Amigo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (55 cm+)
Syntymäaika: 11/2011
Sijainti: Vantaa, Suomi

29.5.2020
Ihana Amigo muutti omaan kotiin Järvenpäähän!

8.5.2020
Amigo kävi kastroitavana.

4.5.2020
Amigo kävi terveystarkastuksessa ja sen rokotukset uusittiin.

"Yleistutkimuksessa Amigo oli rauhallinen, hyvin ympäristöön orientoitunut, jännitti jonkin verran. Lämpö normaalin ylärajalla, 39,1 C. Sydänäänet normaalit, läähätteli, ei selviä rohinoita keuhkoäänissä. Oikean silmän yläluomella pieni kukkakaalimainen uudismuodostuma, muuten silmät siistit. Jos uudismuodostuma alkaa kasvaa tai vaivata, tarkempi tutkimus ja mahdollisesti poisto silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä. Korvat siistit. Hampaat
paikoin kuluneet. Hieman tukevassa kunnossa. Selän tunnustelussa ja jalkojen taivuttelussa ei selvää aristusta. Tällä hetkellä ei estettä kastraatiolle."

Amigolle varattiin aika kastraatioon.

2.5.2020
Amigo etsii leppoisaa kotia, jossa kaivataan ihan tavallista koiraa uudeksi ystäväksi - lenkkiseuraksi ja rapsuteltavaksi.

Amigo eli kotoisammin Amppu on ollut kotihoidossa hieman yli viikon. Tavattaessa ensimmäisen kerran Amppu arasteli hoitajiaan eikä ihan heti halunnut tulla tekemään tuttavuutta. Ulkoilu kuitenkin sujui hyvällä mielellä, eikä autot, pyöräilijät tai jalankulkijat ole häirinneet poikaa.

Kotihoitopaikkaan tullessa vastassa oli viisi vierasta koiraa, joihin Amppu suhtautui rauhallisesti. Nyt muutaman päivän jälkeen koirat ovat jo kuin olisivat aina olleet yhdessä. Ampun suhtautuminen toisiin koiriin on rauhallista ja ystävällistä. Kahden isoimman koiran kanssa Amppu käy yhdessä lenkeillä. Lenkkeily Ampun kanssa on mukavaa, poika kulkee hihnassa nätisti ja vetämättä.

Uusia ihmisiä Amppu hieman ujostelee ja tarvitsee vähän aikaa mennäkseen haistelemaan vierasta. Amppu on kuitenkin jo ihan kaveria kotihoitoperheen ihmisten kanssa ja perheen mieskin on hyväksytty, myös lenkkikaveriksi. Sisätiloissa Amppu on rauhallinen ja lähinnä lepäilee - niinkuin perheen omatkin koirat. Joskus Amppua vähän itkettää ja se liittyy selkeästi siihen, että poika haluaisi ennemmin olla ulkona kuin sisällä (ja ulkona Amppu onkin rennompi kuin sisällä).

Kotikoiran tavat ovat Amigolla hyvin hallussa - se on sisäsiisti eikä tuhoa mitään. Pientä itkeskelyä lukuunottamatta on myös varsin äänetön, eikä se tällä hetkellä lähde mukaan edes toisten koirien haukkuun tai muutoinkaan reagoi ulkoa tuleviin ääniin.

Amigo etsii leppoisaa kotia, jossa kaivataan ihan tavallista koiraa uudeksi ystäväksi - lenkkiseuraksi ja rapsuteltavaksi. Koska Amigo on tottunut omaan pihaan ja että siellä voi välillä vaan ihmetellä ja oleskella, etsii Amppu kotia omakoti- tai rivitalosta. Pieniin lapsiin Amigo ei ole tottunut, joten meno sellaisessa voi olla tälle pojalle vähän liikaa. Kiva koirakaveri olisi myös kovasti Ampun mieleen. Koska Amppu on aiemmin elämässään suhtautunut arastellen ja haukkuen miehiin, tulee uudessa kodissa pystyä varautumaan siihen, että käytöstä voi ilmaantua uudestaan Ampun kotiuduttua kunnolla.

