Anna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Pirkanmaa, Suomi

19.4.2020
Anna sai kodin Turusta.

10.4.2020
Anna kävi sterilisoitavana. Annalle etsitään kotia, jossa on koirakaveri.

10.3.2020
Ihana Anna jännittää vielä uusia tuttavuuksia, mutta tuttujen kesken se on on varsinainen sylikoira.

Anna on harjoitellut hoitopaikassa kotikoiran elämää nyt miltei kuukauden. Anna on rauhallinen ja vakavanoloinen pentu, joka tarvitsee aikaa ja tilaa uusiin asiohin tutustumisen kanssa. Etenkin uudet ihmiset jännittävät alkuunsa Annaa kovasti. Kun tytölle antaa mahdollisuuden tehdä tuttavuutta omassa tahdissa, niin Annasta saa varmasti hyvän ystävän. Kun Anna huomaa, ettei uutta ihmistä tarvitse jännittää, ei sille ole väliä onko uusi tuttavuus nainen, pieni lapsi tai vaikka iso mies, Anna tykkää kaikista tasapuolisesti. Anna ei kyllästy halailuun ja syli on se ihan paras paikka.

Muiden koirien kanssa Anna tulee hyvin toimeen. Hoitopaikan 5-vuotias narttu ja nuori uros ovat Annalle iso turva ja esimerkki. Olisikin hienoa, jos Annan omassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Mitään remukaveria Anna tuskin kaipaa, sillä niin koirien kuin ihmistenkin kanssa Annasta on parasta käpertyä viereen nukkumaan. Hoitopaikan kissat ovat Annan mielestä ihan kiva juttu. Niille voi heilutella ohi mennessä häntää ja vähän pusutellakin, mutta muuten ne eivät Annaa pahemmin kiinnosta.

Annan hoitopaikka sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella ja Anna on sopeutunut tähän ympäristöön hyvin. Aluksi ulkoilu oli ihan kauhistus, mutta nykyään Anna on ensimmäisenä eteisessä kun kuulee hihnojen kilinää. Rauhalliset metsäpolut ovat Annan mieleen, mutta myös kaduilla kävely sujuu hyvin. Ulkonakin uudet asiat vaativat totuttelua, mutta muutaman toiston jälkeen Anna ei enää kavahda autoja, aidan takana haukkuvia koiria tai ohi kulkevia ihmisiä.

Suloisesta ja kiltistä Annasta ei tule varmasti koskaan sitä reippainta koiraa. Anna tarvitsee kodin, jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja ymmärrystä. Asiat vaativat totuttelua ja välillä tulee takapakkia. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tullut vastaan sellaista asiaa, mikä Annalle olisi muodostunut liian pelottavaksi. 

14.2.2020
Pieni Anna sai ihanan lahjan ystävänpäivän kunniaksi: se pääsi Suomeen hoitopaikkaan ja odottaa kotiehdokkaita Tampereen seudulla.

12.2.2020
Anna testattiin oman kodin toivossa sitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Annan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Annan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Ihana Anna on hurjan suloinen, vaikka mutaa onkin hieman tarttunut tyttöön. Anna niin kovasti toivoo itselleen lämmintä kotia ja rakastavaa perhettä.

Annan häntä huiskuttaa hurjasti, sillä mieli tekisi tulla tutustumaan, mutta kun vähän kuitenkin jännittää. Anna jää sopivan matkan päähän paikoilleen töpsöttelemään tassuillaan ja vaikuttaa yhtä aikaa sekä iloiselta että hämmentyneeltä. Anna on sisarusparven ujoin ja senkin vuoksi Annan olisi tärkeää löytää pian oma koti. Tämä ihana ujo, pieni tyttö tarvitsisi niin kovasti oman kodin ja perheen kyetäkseen reipastumaan.

Eräällä kodittomalla miehellä oli steriloimaton narttukoira, joka kanssa he yhdessä etsivät roskakoreista ruokaa syötäväksi. Tämä koira oli synnyttänyt seitsemän pentua. Kaikeksi onneksi tarhanpitäjä Olga kuuli tapauksesta ja tavoitti miehen sekä sai otettua kuusi pentua suojiinsa. Yhdestä koiranpennusta mies ei suostunut millään luopumaan, vaikka Olga tarjosi pientä maksuakin vastineeksi. Koditon mies ja nykyisin steriloitu narttukoira sekä yksi pentu jatkavat elämistään kadulla kodittomina. Olgan tarhalla oleva sisarussarja AiriAhtiAveAnnaAnttu ja Arru toivovat hyvän tuurinsa jatkuvan tästä eteenpäin ja kotien löytyvän Suomesta.

Anna tarvitsee kotia, jossa on kiva koirakaveri odottamassa ja näyttämässä Annalle esimerkkiä elonteillä. Annalla ei ole aavistustakaan mitä tarkoittaa oikea koti ja lämmin peti. Uuden perheen tulee olla valmis opettamaan Annalle kaikki kotikoiran aakkoset, jotta yhteiselämästä tulisi kaikille mukavaa. Fiksu Anna tulee ne varmasti oppimaan, kun lempeällä ja johdonmukaisella tavalla opastetaan. Kaupungin keskustan hulinat ovat turhan hurjaa menoa Annalle, leppoisalta ja rauhallisemmalta seudulta kodin löytyminen olisi puolestaan lottovoitto. Ihana Anna toivoo käpälät ristissä pääsevänsä kotiin!

Viipurin koirat - Anna 3.1.2020

Viipurin koirat - Anna 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.