Sauli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019

20.2.2020
Sauli muutti omaan kotiin.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Saulin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

18.12.2019
Sauli on hurmaava poika. Isosta pentulaumasta Sauli ei ehkä ensimmäisenä pistä silmään erikoisella ulkonäöllään, mutta kun pojan nostaa syliin, huomaa miten ihana nuori miehenalku se on.

Saulin tarhaelämä alkoi syksyllä. Tarina ei kerro, missä Sauli on viettänyt ensimmäiset kuukaudet elämästään. Ensimmäisellä tapaamiskerralla Sauli osoittautuu reippaaksi ja uteliaaksi pennuksi, joka kovin mielellään tekee tuttavuutta tarhavieraiden kanssa. Se hyppii jalkoja vasten muiden pentujen tavoin ja pyörii ja hyörii ympärillä. Syliin nostettaessa Saulia hieman jännittää, korvat menevät luiruun ja katse hieman hämmentyy, mutta aika upeasti Sauli suoriutuu tästäkin koitoksesta.

Toisella tapaamiskerralla tarha-aitauksen koirien dynamiikassa on tapahtunut jokin muutos ja Sauli käyttäytyy hieman varovaisemmin. Muutamat aitauksen dominoivammat koirat saavat Saulin perääntymään, vaikka sen tekisi kovasti mieli tulla tutustumaan ja hakemaan rapsutuksia. Sauli saa sen verran kovaa kyytiä toiselta urokselta, että tyytyy tällä kertaa seurailemaan tilannetta hieman etäältä. Elämä isossa koiralaumassa voi olla herkemmille koirille erityisen rankkaa. Kunpa tämä ihana poika pääsisi pian oman ihmisen luokse, jossa sen ei tarvitsisi pelätä eikä jakaa toivottua huomiota kymmenen muun koiran kanssa.

Sauli ei ole tarhalla se aitauksen riehakkain riiviöpentu, joka repii lahkeista, riekkuu ja napsii sormista, mutta se ei toki tarkoita, ettei riehakkuus nostaisi päätään omassa kodissa. Saulille olisikin hakusessa koti, jossa sen kanssa jaksetaan aktiivisesti touhuta ja jossa on motivaatiota paneutua kunnolla myös koulutusasioihin. Uusien asioiden opettelu voi viedä aikaa ja elämä pennun kanssa voi välillä olla melko työlästä. Koiranpennun tulo taloon tarkoittaakin usein aivan samoja juttuja kuin ihmisvauvan kanssa, eli huonosti nukuttuja öitä, sotkujen siivoamisia sekä arjen uudelleenjärjestelyä. Kaikki tämä on kuitenkin vaivan arvoista, kun saa seurata koiranpennun huimaa kasvua ja kehitystä. Ja mikä olisikaan parempaa kuin oma maailman paras karvainen kaveri, joka turvautuu juuri sinuun, jos sitä jännittää.

Viipurin koirat - Sauli 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.