Almo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 6/2019
Sijainti: Lappeenranta, Suomi

16.4.2020
Almo sai kodin Kuopion seudulta.

12.2.2020
Almo on sosiaalinen kaveri, joka tykkää leikkiä toisten koirien kanssa. Almo onkin jo tottunut koirapuistoissa kävijä.

Almolle mieleen olisi sellainen koti, jossa saisi viettää aktiivista elämää ja harrastaa liikuntaa. Kerrostalossa yöpymisestä Almolle on kertynyt muutaman päivän kokemus koirakaverin seurana. Almo on harjoitellut kaupungilla kävelemistä ja onpa pistäytynyt kahvilassakin. Ihana Almo odottaa kodin kutsua Lappeenrannan seudulla.

Iloinen Almo sai sivuilleen uusia videoita:

Viipurin koirat - Almo 9.2.2020 Viipurilaisten ystävänpäivämetsäilyssä

Viipurin koirat - Almo 17.8.2019 kotihoidossa

1.9.2019
Upea Almo on nauttinut hoitopaikkaan pääsystä ja reippaasta Almosta saakin hienon lenkkikaverin. Almo odottaa kotia Lappeenrannan seudulla.

Monet kotikoiran tavat ovat ehtineet tulla jo tutuiksi, joten alkeista tämän pojan kanssa ei tarvitse lähteä. Hihnakävely on jo arkipäivän puuhaa, pientä hiomista tullaan kuitenkin tarvitsemaan malttamisen kanssa, jotta hihna pysyisi löysällä. Almo on innokas lenkkeilijä, joka onkin aina valmiina menemään. Aktiivinen koti olisi tälle kaverille ihan omiaan. Puuhakkaasta ja leikkimistä rakastavasta pojasta voisi saada kivan kaverin monenmoiseen koiramaiseen harrastukseen. Almo on tottunut koiriin ja vaikuttaa tulevan sujuvasti toimeen toisten kanssa. Hoitopaikassa Almolla on kaverina narttu- ja uroskoiria. Koirapuistoilukin on ehtinyt tulla Almolle tutuksi, siellä leikitään innokkaasti myös muiden vieraampien koirien kanssa. 

Hoitopaikan mies asuu toisella paikkakunnalla pitkiä aikoja ja alkuun Almo ihmetteli silloin tällöin kotiin tupsahtelevaa miestä, mutta nyt ollaan alettu jo kaveeraamaan. Jonkin aikaa Almo epäröi alkuun, mutta kun saa tulla omaan tahtiinsa miehen luokse, herkkujen syönti kädestä ja silittely onnistuu hyvin. Illan päälle samaan petiin nukkumaan pötkähtää koko porukka. Varsinaista miespelkoa Almolla ei ole ja vaikuttaakin siltä, että mikäli mies asuisi vakituiseen samassa taloudessa, olisi Almolla epäröintiä tuskin ollenkaan. 

Almo on reipas kaveri, joka vaikuttaa pärjäävän yksinkin, ilman muiden koirien tuomaa turvaa. Almoa voisi siten ajatella myös ainoaksi lemmiksikin sopiviin olosuhteisiin. Ihan kokonaan yksinolemista Almo on harjoitellut vain lyhyitä kymmenen minuutin pätkiä. Kerrostaloasumisesta ei pojalle ole kertynyt kokemusta, joten rivi- ja omakotitalot voisivat olla otollisimmat vaihtoehdot. Almo hyppää auton kyytiin hihnassa ja matkustelee hyvin auton kyydissä. Missä on tämän ihanan pojan oma koti?

16.7.2019
Reippaan ja leikkisän Almon hupina on kävyillä ja palloilla pelaaminen. Sopuisana kaverina Almo on tullut hyvin toimeen monien eri koirien kanssa.

Almo saapui hoitopaikkaan muutama viikko sitten ja alkutaival onkin lähtenyt mukavasti käyntiin. Autossa matkustelu on sujunut hienosti, eikä pahoinvointia ole ollut havaittavissa. Sisäsiisteys opittiin suit sait sukkelaan. Hoitopaikassaan Almolla on sekä uros- että narttukoiria seurana, leikkipainiminen onkin ollut kesän ykköspuuhaa koirakavereitten kanssa. Koirapuistoilua ja järvenrannassa kahlailua on myös porukalla harrastettu.

Luonteeltaan Almo vaikuttaa avoimelta ja itsenäiseltä. Kaikista rakkain pojalle on kuitenkin se tutuin ihminen, johon luottamus on ehtinyt syntyä. Jonkin verran hoitopaikan isäntää Almo toistaiseksi jännittää, mutta tutustelee varoen uuteen tyyppiin. Almo on jäänyt muiden koirien kanssa hyvin kotiin odottamaan isäntäväen paluuta, ihan kokonaan yksin olemista ei ole kuitenkaan vielä ollut.

Almo etsii kotia taajamasta tai maaseudulta. Sopivissa olosuhteissa koirakaveri ei ole välttämätön, vaikka Almo erityisen paljon arvostaakin kivaa ja leikkisää koirakaveria. Asuinmuotona rivi- tai omakotitalot voisivat olla sopivimmat. Pikkulapsista Almolle ei ole vielä kertynyt kokemusta, joten tässä vaiheessa isommat lapset ovat parempi vaihtoehto perheessä. Ihana Almo odottaa Lappeenrannan seudulla hakemuksia.

