi apua Irinalta, joka otti kolmikon luokseen. Yksi koirista sai nopeasti kodin Viipurista ja toinen Suomesta, mutta arin kaikista, Mymmeli, jäi tarhalle asumaan.

Saapuessaan tarhalle Mymmeli oli hyvin pelokas ja kyhjötti täristen onnettomana vain kopassaan. Sille oli varmasti iso järkytys joutua suurelle koiratarhalle vieläpä vasten koleaa loppusyksyä. Ohutturkkinen Mymmeli selvisi kuitenkin ensimmäisestä talvesta, mutta arasteli yhä kovasti vieraita ihmisiä.

Mymmeli on hiljalleen kasvattanut luottamusta ihmisiin ja tuttujen ihmisten luokse se jopa mielellään itse hakeutuu. Paikalliset vapaaehtoiset ovat treenanneet Mymmelin kanssa mm. hihnassa kävelemistä, joka sujuu ihan mallikkaasti tältä pikkurouvalta. Toukokuun alussa Mymmeli on otettu varta vasten hihnaan esittelemään taitojaan eikä se tunnu erityisesti vieraita säikkyvän. Toki sitä jännittää, mutta ympärillä onkin poikkeuksellisen paljon vieraita ihmisiä ja koirahärdelliä. Kun Mymmelin lähelle laskeutuu rauhallisesti istumaan, kömpii se itse vähän madellen luokse silitettäväksi.

Mymmeli on melko pitkän tarhaelonsa aikana ehtinyt asumaan jo useassa eri aitauksessa mitä erilaistempien koirakavereiden kanssa. Se on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta tarhaympäristö saattaa olla sille kuitenkin sen verran jännittävä paikka, että toisenlaisissa olosuhteissa Mymmeli uskaltaisi kenties enemmän olla oma itsensä. Ja ehkä vähän valikoivampi seuransa suhteen. Mutta tarhalla on vain selviydyttävä ja tappelussa pieni Mymmeli jäisi helposti toiseksi.

Mymmeli etsii rauhallista ja kokenutta aikuiskotia. Etsinnässä on ihminen, joka on valmis ottamaan koiran vastaan sellaisena kuin se on. Mymmelistä ei varmasti tule koskaan mitään rohkeista rohkeimpaa koiraa, ja voi vaatia paljon aikaa ennen kuin se uskaltaa luottaa omaan ihmiseen. Kotikoirantaidoista Mymmelillä tuskin on minkäänlaista käsitystä, mutta hihnakävelytreenit jatkunevat tarhalla. Mymmeli etsii kotia, missä olisi reipas ja kiltti koirakaveri tarjolla näyttämässä esimerkkiä ja antamassa tukea.

Mymmelillä alkaa olla jo ikää ja olisi ihanaa, ettei sen tarvitsisi viettää loppuelämäänsä tarhalla vaan se saisi elää stressitöntä ja mukavaa eloa ilman jatkuvaa kilpailua ruoasta, vedestä ja parhaimmasta makuupaikasta. 

Viipurin koirat - Mymmeli 4.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.