Nick

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko
Syntymäaika: 2/2020
Tautitestattu: 6/2021

29.10.2021
Nick muutti omaan kotiin!

Koska Nickin edellisistä tautitesteistä oli pitkä aika, se testattiin uudelleen. Se testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nickiltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Nickin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nick tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nickiltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

26.4.2021
Tarhaelämää on pian vuosi jo takana. Nick on kasvanut ja komistunut valtavasti, ja tarhanpitäjä Snezhanna kehuu sitä rauhalliseksi ja ystävälliseksi pojaksi. Kurkkaa video Nickistä!

Viipurin koirat - Nick 25.4.2021

12.11.2020
Komea hopeaturkkinen Nick saapui tarhalle pienenä pentuna Kamenkasta (suom. Kaukjärvi) sisarustensa Nitan, Eisikin ja Mickeyn kanssa. 

Pennut asuivat ensin Marian ja Alexanderin luona pentukaranteenissa ja muuttivat sitten Snezhannan tarhalle.

Snezhanna kuvailee Nickiä ystävälliseksi koiraksi, joka on tuttujen ihmisten seurassa iloinen mutta tarvitsee hiukan aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin.

Nick on kastroitu Viipurin Koirien tuella. Se tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.