Davina (nyk. Tilda)

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 20 kg)
Syntymäaika: 11/2012
Sijainti: Vantaa, Suomi

16.4.2020
Tilda muutti omaan kotiin Oulun seudulle.

23.3.2020
Tilda kävi steriloitavana.

15.3.2020
Iloinen vauhtiveikko Tilda etsii loppuelämän kotia! 

Tilda on 2013 Suomeen tullut arviolta 8-vuotias partanaama, joka etsii uutta kotia. Tilda on tähän saakka asunut lapsiperheessä ja tullut lasten kanssa upeasti toimeen. Omakotitalossa asuminen sopi Tildalle, mutta kerrostaloon muutettua Tilda alkoi haukkua, niin että naapurit häiriintyivät. 

Yksinoloa Tilda ei arvosta, sillä ihminen on parasta mitä Tilda tietää. Ihmisten lähtiessä ja Tildan jäädessä täysin yksin, alkoi haukku, josta naapurit suivaantuivat. Haukkumists lukuunottamatta yksinolot ovat sujuneet hienosti. 

Ihmisen jälkeen toiseksi parasta on ulkoilu. Tilda nauttii juoksemisesta ja ihan lenkkeilystäkin, mutta hihnakäytöksessä on harjoiteltavaa, varsinkin, jos toinen koira tulee vastaan. Tildaa ei tulla luovuttamaan kerrostaloon. Omakoti talo omalla pihalla olisi Tildalle unelma.

Muiden koirien kanssa Tilda on kuuleman mukaan tullut hyvin toimeen, haluaisi leikkiä kovasti. 

Tildan elämää voi seurata FB-sivulla Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

Viipurin koirat - Tilda 15.3.2020

18.4.2013
Davina sai kodin Turusta.

2.3.2013
Davina taitaa olla vähän terrierinsukua, niin komea parta on nuorella tytöllä! Davina on erittäin seurallinen ja ystävällinen tyttö, joka niin kovin toivoisi pääsevänsä oman kodin lämpöön.

Davina oli tuotu Irinan tarhalle eräänä iltana. Tarhaa oltiin jo sulkemassa, kun sen eteen kurvasi kalliin näköinen auto. Ovesta nostettiin ulos suloinen Davina, ja perään huikattiin, että kai sen voi tänne jättää, kun emme jaksa siitä enää huolehtia. Irinalle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin nostaa Davina jo ennestään kovin täyteen pentutaloon.

Davina vaikuttaa fiksulta tytöltä, joka on sopeutunut tarhan elämään nopeasti. Vaikka ulkonäön perusteella Davina vaikuttaa olevan terrierinsukua, on se luonteeltaan ainakin vielä kohtuullisen rauhallinen. Toki se tekee kaikkensa, että saa ihmisiltä huomiota edes hetkeksi, mutta mikään hurjan vilkas riiviö se ei ainakaan vielä ole.

Davina suhtautuu kaikkiin ihmisiin suurella ystävällisyydellä ja uteliaisuudella. Nappisilmien tuijotus on niin vetoava, että harva pystyykään Davinaa ohittamaan rapsuttelematta. Kun pysähdyn silittelemään Davinaa hetkeksi, kietoo se heti tassunsa käteni ympärille ja selvästi toivoo, että jäisin seuraksi vaikka koko loppupäiväksi. Mutta huomiota kaipaavat niin monet muutkin koirat, että yhteinen tuokiomme jää taas kovin lyhyeksi.

Davinasta kasvaa ainakin keskikokoinen tyttö. Davinan uskoisi sopeutuvan hyvinkin monenlaiseen elämänmenoon, kunhan omistajalla vain on riittävästi aikaa tytölle. Voi olla, että Davinasta kuoriutuu vielä hyvinkin aktiivinen koira sen kotiuduttua, mutta niin tai näin, jokainen nuori koira tarvitsee kuitenkin paljon mielekästä tekemistä sekä tapakasvatusta, että yhteiselosta tulisi mahdollisimman mielekästä ja mukavaa kaikille!

Davina voisi rokotustensa puolesta jo tassutella Suomeen.

Viipurin koirat - Davina

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.