Anjuli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2019 

22.11.2020
Anjuli sai kodin Päijät-Hämeestä.

24.9.2020
Pikku-Anjuli matkusti hoitopaikan hellään huomaan ihmettelemään kotikoiran elämää. Ujo Anjuli etsii koirakaverellista kotia.

12.8.2020
Koska Anjulin tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

2.3.2020
Ihana Anjuli pääsi tällä viikolla kokeilemaan hihnakävelyä. Anjuli toivoisi kovasti pääsevänsä pian oman kodin lämpöön, tarha on kovin kurja kasvuympäristö.

Ujonpuoleinen Anjuli pääsi pienessä lumituiskussa kanssamme tarhan ulkopuolelle kokeilemaan hihnakävelyä. Anjuli yllätti meidät täysin ja oli mahdottoman riemuissaan päästessään ulos tarhalta. Alkuun tilanne oli tietysti kovin jännittävä, mutta pian tyttö olikin uteliaana nuuhkimassa ja pomppimassa pusikolta toiselle. Ja tietysti ihmiset! Ihmisten läheisyys oli Anjulille selvästi ihana juttu.

Anjuli on jäänyt hyvin siroksi tytöksi. Voi olla, että se jääkin aikuisena pieneksi ja siroksi keskikokoiseksi koiraksi. Tarhalle palatessa Anjulia alkoi selvästi pelottaa eikä se olisi halunnut enää takaisin sinne. Mutta niin kauan kun omaa kotia ei ole, pysyy tarha Anjulin kotina.

Viipurin koirat - Anjuli 28.2.2020

27.2.2020
Suloinen Anjuli tuntuu höyhenenkevyeltä sylissä. Tautitestattu Anjuli olisi enemmän kuin valmis matkaamaan oman ruokakipon ääreen.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Anjulin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

11.1.2020
Anjuli sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

10.1.2020
Anjuli testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Anjulin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

17.12.2019
Verkon takaa kurkistaa pieni ja soma tyttö, jolla on punertava nenänpää. Vaikka Anjuli on ujo, on se kuitenkin hyvin utelias vieraiden suhteen.

Anjuli löydettiin kahdestaan emonsa kanssa kaatopaikalta Losevon (suomalaisittain Kiviniemi) kylästä. Verkon läpi Anjuli hyppelehtii yhtä innoissaan kuin kuka tahansa reipas pentu, mutta ihmisten astuessa sisään aitaukseen sitä jännittää. Anjuli saa kuitenkin muista pennuista paljon tukea ja rohkeutta ja uskaltaa niiden vanavedessä tulla haistelemaan ihmisiä. Tytön saa vaivattomasti kaapattua syliin eikä se rimpuile tai panikoi, mutta selvää on että tilanne jännittää sitä paljon. Mitä kauemmin Anjuli sylissä rapsuteltavana istuu, sitä enemmän se alkaa rentoutumaan. Eipä se syli hullumpi paikka ollutkaan.

Varovaisella Anjulilla on vielä mahdollisuus parempaan elämään ja reipastumiseen, kunhan sille vain löytyisi sopiva koti tai hoitopaikka mahdollisimman pian. Mitä nopeammin, sen parempi. Vaovaisen pennun tarhalle jämähtäminen tarkoittaa lähes varmaa loppuelämää pienessä aitauksessa, sillä vähäisillä ihmiskontakteilla pentu ei pääse reipastumaan tarhalla. Siitä kasvaa arka aikuinen ja sellaisen sijoittaminen on hankalaa, sillä tarpeeksi osaavia koteja ei ole jonoksi asti. Anjulin mahdollisuus on sen takia tässä ja nyt. Se on tuskin koskaan elänyt sisätiloissa eikä se tiedä kotikoirantaidoista mitään, mutta siihen olisi nyt luotettava ja pistettävä toivonsa, että sopiva ihminen osuisi kauniin ja herkän tytön kohdalle.

Anjuli etsii koirakaverellista kotia rauhalliselta alueelta. Varovaisuutensa vuoksi Anjuli ei sovi pikkulapsiperheeseen. 

Viipurin koirat - Anjuli 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.