Nita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2020
Sijainti: Pk-seutu, Suomi

10.11.2020
Nita muutti kotihoitopaikkaan Suomessa ja jatkaa nyt kodinetsintää pääkaupunkiseudulla.

Nitan yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.11.2020
Iloinen Nita etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Nita päätyi pikkupentuna Snezhannan luokse Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) alueelta. Se asui ensimmäiset kuukautensa Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, josta se siirtyi myöhemmin tarhalle. Snezhanna kuvailee Nitaa sosiaaliseksi, aktiiviseksi ja iloiseksi koiraksi. Nita on harjoitellut tarhalla hihnakävelyä. Nitan sisaruksia ovat NickMickey ja Eisik.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.