Eeni

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019

5.3.3030
Eeni muutti Espooseen.

1.3.2020
Eenin rabiesvasta-aineiden määritys osoitti, että sillä on riittävä rokotussuoja tartuntaa vastaan. 

19.2.2020
Eeni testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Eenin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

7.2.2020
Eeni on joutunut ahtaalle aitauksessaan eikä se meinaa pärjätä isompiansa vastaan ruokakipolla. Ihmisrakas ja ihana Eeni on kovin laihassa kunnossa.

Eeni otettiin ulos aitauksesta hihnaan, missä se ruokittiin erikseen ja se sai ihmetelle tovin tarhan ulkopuolista ympäristöä. Ulkona oli ihan kivaa eikä hihnakaan tuntunut hassummalta, mutta parasta kaikessa oli se pieni ja lämmin hetki ihmisen seurassa. Eeni odottaa kaikki varpaat ristissä, että joku huomaisi sen pian ja haluaisi omakseen.

Viipurin koirat - Eeni 31.1.2020

12.1.2020
Suloinen pusutyttö Eeni on ihmisrakas ja iloinen tyttö. Eeni innostuu kovasti vieraista ja se haluaisi pian kirmata omaan kotiin!

Loppuvuodesta Irinan tarhalle joutui taas iso joukko pentuja. Niitä kaikkia yhdistää se, että kukaan ei ole halunnut ryhtyä niille omaksi ihmiseksi. Ne on hylätty koiratarhalle, koska jonkun mielestä ne ovat olleet turhia, ei-kenenkään koiria.

Eeni kuuluu tähän sekalaiseen joukkoon. Ulkoisesti Eeni on vähän sellainen koira, joka helposti hukkuu yli kahdensadan koiran massaan. Sitä ei ole helppo huomata pentulaumasta, johon kuuluu monen kirjavaa sakkia. Mutta jos Eenille antaa pienen hetken aikaa, saa nopeasti huomata, että Eeni on hyvin kultainen tyttö!

Eeni on reipas ja sosiaalinen tyttö, joka tulee häntä heiluen tutustumaan jokaiseen ihmiseen. Se ei tiedä miten päin olla, kun kerrankin jollain on aikaa olla juuri sen kanssa. Sen häntä huiskii, sen tassut tepsuttavat malttamattomasti ja sen korvat menevät ihan niskanmyötäisesti, kun se innoissaan tervehtii tulijoita. Ja jos vaan mahdollista, lipaisee Eeni nopean pusun tulijan poskelle.

Eeni otettiin kuvaamista varten syliin ja aitauksen ulkopuolelle. Tarhalla pentuja ehditään nostelemaan varsin harvoin, joten syliin ottaminen oli Eenistä vähän outoa ja jännittävää. Se katseli ympärilleen hieman hämillään, mutta kiltisti odotti kuitenkin sylissä sen ajan, että kuvat saatiin otettua. Ja sitten kun maata oli taas tassujen alla, alkoi samanlainen innokas tepsutus kuin ennen syliin nostamistakin.

Tarhalla Eeni oppii tulemaan sujuvasti toisten koirien kanssa juttuun. Yleensä pentulaumassa elämä on suhteellisen mutkatonta, mutta mitä vanhemmaksi pennut kasvavat, sitä enemmän niillekin alkaa tulla keskinäistä kilpailua ja nahistelua. Aina kaikki eivät näissä kilpailuissa pärjää, joten kaiken tämän välttämiseksi toivomme, että mahdollisimman moni pentu pääsisi heti maahantuontivaatimusten täytyttyä Suomeen. Ja sitä samaa toivomme Eenillekin.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että Eeni on asunut pentuajastansa ison osan koiratarhalla, joten uuteen kotiin muuttaminen ja kaiken uuden kohtaaminen voi saada sen jännittämään. Siksi se tulee tarvitsemaan rauhallista etenemistä ja paljon totuttelua, että arkiset asiat muuttuvat tutuiksi ja mukaviksi.

Aikuisena Eeni kasvaa keskikokoiseksi koiraksi. Se tulee kaipaamaan koiramaista elämää: lenkkeilyä, aktivointia, leikkimistä, lepoa, rapsuttelua, uuden opettelua. Välillä tulee lentämään rapa ja välillä talo täyttyy koiran karvoista, mutta sehän on vain sitä, mihin koiranomistajan on sopeuduttava. Perustaidot on erittäin suotavaa opettaa Eenille pitkäjänteisesti ja palkitsemalla, sillä niiden kautta arki tulee tytön kanssa sujuvaksi ja miellyttäväksi. Ja Eenihän lähtisi mielellään harjoittelemaan niitä vaikka koirakouluun!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.