21.4.2020
Sympaattinen Amigo etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Amigo on rauhallinen, 8-vuotias poika, joka on tähän asti asunut huolehtivaisen omistajan silmäteränä. Elämässä tulee kuitenkin surullisia yllätyksiä vastaan ja siitä johtuen Amigo etsii nyt uutta kotia.

Amigo on asunut koko Suomessa oloaikansa Helsingissä, mutta kovin vilkkaalle keskusta-alueelle se ei halua muuttaa. Ihanteellisin koti sijaitsisi omakoti- tai rivitalossa. Amigo ei ole tottunut lapsiin, joten aikuisperhe olisi sen mieleen. Amigo pelkää aluksi miehiä, ja siksi perheen mahdollisilta miehiltä toivotaan ymmärtäväistä suhtautumista Amigoon.

Amigo osaa olla rauhassa yksin kotona, ja muutenkin se on rauhallinen ja ystävällinen poika. Se tulee hyvin toimeen ainakin tyttökoirien kanssa. Hihnassa Amigo saattaa haukkua toisille koirille, mutta mikään mahdoton remmirähjä se ei ole.

Päivitämme pian lisätietoja Amigosta.

Pitkään Suomessa asuneen kodinvaihtajakoiran adoptiomaksu on 300 €.

Amigon yhteyshenkilönä toimii Laura.

9.8.2013
Amigo ja paras tyttökaveri - kuva lisätty.

2.10.2012
Amigo sai kodin!

8.4.2012
Amigo on valloittava nuorimies! Ei mikään yltiöpäinen sähläri, vaan fiksu ja filmaattinen poika. Kun Amigo kerran pääsee syliin, on se niin onnesta soikeana, ettei se haluaisi takaisin maahan millään.

Amigo mennä viilettää hyväntuulisena parinkymmenen muun pennun joukossa. Amigo osallistuu reippaasti muiden leikkeihin, mutta mikään päällepäsmäri se ei porukassa yritä olla. Amigo vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta ja mutkattomalta pojalta, joka tykkää touhuta toisten koirien kanssa ja seurustella aitaukseen tulevien ihmisten kanssa, mutta joka ei kuitenkaan tee itsestään mitään valtavaa numeroa missään tilanteessa. Amigosta joku saa varmasti kivan ja reippaan lenkki- ja miksei vaikka harrastuskaverinkin! Amigosta tuskin kasvaa mitään valtavaa jättiläistä, mutta keskikokoinen pojankoltiainen kuitenkin.

27.1.2012
Amigon tie tarhalle kävi ikävää reittiä: huoltoaseman roskalaatikon kautta. Joku asemalle pysähtynyt oli nostanut penturaukan roskalaatikkoon, mistä aseman työntekijät sen onneksi kuitenkin löysivät. 

Pikkupoika sai kyydin Irinan tarhalle, ja siellä pieni hörökorva nyt odottelee omaa, pojalle parasta ja sopivinta kotia.

Amigo on iloinen ja reipas poika, jonka päivät kuluu muiden pentujen kanssa painien ja touhuten.  Myös ihmisseura on kovasti pojan mieleen, ja poika rakastaakin kiivetä syliin ja pussailla kaikki tulijat puhki. Talvipakkaset paukkuvat kuitenkin Viipurissakin, joten pienten pentujen elämä tarhalla on rankkaa ja aikamoista selviytymistä. Siksi Amigo haaveilee mahdollisimman pian oman kodin lämmöstä Suomessa.

Amigon arvoidaan syntyneen marraskuun alussa 2011. Poika voi valloittaa Suomen kamaran jo varsin pian – kunhan se oikea koti on täällä ensin odottamassa.

Katso video Amigosta:

Viipurin koirat - Amigo

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.