Molla

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2019
Tautitestattu: 10/2020 & 2/2021

10.4.2021
Molla sai kodin Pornaisista.

30.3.2021
Molla on opetellut kotikoiran elämää reilun kuukauden ja edistyy siinä mainiosti.

Molla on sisäsiisti ja osaa myös pyytää ulos, kun hätä yllättää. Molla jää hienosti yksin kotiin kauppareissujen ajaksi ja nukkuu yöt rauhallisesti omassa tilassaan.

Molla on elänyt koko tähänastisen elämänsä tarhalla, joten koti ja sisätilat ovat Mollalle vielä vähän jännittäviä. Mollalle on tehty taloon oma paikka, josta käsin hoitoperheen väkeä ja talon elämää on ollut turvallista tarkkailla. Viime aikoina Molla on uskaltautunut tutkimaan taloa enemmänkin, etenkin jos kotihoitaja kulkee edellä.

Ulkona Mollasta kuoriutuu reipas ja iloinen nuori koira, jollainen se taitaa pohjimmiltaan olla. Molla nauttii aidatulla pihalla juoksemisesta, lumikasoissa peuhaamisesta ja niihin kaivautumisesta. Lenkeillä Molla hyppelee lumikinoksesta toiseen, eikä kotihoitaja ole tätä raaskinut siltä estää. Mallikkaan hihnakävelyn kun ehtii oppia myöhemminkin.

Hoitoperheen miespuolinen on Mollasta pikkuisen pelottava ja Molla on pitänyt häneen pientä etäisyyttä. Viime aikoina Molla on kuitenkin rohkaistunut paljon, eikä perheen miestäkään tarvitse enää arastella.

Lenkillä Molla pyrkii etäämmälle vieraista vastaantulijoista, olivat ne sitten koiria tai ihmisiä. Molla siirtyy vaivihkaa taluttajansa taakse ja kun tilanne on ohi, voi lenkki jatkua yhtä vauhdikkaasti kuin ennenkin. Jos vieras ei ymmärrä Mollan hienovaraisia eleitä, vaan tulee lähelle ja työntää vaikka kätensä Mollan kuonoon kiinni (kuinka epäkohteliasta tuumaa varmaan Molla), pyytää Molla pienellä murahduksella vierasta ottamaan etäisyyttä. Mollan mielestä turvavälit ovat hieno juttu ja ne pitää säilyttää siihen asti, kun ollaan kunnolla tutustuttu ja toisemme turvallisiksi havaittu.

Molla etsii kotia rauhalliselta alueelta, omakoti- tai rivitalosta, jossa on oma aidattu piha. Hajut kiinnostavat Mollaa erityisesti ja nuuskuttelu on sen mielipuuhaa (lumipeuhaamisen lisäksi) ja lenkillä tavatut sorsat ja rusakot saisivat Mollan peräänsä, jos hihna ei estäisi. Mollalla ei ole kotihoitopaikassaan koirakaveria ja se näyttää pärjäävän mainiosti myös ainoana koirana.

Mollan yhteyshenkilönä toimii Susanna.

27.2.2021
Molla pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Kouvolassa.

26.2.2021
Mollan rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ja sen arvot ylittävät 0,5 IU/ml, mikä suojaa tartunnalta. Molla tutkittiin myös uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

10.10.2020
Molla tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Mollalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

11.2.2020
Vuoden ikäinen Molla on asunut koko elämänsä Elenan tarhalla Svetogorskissa. Molla on ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, joka kaipaisi kovasti omaan kotiin.

Vuosi sitten helmikuussa Elenan luokse saapui viimeisillään tiineenä oleva hyvin arka narttu. Se synnytti seitsemän pentua ja hylkäsi ne lähes samantien. Vaikka emo oli arka, saivat pennut olla syntymästään asti ihmisten kanssa tekemisissä ja ne pulloruokittiin. Mollasta onkin kasvanut hyvin ihmisrakas tyttö, joka haluaisi kovasti olla siellä missä ihmisetkin.

Molla pääsi mahdollisesti elämänsä ensimmäistä kertaa tarhan ulkopuolelle, kun nostimme tytön syliimme ja kannoimme sen ulos harjoittelemaan hihnassa kulkemista. Samalla saimme tilaisuuden tutustua Mollaan kaikessa rauhassa ilman ympärillä olevaa tarhakaaosta. Vaikka alkuun tilanne oli Mollalle jännittävä, lähti se uteliaasti tutkimaan ja haistelemaan tienpenkkoja. Monesti tyttö haki ihmisistä turvaa, ja kun se oli hetken aikaa saanut rapsutuksia, lähti se taas rohkaistuneempana eteenpäin. Hihnassa Molla kulki yllättävän nätisti. Muutamat vapaana kuljeskelevat tarhan koirat aiheuttivat Mollassa pientä epävarmuutta ja tyttö oli sitä mieltä, että hei pysykääs kuulkaa vaan kauempana.

Koska Molla on asunut syntymästään asti tarhalla, kaikki tarhan ulkopuolinen on sille uutta. Molla etsii kotia rauhalliselta alueelta ja sellaisen ihmisen luota, joka haluaa panostaa tytön sopeuttamiseen. Ymmärtäväisen ihmisen lisäksi Molla hyötyisi paljon koirakaverin tuesta, koska on asunut koko elämänsä muiden koirien kanssa. Reippaan kaverin vanavedessä olisi turvallista tutustua uusiin asioihin ja tilanteisiin. 

Molla on hyvin suloinen ja ystävällinen nuori tyttö, jolla olisi vielä hyvät mahdollisuudet onnelliseen elämään. Kunpa sopiva ihminen ja koti osuisi vastaan!

Viipurin koirat - Molla 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.