Ivar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 2017

9.1.2020
Ivar sai kodin Hämeenlinnasta.

4.11.2019
Ivarilta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

Mycoplasma haemocanis oli Ivarilla positiivinen. Viipurin Koirat testasi myös Ivarin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. Ivar on valmis muuttamaan omaan kotiin, kunhan muistaa huolehtia punkkihäädöistä aina sulan maan aikaan.

Viipurin koirat - Ivar 21.11.2019

8.8.2019
Ystävällinen Ivar on reipas nuorimies. Kuka haluaisi tästä komeasta pojasta uuden parhaan ystävän itselleen?

Ivarilla on joskus ollut omistaja. Se omistaja ei mitaleja ansaitse, sillä hän päätti haluta eroon Ivarista viemällä sen eläinlääkäriaseman eteen ja sitomalla ovenkahvaan kiinni. Ainakaan ei tarvinnut kenenkään pohtia, että onko koirasta haluttu eroon tarkoituksella vai onko se eksynyt omistajastaan.

Löytymisen jälkeen Ivar kuljetettiin Irinan tarhalle. Se laitettiin aitaukseen, jossa sillä on useita muita nuorehkoja koiria kaverinaan - sekä uroksia että narttuja. Ivar vaikuttaa tulevan niiden kaikkien kanssa toimeen sujuvasti. Se ei haasta riitaa, mutta ei myöskään pelkää tai erityisemmin nöyristele toisille koirille. Se antaa itsestään sopivan itsevarman vaikutelman - sellaisen koiran, joka ei koe tarpeelliseksi ryttyillä toisille, koska se osaa hoitaa asiat rauhallisemminkin.

Ihmisiä Ivar rakastaa. Ehkä sen entinen omistaja kohteli sitä ihan hyvin hylkäämiseen asti, sillä Ivar tulee täysin estoitta tutustumaan jokaiseen uuteen ihmiseen. Hetken aikaa se hötkyilee ja hyppii, mutta varsin nopeasti se kuitenkin rauhoittuu ja antaa ihmisille tilaa seurustella myös muiden koirien kanssa.

Tapaamistemme perusteella Ivarista on jäänyt oikein positiivinen kuva: sopivan itsevarma, rauhallinen ja ihmisläheinen koira. Uskomme, että Ivar pärjäisikin monenlaisessa ympäristössä, myös kaupungissa, kunhan liikuntaa ja muita aktiviteettejä järjestetään sille riittävästi. Tarhalla Ivar ei pahemmin hauku.

Oletus on, että Ivar on joskus ollut kotikoira. Täyttä varmuutta siitä ei kuitenkaan ole, joten uudessa kodissa tulee varautua opettamaan sille kotikoiran käytöksen aakkosia riittävän alusta asti. Esimerkiksi yksinjääminen voi olla asia, joka vaatii harjoittelua. Hihnassa kävelemisestä Ivarilla on joku käsitys, mutta senkin yksityiskohdissa riittää varmasti hiottavaa. Fiksuna poikana ja runsaasti palkitsemalla Ivar kyllä varmasti oppii pian kaikki ne taidot, joissa hiottavaa vielä riittää!

Viipurin koirat - Ivar 17.8.2019

Viipurin koirat - Ivar 29.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.