Riipitsiip

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 1/2019
Tautitestattu: 2/2020
Sijainti: Lahti, Suomi

9.4.2020
Riipitsiip muutti omaan kotiin.

28.3.2020
Riipitsiipistä ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

27.2.2020
Pieni Riipitsiip matkusti hoitopaikkaan Lahden seudulle.

19.2.2020
Riipitsiip testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

14.1.2020
Millä sanoilla näin liikuttavan ihanaa poikaa voi edes kuvailla? Riipitsiip tassuttelee ujosti etukäpäliänsä nostellen suoraan sydämeen.

Riipitsiip päätyi kolmen muun koiran kanssa Irinan tarhalle vuoden lopulla. Tarhalle ne toi liikkuva sterilointiklinikka, joka saatuaan koirat kiinni steriloi ne ja jätti tarhalle. Vaikka tarhalle joutuminen oli kurjaa, oli se kuitenkin parempi vaihtoehto kuin kadulle jäätyminen ja jääminen. Riipitsiip ei selvästikään edes ole mikään katujen kasvatti eikä tälläinen pikkukoira siellä edes kauaa pärjäisi. 

Riipitsiip ilostuu suunnattomasti saatuaan ihmisvieraita aitaukseensa. Se pomppii ja juoksentelee ympärillä niin villisti kuin pikkukintuillansa pääsee. Ihmiset kiinnostavat sitä ja se haluaisi muiden koirien tavoin myös pienen palan läheisyyttä, mutta välillä sitä jännittää ja se puikahtaa turvalliseen koppiin piiloon. Poika tankkaa aina muutaman sekunnin turvallisuutta, kunnes pöristelee taas villisti vieraiden jalkoihin. Kun aitauksessa istuu rauhallisesti kyykyssä ja meno on muutenkin rauhoittuneempi, on Riipitsiipinkin rohkeus kasvanut siinä määrin että se tulee rapsuteltavaksi. Poika on liikuttava. Se vain tapittaa silmiin, ja aina kun rapsutuksen lopettaa se möyrii pari askelta lähemmäs.

Riipitsiip pääsee hetkeksi tuulettumaan aitauksesta, kun se viedään hihnakävelylle. Tai mahdollisuuksia kyllä kävelyyn olisi, mutta kun Riipitsiip ei ole oikein moiseen viritykseen kaulan ympärillä tottunut. Kiristyvä hihna jännittää sitä ja aiheuttaa keskuslukituksen. Välillä poika innostuu leikkimään, mutta sitten iskee taas pieni kauhu, kun kummallinen naru kiusaa pikkukoiraparkaa. Riipitsiip haluaisi kovasti tulla lähelle ihmistä ja poika aloittaa taas liikuttavan tuijotuksen ja möyrimisen. Etukäpälät nousevat vuorotellen epävarmasti, kun Riipitsiip aloittaa matkansa kohti syliä. Sinne on silti päästävä.

Riipitsiipin menneisyydestä ei tiedetä mitään. Ihmisistä se selvästi pitää ja omaehtoisesti hakeutuu vieraiden luokse, mutta pientä varovaisuutta pojassa silti on. Osa varovaisuudesta voi liittyä myös hihnaan, ympäristöön ja/tai vapaana kuljeskeleviin vieraisiin koiriin. Olisi hyvä, että Riipitsiip pääsisi aloittamaan uuden elämän rauhallisessa ympäristössä reippaan koirakaverin vanavedessä. Riipitsiipillä on harmillisesti kiillevauriota hampaissaan, joten tulevan omistajan on oltava valmis putsauttamaan hampaat tohtorin vastaanotolla ja muutenkin huolehtimaan hampaiden säännöllisestä puhdistamisesta kotona. 

Viipurin koirat - Riipitsiip 9.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.