Nayda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 11/2021

8.12.2021
Nayda sai kodin hoitopaikastaan.

26.11.2021
Nayda pääsi Suomeen ja totuttelee kotikoiran elämään hoitopaikassaan Helsingissä.

22.11.2021
Naydan rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nayda tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

30.10.2021
Iloinen Nayda pääsi tarhan ulkopuolelle ulkoilemaan:

Viipurin koirat - Nayda 17.10.2021

14.9.2021
Katso uudelta videolta miten Naydan istumaan meneminen ja tassun antamisen harjoittelu sujuu:

Viipurin koirat - Nayda 12.9.2021

6.5.2021
Nayda on elänyt kurjan elämän autokorjaaman pihassa ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, mutta emokoira Nayda on muuttanut tarhalle saatuaan ensimmäiset rokotukset. Nayda on päässyt harjoittelemaan hihnassa kulkemista eikä se näytä olevan ollenkaan uusi juttu sille. Se suhtautuu ystävällisesti ihmisiin ja Snezhanna toivoo kovasti, että ankean elämän elänyt nuori Nayda pääsisi vielä viettämään kunnollista koiranelämää rakastavaan kotiin.

Viipurin koirat - Nayda 2.5.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.