27.6.2019
Almo pääsi askeleen lähemmäksi omaa kotia ja odottaa nyt yhteydenottoja sijaiskodissaan Lappeenrannan seudulla.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Almon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Almolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Almolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

5.4.2019
Voi Almo. Ihmisrakas ja kiva Almo ehti jo keräämään paremman massan tarhalla, mutta on taas laihassa kunnossa.

Almo näyttää surkealta ja suorastaan masentuneelta aitauksessaan. Se elää ahtaasti pienessä aitauksessa monen muun koiran kanssa. Almon aitauskaverit koostuvat pääasiassa sitä itseään pienemmistä koirista, joiden kanssa sopuisa Almo tulee hyvin toimeen. Yhtenä työntekijöiden suosikkipoikana Almo saa onneksi viettää välillä aikaa myös hihnakävelyn merkeissä ja vapaana juostessa eikä sen koko tarhaelo koostu pelkästään aitauksessa elämisestä.

Almosta ei edelleenkään ole mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin. Se on hyvin ystävällinen, kiltti ja muiden koirien kanssa helposti toimeen tuleva tyyppi. Hihnassa kulkeminen on Almolle tuttua puuhaa eikä reipas Almo säiky ympäristön rasahduksia, vieressä ajelevia autoja tai tarhalle pelmahtavia ihmisvieraita. Almo haluaisi niin kovasti löytää vain oman ihmisen ja kodin.

Matkustaapa Almo suoraan omaan kotiin tai hoitopaikkaan, laihuuden syytä joudutaan mahdollisesti selvittämään lääkärissä. Taustalla voi olla esim. jokin suolistosairaus ja Almo voi tarvita sellaista erikoisruokavaliota ja hoitoa/seurantaa, mihin tarhaolosuhteissa ei ole mahdollisuuksia.

8.1.2019
Almo-rukka päätyi vuoden lopulla hyvin laihassa kunnossa tarhalle. Ihmisystävällinen ja kiltti Almo on muutamassa kuukaudessa muuttunut jo ihan eri koiraksi.

Surusilmäinen ja laihaakin laihemmassa kunnossa ollut Almo oli sydäntäsärkevä näky tullessaan tarhalle. Tarhanpitäjän mukaan tällä mukavalla pojalla oli ollut koti, mutta omistajansa murrettua jalkansa kukaan ei ollut siitä enää huolehtimassa. Heikossa kunnossa ollut Almo jaksoi kuitenkin ilahtua ihmisistä ja asteli luottavaisena vieraiden kylkeen kiinni. Sen kauniita mantelin muotoisia silmiä ja pysäyttävää katsetta oli vaikea ohittaa - ja niistä poika onkin saanut nimensä. Almolla on ollut paljon onnea matkassa, sillä niinkin heikossa kunnossa tarhaolosuhteissa selviäminen ei ole enää mikään itsestäänselvyys. Almo kuitenkin vahvistui ja sai elämänilonsa takaisin. Lihaa on luiden päälle kertynyt jo mukavasti vaikka ei poika vielä ihan normaalipainossa ole.

Lumisena joulukuun päivänä Almo kiitää vapaana tarhan alueella häntä heiluen. Sillä on muiden koirien kanssa niin hyvä meininki päällä, ettei heti edes jouda tarhavieraita moikkaamaan. Mutta kyllä Almo haluaa vieraat tervehtiä ja samalla tarkistaa olisiko jotain herkkua sattunut taskuihin mukaan. Almo on alusta alkaen suhtautunut ihmisiin hyvin luottavaisesti ja tulee kohteliaasti hakemaan rapsutuksia turhia säheltämättä.

Muiden koirien kanssa Almo on tullut hyvin sujuvasti toimeen ja vaikuttaa enemmän kinasteluja välttelevältä kuin niihin ajautuvalta tyypiltä. Almo asuu pentuaitauksessa, jossa majailee tällä hetkellä varsin sekalainen seurakunta eri kokoisia ja ikäisiä koiria pentujen lisäksi. Paikalliset vapaaehtoiset myös lenkittävät Almoa välillä hihnassa ja onpa Almo päässyt myös jonkun vapaaehtoisen kodissa piipahtamaan. Mukavaluonteiseen Almoon on helppo tykästyä. Kissoja Almo on päässyt tapaamaan tarhan klinikkarakennuksessa ja välillä meinaa innostuen singahtaa niiden perään.

Almolla on ikää arviolta muutaman vuoden verran. Todellisia vuosia voi aina olla vähemmän tai hiukan enemmän, mutta niin tai näin, nuori poika on joka tapauksessa kyseessä. Almon perimästä ei tietenkään voi sanoa mitään varmuudella, mutta ehkäpä vivahteita saksanpaimenkoirasta, venäjänajokoirasta tai laika-tyyppisestä koirasta löytyy - tai sitten ei. Almo etsii aktiivista kotia, missä koiran kanssa halutaan puuhailla ja liikkua. Ihmistä, jolla on aikaa koiralleen ja halua auttaa sitä sopeutumisessa ja uusien taitojen, kuten sisäsiisteyden ja yksin olemisen harjoittelussa. Koirakaverista leikkisä ja seurallinen Almo saattaisi hyvinkin ilahtua.

Almo toivoo koko sydämestään, että onnelliset päivät oman ihmisen kainalossa odottaisivat sitä vielä lähitulevaisuudessa - ja kestäisivät uskollisen ystävän viimeiseen hengenvetoon saakka.

Viipurin koirat - Almo 15.11.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.